Egy leszerelt Fidesz-pártkatona gondolatai és tervei egy racionálisan működő országról

Tomanovics Gergely

Tomanovics Gergely

[Béta APK letöltési linkkel frissítve] Gyorsvonat érkezik a XXI. századba: MÁV-START vonatinfó exkluzív bétateszt

2018. február 01. - Tomanovics Gergely

Az Elvirát bizonyára nem kell bemutatni annak, aki az elmúlt kb 20 évben utazott vonattal, és online szeretett volna a menetrendről tájékozódni, esetleg vonatjegyet venni.

Az oldal valamikor a 90-es évek végén indult (2000 tavaszán már biztosan használtam) és azóta kisebb-nagyobb ráncfelvarrásokat leszámítva nem sokat változott, ezáltal egy igazi állatorvosi lóvá vált UX-körökben. Ez, vagyis a "user experience" (felhasználói élmény) területe az, ami az interneten az egyik leglátványosabb fejlődést produkálta az elmúlt években, köszönhetően főként a sávszélesség növekedésének és a különféle érintőképernyős okos eszközök megjelenésének és mindennapossá válásának -  és ez az, ami látványosan hidegen hagyta a MÁV (Start)-ot egészen 2017-ig.

Aztán valami megváltozott...

Tavaly épp tervezgettem, hogy összeszedem, miket lehetne javítani a rendszeren, és egy kegyetlenül szókimondó, de szigorúan objektív blogbejegyzésben veszem sorra, hogy miért totálisan béna az Elvira, és hogyan lehetne jobb, de pont jött a hír: jön az új Vonatinfó app, ami alapjaiban változtatja meg azt, amit a MÁV-ról gondolunk. 

Frissítés, 2018. május 19.: Az app még mindig nem lépett ki a béta-fázisból (tudnám, mit tökölnek vele ennyit, amikor már februárban is teljesen jól működött) viszont most tudtam meg, hogy az app egyáltalán nem ellenőrzi, hogy te regisztrált bétatesztelő vagy-e, egyszerűen a Google Play nem engedélyezi letölteni róla az appot, ha nem vagy az. Viszont ha valahogy hozzájutsz az APK-hoz (például a http://tomanovicsgergely.hu/Stuff4Share/mavstart_vonatinfo.apk linken, ahova feltettem neked) akkor tudod használni te is a jegyvásárlás funkciót :) (előtte a telefonod biztonsági beállításainál engedélyezd a külső forrásból származó alkalmazások telepítését)

 

Frissítés, 2018. május 31: egy olvasóm jelezte, hogy frissült az app, és a Google Play-ről nem engedte letölteni a frissítést. Ha ilyen van, és nem venném észre, jelezd kérlek a gergely.tomanovics@gmail.com e-mail címen, és felteszem a friss APK-t - ez most meg is történt.

"Hiszem, ha látom" - gondoltam akkor, és miután sokáig nem lehetett látni az egészből semmit (azon túl, hogy valamikor 2015-16 környékén tényleg megcsinálták a Vonatinfó mobilalkalmazást, ami a jegyvásárláson kívül tényleg egész ügyesen szolgáltatta a menetrendi és egyéb információkat) egyre inkább kezdtem lemondani róla, míg nem 2017 novemberében váratlanul jött a hír: lehet regisztrálni zárt bétatesztre, az első 1000 androidos felhasználó kipróbálhatja a 2018 tavaszától élesben induló új online jegyrendszert.

Mivel pont nem sokkal voltunk túl a nyáron hatalmas botrányba fulladó BKK-féle elektronikus jegy premierjén, ettől sem vártam túl sokat, de úgy voltam vele, hogy az Elviránál csak jobb lehet bármi, szóval regisztráltam, kipróbáltam - és őszinte leszek, nagyon meglepődtem. Tényleg jobb lett. Nem kicsit jobb, hanem sokkal jobb, sőt: igazság szerint meglepően jó, sőt: annyira jó, hogy úgy éreztem, erről muszáj csinálnom egy videót, mert igazságtalan lenne, ha nem tenném ezt. Vannak ugyan gyermekbetegségei (ezekről is szót ejtek a tesztben) de összességében respect a MÁV-Start informatikus csapatának ezért, csak tudnám, hol voltak ők eddig :)

Nem szaporítanám tovább a szót: így fogsz vonatjegyet venni 2018 tavaszától.


A videóban említett Kétfarkús "vegán disznóvágás" Jászberényben: https://www.facebook.com/events/210815866151190/

Kövess a Facebookon: https://www.facebook.com/TomanovicsGergely/

Kövesd a Közösségi Közszolgálati Média alakulását is: http://k1tv.hu/2018/04/03/indul-a-valodi-kozmedia/

k1_fb.jpg

 


A bejegyzés trackback címe:

https://tomanovicsgergely.blog.hu/api/trackback/id/tr3513624870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása