Egy leszerelt Fidesz-pártkatona gondolatai és tervei egy racionálisan működő országról

Tomanovics Gergely

Tomanovics Gergely

Nyílt levél Schobert "Update" Norbinak a népszavazásra buzdító videója apropóján

2016. október 02. - Tomanovics Gergely

Kedves Norbi!

Régóta figyelemmel kísérem a munkásságod, és bár se a termékeid célközönsége, se rajongód nem vagyok (soha nem olvasnék el egy Blikket vagy Borsot, amiben a te magánéletedről van valami újabb részlet, meghagyom ezt azoknak a csekély értelmi képességű proliknak, akiknek erre van igénye) de sok szempontból követendő példaként tekintek rád. Horváth András iStyle-ja, Wolf Gábor Marketingcommando-ja és a te tevékenységed az a három magyar vállalkozás, ami inspirációt ad, és reményt arra, hogy érdemes Magyarországon önálló vállalkozásba fogni, szívvel-lélekkel tolni a szekeret, és saját személyiségeddel a cég arcaként képviselni azt - a saját magánvéleményedet sem magadban tartva.

Az utóbbi néhány hónapban viszont úgy tűnik, mint ha kezdenéd elfelejteni, hogy honnan jöttél, merre tartasz, és mit is akarsz mondani az embereknek. Kezdődött a nem olyan rég nagy port kavaró áltudományos cikk megosztásával és az azt követő fölényes kioktatással, most pedig itt van ez a videó sokadikként a sorban, amivel nyilvánvalóan a Fideszt segíted - hogy ezt naiv jóhiszeműséggel teszed, vagy pénzért, azt nem tisztem megítélni, ismeretlenül is tartalak téged olyan értelmes embernek, aki el tud számolni a lelkiismeretével.

Közkeletű vélekedés, hogy egy cégvezető ne politizáljon, hanem foglalkozzon kizárólag a cégével és az ügyfeleivel. Marhaság, ennyi erővel ne járjak a kedvenc zenekarom koncertjére, ne sörözzek a kedvenc kocsmámban, ne fürödjek a kedvenc strandomon, csak csupa olyan dolgokat csináljak, ami a céget viszi előre, és a vevőknek jó? Hiszen persze, hogy értük van a cég, de szerintem mindannyian azért fogtunk vállalkozásba, hogy maradjon időnk és pénzünk arra, ami érdekel, legyen az akár a politika is. Én is nyilvánosan vállalom, hogy amíg nincs ésszerű alternatíva, addig a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot támogatom. Még plakátoltam is nekik, van erről fotó ezen a Facebook-oldalon, de közben írtam egy könyvet, amiben az utolsó fejezet arról szól, hogyan nézne ki szerintem egy vállalható alternatíva.

Azt mondod, ezt a videót nem azért osztottad meg, hogy a Fidesznek kampányolj vele. Ahogy a közpénzből kitömött, aljas karaktergyilkosságon kívül érdemi tartalmat nem igazán publikáló ripost.hu-t is csak azért népszerűsíted, mert egész véletlenül pont ott találtál egy "érdekes" egészségügyi cikket, nem pedig például a Kodpiszkalo.blog.hu-n, ahol még lennének is ilyenek. Megpróbálom elhinni neked, ahogy azt is, hogy ebben a videóban (nagyon helyesen) a Magyarországon ma hatalmas problémát jelentő széthúzás ellen emelsz hangot, aztán máris a vallással jössz, ami a széthúzás egyik legfőbb oka.

Azt mondod, a menekült "kimegy a határon és elvan a menekülttáborban" - Norbi, könyörgöm! Ha Magyarországon egymással háborúznának a katolikusok és reformátusok mondjuk a zsidókkal és a vallástalanokkal, te is csak szépen átmenekíted a családodat a határon, és elvagy egy sátorban ÖT ÉVEN ÁT? Vagy esetleg fegyvert fognál, hogy bebizonyítsd, hogy a te vallásod mindennél fontosabb, még a saját és családtagjaid életénél is? Mindezt azután, hogy felépítettél egy milliárdos céget és stabil egzisztenciát, megszoktad a kényelmes, meleg otthont, a jó autókat, a minőségi borokat? Nem, Norbi, ha Magyarországon háború törne ki, akkor te sem állnál meg az első olyan országig, ahol tudod folytatni hasonló színvonalon az életed, mi felfedező típusú vállalkozó-alkatú emberek ilyenek vagyunk. Harcolunk a saját meggyőződésünkért, de nem fegyverrel, hanem ésszel, és ez mindennél előrébb való számunkra.

Ha a menekültek meg akarják szállni az országot, akkor pláne nem értem, mit akarsz a népszavazással. Írhatnánk ki népszavazást a darazsak, a poloskák és az élelmiszerraktár Update-pogácsáit megdézsmáló egerek ellen is, de a problémát nem fogja megoldani. Hatékony fellépés kell, igen, de a népszavazás nem hatékony - ez csak a Fidesz céljait szolgálja, semmi mást - és tovább mélyíti a társadalmi széthúzást.

Azt mondod még, hogy Dubaj nem fogadna be egymillió szegény magyart. Ez a közel-keleti arabokat minősíti, mi ennél többek vagyunk. Egyébként nem tudom, mit tudsz arról, hogy hány magyar menekült már el innen nyugati országokba, én olyan félmillióról tudok. Persze voltak, akiket hazapateroltak még az EU-ból is, de aki Európában európai életet akar élni, az megteheti, és sokan meg is teszik.

Hatalmas öngól, hogy a végén a történelmi példában IV. Bélát hozod fel. Szerintem frissítsd egy kicsit a történelemtudásod, mert pont ő volt az, aki a tatárjárás után mindenféle népekkel töltötte fel a megcsappant lakosságú országot, és sikerrel integrálta is őket. Persze, most nincs tatárjárás, és nem is kell ide kétmillió arab. De ilyen terve nincs is senkinek, mindössze 1300 szerencsétlen LEGÁLIS MENEDÉKKÉRŐ kérelmének elbírálásáról szól ez a bizonyos kvóta, hogy a görög és egyéb déli hatóságokat tehermentesítsük közösen a többi EU-tagországgal. Aki nem jogosult menekültstátuszra, nem fogja megkapni. Nem a Röszkénél zavargó csőcseléket akarja idehozni senki.

A végén azt sugallod, hogy ha református vagy katolikus vagyok, akkor vagyok csak magyar. Ezt komolyan gondolod? Ezt hívod te nemzetnek, amely az egyik felét kirekeszti saját magából? Ezt félted a migránsoktól? Szentendrén megverheti egy taxis a gyerekemet, csak mert más a véleménye, és én féltsem a migránsoktól? Ezt te tényleg komolyan mondod?

Szeretnélek kérni, hogy olvasd el a most megjelent könyvem utolsó fejezetét. Pont az elhízást hoztam fel az egyik példa szemléltetéseként, szerintem tetszeni fog, és talán meg is érted - persze csak akkor, ha csak tényleg a naiv tudatlanság beszél belőled. Ha pénzt kapsz érte, az persze más, akkor csak simán sajnállak, ez esetben viszont az első 11 fejezetet ajánlom, mert én is átmentem ezen, és hidd el, felszabadító érzés kijönni a Mátrixból, bármennyi pénzt is fizet.

http://tomanovicsgergely.hu/book/hu

e810_cover.png

Ui: örömmel látom, hogy fejlődsz a kamerakezelési technikádat illetően, a teljes függőlegeshez képest ez az enyhén döntött formátum határozott előrelépés. Még úgy egy 50-60 fok, és meglesz az, sok sikert és jó egészséget hozzá. Nekem a videó a szakterületem, és a legnagyobb örömmel segítek benne.

Üdvözlettel,
Tomanovics Gergely, egykori Fideszes, ma kétfarkú-passzivista

* * * * 

Vitáznál az állításaimmal? Gyere, szeretettel várlak új Facebook-oldalamon: https://www.facebook.com/TomanovicsGergely/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tomanovicsgergely.blog.hu/api/trackback/id/tr9511759839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2016.10.03. 09:11:36

@Larry Silverstein:
" Ettől még nem tetszett Norbi akkor se amikor zsidó rendőr volt, meg most se amikor milliárdos."
Huha! Te mar rendor koraban is ismerted. Talan kollega volt? Es akkor meg zsido rendorok is voltak? Meselj. :o)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.03. 09:12:05

El a kezekkel Norbitól! A szellemi fogyatékosokat nem ér bántani!

Attilajukkaja 2016.10.03. 09:50:01

@Zsuzsi25:
" norbi egy budos paraszt, de a modszere kivalo! Es jok a norbis kajak is."
Ez utobbival biztosan nem ertek egyet! Akik kostoltak az update peksutemenyeit, mind azt mondtak, hogy nagyon rosszak.
Amikor meg Norbi az aktiv testmozgasra es a visszafogottabb szenhidrat fogyasztasra koncentralt, azt mondtam, hogy jogos, hogy van benne racio. De a spanyol viaszt azert nem o talalta fel. Mitol lenne ez az o modszere? Mara viszont teljesen elkanaszodott a fiu es igazi fitness messiasnak kepzeli magat. Olyasmiket magyaraz, amihez fingja sincs es amivel lement egy sarlatan termeszetgyogyasz szintjere. Ezen kivul pedig ma mar csak egy dolog foglalkoztatja: az uzlet es a bevetelek. Az egyre elhatalmasodo egoja es primitivsege ott van minden megszolalasaban. Ugyes gyerek, de merhetetlenul korlatolt. Kar erte!

high up! 2016.10.03. 10:03:38

@blöff: " csak ezeket a menekültstátusszal visszaélő hazug betolakodókat. "

Ezt az 56-os 200 ezer magyarorról is elmondhatnád, akik átlag 3 bőrönddel "menekültek" Ausztriába. ) 99%-uk közelében sem volt a harcoknak.
S aztán a Nyugat mondhatta volna rájuk is, hogy ki tudja miféle kriptomarxisták ezek, hiszen Rákosi meg Sztálin neveltjei ezek, akik tuti hogy merényleni jöttek a Nyugat ellen.

Amúgy meg egy ekkor seggrepottynás után mint ami a fidesznácikkal történt október 2-án, jobb lenne kussba maradni néhány napig, nemde? A magyarok NEM-et mondtak rátok SUTTYÓ NÁCI ÁLMAGYAROKRA, nem sikerült az egyre nyilvánvalóbban hibbant Orbaneszkudnak a terve, hogy kihozza az Átlaghülyemagyarból a gyülöletet, oszt abból fog a választásig megélni.

Hábammeg, az Átlaghülyemagyar se kapható mindenre, legközelebb próbálkozzatok újra tüzifával, az hatéknyabb fegyver. Oszt azzal legalább nem jártatjátok le a világ előtt Birkanisztánt, mint ezzel az adolf hitleri népszavazással.

FOLYTASSUK!

Viszlát és kösz a halakat 2016.10.03. 10:12:33

Ha jól értem Soros jobban fizet mint a Fidesz

Viszlát és kösz a halakat 2016.10.03. 10:14:11

@high up!: Te tényleg akkora gyökér vagy, hogy még mindig képes vagy 56-os menekültezni?

FOLYTASD!

Attilajukkaja 2016.10.03. 10:17:00

@Viszlát és kösz a halakat:
"akkora gyökér vagy, hogy még mindig képes vagy 56-os menekültezni"
Te talan szegyelled'56-ot? A menekultjeinket? Szivesen megfeledkeznel rola, ugye?

tnsnames.ora 2016.10.03. 10:30:57

Szerintem elhibázott a poszt és érvrendszere.

* Ha szempont a "széthúzás" megszüntetése, nem biztos, hogy a Blikk és Bors olvasók leprolizálásával kell kezdeni az ellene való harcot. Emlékszünk még a "panelproli"-zásra? Az egészséges volt?

* Én elhiszem, hogy Schobert Norbi bizniszének is vannak pozitív vonásai, amiket próbálsz érzékeltetni. De alapvetően egy bizniszt a "mit és hogyan" határoz meg (számomra) és nem például a sikeressége, vagy, hogy a cégvezető-e a a cég arca a magávéleményével.

* Egy üzenet-videónál azzal kezdeni, hogy kit segít, meg pénzért vagy nem pénzért teszi-e egy milliárdos, az minimum nem elegáns. Vesézd ki a videót magát, vesézd ki aztán a kontextusát, motivációit, nincs ezzel gond, de ne előre ítélkezzen az ember, arra optimalizálva, hogy ha csak addig olvassák a posztot, akkor a verdiktedet legalább mindenképpen elolvassák. A konklúziónak jobb a helyn az érdemi ontopik levezetések végén.

* A kodpiszkalo egy rossz és offtopik "sidenote" az értelmezésemben. Se a te üzenetedet nem erősíti, se Norbi üzenetét magát nem érinti, szvsz.

* Ha kitör a háború, beüt a kataklizma, akkor erre rengeteg féle választ lehet adni. Van, aki például marad (elvből is akár, nem feltétlen más út hiányában). Vagy útrakel egy közösség tagjaként (pár kilóméterrel arrébb vagy épp Európába). Vagy valóban lehet a jómódra optimalizálva (pénzzel) egy vadidegen kultúrába menni családdal vagy anélkül. Egy dolog látszik biztosnak: ezt egyetlen bekezdésbe leképezni lehetetlen, valid módon. Annyira széles a választható lehetőségek spektruma.

* Be kéne látni, hogy a menekültkezelés kérdése megosztja az országot, de még a világ is meglehetősen ellentmondásosan áll a témához, lásd pl. az osztrákok "határmenedzsment"-jét. Ezt megint nem lehet egyetlen belekezdésbe leképezni, az egészet 100%-ban Norbinak felhánytorgatni. A félresikerült népszavazásnak két érvényes felvetése/aspektusa van, ami felett nem lehet lazán elemenni (az én olvasatomban):
- önvédelmi reflex
- EU-n belül lehet-e saját jogunk önrendelkezni a kérdésben, az 1300 legális menedékkérő kérdésén túlmenően.

