Egy leszerelt Fidesz-pártkatona gondolatai és tervei egy racionálisan működő országról

Tomanovics Gergely

Tomanovics Gergely

KAMUFAKTOR 2018: A nagy kamupárt-mustra (4. rész, 31-40)

2018. február 17. - Tomanovics Gergely

Megpróbáltam a http://www.valasztas.hu/jeloltek-listak oldal alapján feltérképezni, milyen pártok közül választhatunk 2018. április 8-án, mennyi közülük az egyértelműen kamu bizniszpárt. Értékelési szempontok az első részben, kommentlehetőség a Facebook-poszt alatt, ha valamelyik pártnak nem tetszenek a róla leírtak, az első rész bevezetőjében szintén leírtam a kapcsolatfelvételi lehetőségeket.

 

31. JOBBIK MAGYARORSZÁGÉRT MOZGALOM

Első benyomás: bármit is gondoljak a Jobbikról, azt meg kell hagyni, hogy ügyesen használják a különféle közösségi felületeket (talán csak a Kétfarkú Kutya Párt tud több embert közösségi aktivitásra bírni a Facebookon) és a kommunikációjukban viszonylag profik. Mivel a pártok ideológiája és programja továbbra sem képezi kritika tárgyát, a Jobbikot bemutatni pedig fölösleges, egy laza 10%-kal letudom őket.

KAMUFAKTOR: 10%

 

32. JÓLÉTI MAGYARORSZÁGOT PÁRT - JMP

Első benyomás: mit írjak ide egy olyan párthoz, amire rákeresve az első találat az MSZP.hu? :) Mást nem igazán lehet róluk fellelni, úgyhogy:

KAMUFAKTOR: KOMMENTÁR NÉLKÜL 100%

 

33. KELL AZ ÖSSZEFOGÁS PÁRT - KÖSSZ

Első benyomás: 1/10 pont. Puskáznom kellett kicsit, hogy ez a Google által megtalált és a Wikipedián is szócikkel rendelkező Összefogás Párttal megegyezik-e, de nem, ők egy másik brancs. Kössz pártként már több találat is van, de nem teljesen tiszta a dolog: Facebook-oldaluk a facebook.com/magunkertmozgalom/ címen érhető el, itt saját weboldalként is a magunkert.com oldal van linkelve, közben van egy kossz.eu is, ami szintén saját oldal, de nem teljesen ugyanaz. Weith Katalin miniszterelnök-jelöltnek saját Facebook-oldala van, ahol rendszeresen osztja a facebook.com/kosszpart oldal posztjait, tehát Facebook-oldalból is kettő van. Kíváncsi lettem, mi ez a Magunkért Mozgalom, és így már kicsit tisztább a kép: Weith Katalin korábbi projektje, azelőtt pedig a Szcientológiai Egyház vezetője volt, tehát nem csak zavaros az egész, de még gyanús is.

Facebook-jelenlét: 6/10 pont. Végül is két Facebook-oldal van, mindkettő rendszeresen frissül, a kommentekre Weith Katalin maga válaszol. Csoport, élő videó egyik oldalon sincs.

YouTube-jelenlét: 5/10 pont. Ahogy Facebook-oldalból, úgy YouTube-csatornából is két párhuzamos van, a tartalom közel ugyanaz, de nem teljesen. Vannak sajátgyártású videók, de nem túl izgalmasak, lassúak és vontatottak, Katalin dögunalmasan beszél, fél perc után elalszik a néző - viszont technikailag viszonylag rendben vannak a videók.

Saját weboldal: 5/10 pont. A kossz.eu szebb, a magunkert.com tartalmasabb, de a párt mögött álló személyekről nem sok derül ki. A program részletes és témákra bontott, a Magunkért oldalon pedig egy okostelefonos alkalmazásuk is letölthető, amiben naponta feltesznek egy kérdést - érdekes ötlet.

KAMUFAKTOR: 57,5% - nem igazán tudom hova tenni ezt az egészet.

 

34. KORRUPCIÓ NÉLKÜLI MAGYARORSZÁGÉRT PÁRT - KNNP

Első benyomás: 2/10 pont. Van egy rettenet csúnya weboldaluk tele mindenféle zavaros, szemet bántóan formázott és elsőre meglehetősen nagy katyvasznak tűnő szöveggel. 

Facebook-jelenlét: 0/10 pont. Nincs.

YouTube-jelenlét: 0/10 pont. Nincs.

Saját weboldal: 1/10 pont. Szenvedj te is, ne csak én

KAMUFAKTOR: 92,5%

 

35. KÖZLEKEDŐ POLGÁROK PÁRTJA - KPP

KAMUFAKTOR: KOMMENTÁR NÉLKÜL 100%

 

36. KÖZÖS NEVEZŐ 2018

Első benyomás: 2/10 pont. A kozosnevezo.hu rendben levőnek tűnik, tartalmas-érdekes, de látványosan félkész oldal, a párt vezetőiről semmi nem derül ki. A Facebook-oldalt már beregisztrálták, de tartalom még nincs rajta, más említés sehol nincs.

KAMUFAKTOR: 95%

 

 

37. LEHET MÁS A POLITIKA - LMP

Első benyomás: régóta létező és minden felületen meglehetősen aktív párt, az ellenzéki felhozatalból a kevés normális(nak látszó) párt közül

KAMUFAKTOR: 10%

 

38. LENDÜLETTEL MAGYARORSZÁGÉRT PÁRT

Első benyomás: 3/10 pont. A weboldaluk és az első Google-találatok között szereplő ATV-interjú alapján nyugdíjaspárt, jelentsen ez bármit is. Gyanúsan sok találat a Fidesz lakájmédiájában, például a Magyar Idők is gyanúsan kulturált hangnemben ír róluk, és a TV2 Mokkájába is meghívták őket egy kellemes kis csevegésre - innen derül ki az is, hogy egy Lendvai Katalin volt MSZP-s (ez önmagában mondjuk nem sokat jelent, én Fideszes voltam, mindenkit sodorhat az élet olyan politikai körbe, amivel később nem tud azonosulni)

Facebook-jelenlét: 2/10 pont. Kevés a párt politikájával kapcsolatos saját poszt, az oldal tartalmának nagy részét a "mai napon" képek teszik ki, a többi a már említett sajtómegjelenés, a videóként feltöltött posztok értelmezhetetlenek videós szemmel. Közösségi aktivitás nincs (ami van, az se túl pozitív) és se csoporttal, se eseménnyel, se élő videóval nem dolgoznak rajta, hogy ez változzon.

YouTube-jelenlét: 0/10 pont.

Saját weboldal: 4/10 pont. Ránézésre korszerű oldal, de a tartalom hiányos (a párt tagjait nem találni) és a program ránézésre szinte csak nyugdíjasoknak szól.

KAMUFAKTOR: 77,5%, FIDESZ-GYANÚ FAKTOR: 50%

 

39. MAGYAR DEMOKRATÁK SZÖVETSÉGÉNEK PÁRTJA - MDSZP

Első benyomások: 2/10 pont. Facebook-oldalt találtam, rajta adócsökkentés, 13. havi nyugdíj és hasonló demagóg ígéretek konkrétumok nélkül, viszont durva helyesírási hibával terveznek aláírást gyűjteni. A párt logója egy 15 000 Forintos logókészítő programmal készült, ezt onnan tudni, hogy sajnáltak rá ennyi pénzt, az ingyenes próbaverzió meg rátette a saját vízjelét. Igényesség a köbön :)

Facebook-jelenlét: 2/10 pont. Van oldal saját tartalommal és a gyönyörű vízjeles logóval a profil- és fejlécképen. Érdemi tartalom alig (ugyanaz a néhány poszt ismétlődik) közösségi interakció nulla.

YouTube-jelenlét: 0/10 pont.

Saját weboldal: 1/10 pont. Van, de MI EZ, BASSZÁTOK MEG? (Bocs, de így 40 kamubbnál kamubb párthoz közeledve kezd kicsit felmenni a pumpa, ha valami ilyen típusú szart látok)

KAMUFAKTOR: 87,5%, és akkor még nagyvonalú voltam, a web és a facebook igazság szerint 0 pontot érne...

 

40. MAGYAR DEMOKRATIKUS UNIÓ

Első benyomás: 1/10 pont. Az anyátok picsáját, azt.

mdu_part_az_anyatok_picsajat.PNG

Facebook-jelenlét: 1/10 pont. Van oldal, de egyelőre érdemi tartalom nélkül. EDIT: már kellőképpen fáradt vagyok, csak utólag vettem észre, hogy ez a "folyamatosan fejlődő" oldal 2014-es, de idén biztos sikerül... Egye-fene, maradjon az az 1 pont, mert legalább nem magánszemély-oldalként regisztráltak (ez is valami)

YouTube-jelenlét: -1/10 pont. Nagyon reméltem, hogy a YouTube keresője nem talál semmit a pártra keresve, de sajnos talált, úgyhogy mégiscsak visszaveszem azt az előbbi pontot.

Saját weboldal: 2/10 pont. Dizájn: lásd fent, a program ömlesztve fent van, a párt képviselőiről semmi nem derül ki, de legalább van fotó minden jelöltről, és hogy melyik választókerületben indul. Sok pártnál ennyi sincs, úgyhogy a 2 pont jár.

KAMUFAKTOR: 92,5%

 KOMMENTLEHETŐSÉG A FACEBOOKON


KAMUFAKTOR 2018 - A NAGY KAMUPÁRT-MUSTRA

1. rész | 2. rész | 3. rész | 4. rész | 5. rész | 6. rész | 7. rész | 8. rész | 9. rész


Ajánlott bejegyzés: évértékelő, 2017 - ki vagyok, honnan jöttem, merre tartok és mit is akarok

A bejegyzés trackback címe:

https://tomanovicsgergely.blog.hu/api/trackback/id/tr5013674362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása