Egy leszerelt Fidesz-pártkatona gondolatai és tervei egy racionálisan működő országról

Tomanovics Gergely

Tomanovics Gergely

KAMUFAKTOR 2018: A nagy kamupárt-mustra (3. rész, 21-30)

2018. február 17. - Tomanovics Gergely

Megpróbáltam a http://www.valasztas.hu/jeloltek-listak oldal alapján feltérképezni, milyen pártok közül választhatunk 2018. április 8-án, mennyi közülük az egyértelműen kamu bizniszpárt. Értékelési szempontok az első részben, kommentlehetőség a Facebook-poszt alatt, ha valamelyik pártnak nem tetszenek a róla leírtak, az első rész bevezetőjében szintén leírtam a kapcsolatfelvételi lehetőségeket.

 

21. FIDESZ - MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG

Első benyomás: O1G

KAMUFAKTOR: INTEGER DIVIDE BY ZERO ERROR

 

22. FÜGGETLEN KISGAZDA-, FÖLDMUNKÁS- ÉS POLGÁRI PÁRT (FKGP)

Első benyomás: 2/10 pont. Ha néhány nappal korábban írom ezt a posztot, akkor letudtam volna azzal, hogy RIP Torgyán Doktor, de ez állítólag nem az a FKGP, sőt, állítólag nem is a Torgyán-féle FKGP volt az eredeti, hanem ez, ami most Lattmann Tamással tér vissza. A Wikipediáról ez ugyan nem derül ki, szóval meglehetősen zavaros a sztori, és szkeptikus vagyok az egésszel kapcsolatban.

Facebook-jelenlét: 7/10 pont. Vannak saját posztok és máshonnan átvettek egyaránt, események, élő videók is (vízszintes formátumban, úgyhogy jár a 2 pont ezért), a közösségi aktivitás nem túl jelentős, de a kommentekre válaszolnak, csoport nincs.

YouTube-jelenlét: 3/10 pont.  A FKGP.hu oldal tetején a YouTube ikon egy 2014-ben feltöltött 1993-as felvételre mutat (most akkor ez mégis ugyanaz az FKGP, mint a 90-es években?) a Független Kisgazdapárt YouTube-csatornán 2014-es az utolsó feltöltött videó. A videók nem túl érdekfeszítők, de az operatőri munka rendben van, és van olyan is, ami annyira szar, hogy az már jó, és plusz 2 pontot ér :)

Saját weboldal: 3/10 pont. Az fkgp.hu elrendezése kaotikus, a tartalom hiányos (például a rólunk/elnökség menüpontban semmi érdemi információ nincs, csak nevek felsorolva, akik közül az egyik "nincs a képen", de kép sincs) a program viszont hamar megtalálható, tematikus rendben, kissé slendriánul formázva, nem túl ízlésesen került fel - de legalább van. 

KAMUFAKTOR: 62,5%

 

23. HAJRÁ MAGYARORSZÁG! PÁRT 

Első benyomás: 3/10 pont. Öndefiníciójuk szerint Nemzeti, Cselekvő és Demokrata párt, akik a weboldaluk nyitólapján mentegetik Orbán Viktort az ELIOS-ügyben, ez már okot ad a gyanúra, hogy annyira nemzetiek, mint a dohánybolt (vagyis Fideszesek) a programjuk pedig a populista demagógiára épül: ingyen vényköteles gyógyszer, ingyen kollégium, 13. és 14. havi fizetés ÉS nyugdíj, valamint szóba kerülnek a migránsok is, de a "részletesen is érdekel" gomb nem kattintható, így nem derül ki, hogy mi a tervük ezzel kapcsolatban.

Facebook-jelenlét: 4/10 pont. 2017 őszén indult az oldal, eddig mindössze 150 lájkot sikerült begyűjteniük. Saját tartalmat osztanak meg és tisztességesen válaszolnak minden kommentre, a saját tartalmak megjelenése ízléses és letisztult, bár a videók kicsit bénácskák (erről a YouTube-nál) és se csoport, se esemény, se élő adás nincs, ami a közösségépítést szolgálná.

YouTube-jelenlét: 2/10 pont. Nyugodtan tekintsünk el a helyesírási hibától az intróban, mert még az intro a legjobban sikerült része a videóknak: a megszólalók a Szomszédok végén kamerába beszélős jelenetekre emlékeztetnek, a szereplők unottan mondják a kamerába az első benyomásban már megismert populista ígéreteket. Ötlettelen, fantáziátlan az egész, 2 pontnál többet nem tudok adni nekik, ez pont annyi, mint a feliratkozók száma és a videók átlagos nézettsége összeadva. :)

Saját weboldal: 3/10 pont. Az előbb elnéztem a szembeötlő helyesírási hibát, itt nem, ahogy a nem működő gombokat sem a "program" menüpontban. Az oldal kinézete alapvetően rendben lenne, erre 2 pont jár, de a tartalomra 1-nél többet sajnálnék.

hajra_magyarorszag_part.PNG

KAMUFAKTOR: 70%

 

24. HALADÁS PÁRT - HP

Első benyomás és a többi:

haladas_part.PNG

KAMUFAKTOR: 100%, a továbbiakban az ilyenek kommentár nélkül 100%-ot kapnak, mert kezdem unni

 

25. HALADÓ MAGYARORSZÁGÉRT PÁRT - HAM

KAMUFAKTOR: KOMMENTÁR NÉLKÜL 100%

 

26.  HÁTRÁNYOS HELYZETŰEK PÁRTJA

KAMUFAKTOR: KOMMENTÁR NÉLKÜL 100%

 

27. HAZA ÉS BECSÜLET PÁRT

KAMUFAKTOR: KOMMENTÁR NÉLKÜL 100%

 

28. HAZA MINDENKIÉ PÁRT (SIC!)

KAMUFAKTOR: 95% (nekik legalább egy Facebook-oldaluk van, bár érdemi tartalom rajta nem sok)

 

29. IRÁNYTŰ PÁRT

Első benyomás: 3/10 pont. A HVG már foglalkozott velük tavaly szeptemberben, akkor még se Facebook-oldaluk, se saját weboldaluk nem volt, azóta már mindkettő van, igaz, utóbbi egy ingyenes uw.hu tárhelyen összetákolt, 90-es éveket idéző színvonalú valami. A Facebook-oldalukra feltöltött fotó mellé azt írják, hogy mind a 106 egyéni választókerületben indul jelöltjük, szóval busás kampánypénzre számíthatnak...

Facebook-jelenlét: 4/10 pont. Ahhoz képest, hogy alig pár hónapja hozták létre, már 1000 like-ot gyűjtöttek, valószínűleg nem ingyen, hiszen a tartalom nem túl izgalmas. Rendszeresen posztolnak, de a közösségi interakció szinte nulla.

YouTube-jelenlét: -5/10 pont, "inkább ne lenne" kategória. A weboldalról már írtam, hogy a 90-es éveket idézi, a YouTube-csatorna viszont egyenesen a 80-as évek VHS-korszakába repít vissza, ha valaki gerjed a szar retró feelingre, imádni fogja. Megfogadtam egyébként az elején, hogy a pártok ideológiája és programja nem játszik szerepet az értékelésben, de könyörgöm, kötelező sorkatonai szolgálattal kampányolni 2018-ban?!

Saját weboldal: -5/10 pont, nem kommentálom különösképpen.

iranytu_part_weboldal_lol.PNG

KAMUFAKTOR: 117,5%

 

30. JÓ ÚT MAGYAR POLGÁRI PÁRT

KAMUFAKTOR: KOMMENTÁR NÉLKÜL 100%

 

KOMMENTLEHETŐSÉG A FACEBOOKON


KAMUFAKTOR 2018 - A NAGY KAMUPÁRT-MUSTRA

1. rész | 2. rész | 3. rész | 4. rész | 5. rész | 6. rész | 7. rész | 8. rész | 9. rész


Ajánlott bejegyzés: évértékelő, 2017 - ki vagyok, honnan jöttem, merre tartok és mit is akarok

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tomanovicsgergely.blog.hu/api/trackback/id/tr8813674182
süti beállítások módosítása