* IV.Béla helyzete leképezhető szerinted a mára? Bele lehet ugyanabba a folyóba kétszer lépni pár száz év után. Az-e az egyetlen motívum, hogy sikeresen integrált az egész analógiában?

* Az utolsó bekezdés, bár a fősodort nem érintette, de ütősre sikerült. Kár hogy a legkevésbé az érdekes az egész sztoriban, hogy Norbi pénzért csinálta-e a videót.

Attilajukkaja 2016.10.03. 10:55:48

@tnsnames.ora:
Szerintem a poszt nem egy mely politikai es tortenelmi elemzeskent szuletett, csak egy eppeszu valasz Norbi ujabb bugyuta videojara. Amugy Norbit szerintem nem direktben fizeti ezekert a Fidesz, hanem attetelesen, ahogy a tobbi rokonait es baratait.
Talan nem kellene tobbet belelatni, mint amennyit a szerzo belegondolt. Ez persze csak az en meglatasom, es lehet, hogy nincs igazam.

Attilajukkaja 2016.10.03. 11:03:09

"Horváth András iStyle-ja, Wolf Gábor Marketingcommando-ja és a te tevékenységed az a három magyar vállalkozás, ami inspirációt ad, és reményt arra, hogy érdemes Magyarországon önálló vállalkozásba fogni"

Kedves Gergely!
A sikernek nagy ara van ebben az orszagban. Inspiralodjal es erdeklodjel, hogy mennyi csusztatopenzert lehetsz ma sikeres itthon. De elotte egyszeruen csak lepjel be a Fideszbe. Azonnal megnyilnak majd elotted a palyazati es egyeb csatornak. Ne aggodj!
Sok sikert kivanok neked is!

Udv, Jukka

Viszlát és kösz a halakat 2016.10.03. 13:03:19

@Attilajukkaja: te is akkor a gyökér vagy, hogy összekevered az 56-ban Magyarországról Ausztriába menekülőket a 2015-16-ban Afrikából/Ázsiából Germoneyba vándorló Nofingerprint Abdulokkal??

Márk_Márk 2016.10.03. 13:29:43

@Attilajukkaja:
Pedig igaza van.
A cikk szerzőjén látszik, hogy fideszes volt. Az agya nem lett több attól, hogy kilépett, csak most a másik oldalról kapott agymosás hatása alatt van.

Márk_Márk 2016.10.03. 13:34:11

"ahol tudod folytatni hasonló színvonalon az életed"

Sajnos, itt nincs elegendő számú kecske, hogy hasonló színvonalú kecskebaszást lehessen folytatni, mint ahogy otthon tették.

Bár a hozzád hasonló idióták nagy bajban lennének, ha valakit rajtakapnak, hogy a migránssegg-nyalogató énjük kerekedjen-e felül, vagy az állatvédő, azaz hogy feljelentsék-e a vándor kecskebaszót, vagy a végén kitalálják, hogy a kecskének is jó volt, és nemhogy beleegyezett, de kifejezetten kérte.

Lásd még: a szkinhed dilemmája az arab mellett az Izrael-ellenes tüntetésen.

Márk_Márk 2016.10.03. 13:39:18

@high up!:
A nyugat mondta is rájuk.
Az 1956-os menekültek évekig voltak menekülttáborokban, és utána sem oda mentek, ahova ők akartak, hanem ahova küldték őket (ahonnan kaptak befogadó nyilatkozatot).
Érted, nem rátukmálták őket a másik országra, hanem az magától nyilatkozott, hogy mehet oda.

Ha nem fogod fel a különbséget, akkor nagyon sajnállak. Ahogy a demagóg dumák miatt is, amiket nyomsz.

Márk_Márk 2016.10.03. 13:44:31

@Attilajukkaja:
Ami 1956-ot illeti, bizony eléggé szépen túl van tolva mind a nagyszerűsége, mind a jelentősége.
És szó sem esik a rémtettekről a "felkelők" vagy "forradalmárok" oldaláról, akiknek legalább a fele köztörvényes bűnöző volt, akik agyatlanul gyilkolásztak mindenkit, akiről azt gondolták, hogy kommunista. Pl. az ávós kiskatonákat is, akik nem saját jószántukból voltak ott, hanem besorozták őket, ahogy akkor mindenkit 3 évre, és ők pont az ávóhoz kerültek, nem a bivalybasznádi kerékpárosokhoz.
Persze az ilyen ávós kiskatonák ellen is lehetett volna pereket indítani, mint most a náci fogolytáborok őrei ellen, hogy miért nem mondtak nemet (a biztos kivégzés fényében).

Márk_Márk 2016.10.03. 13:46:04

@Attilajukkaja:
Nem nyíltak meg előtte, azért lépett ki.
Ha megnyíltak volna, még mindig Orbán seggét nyalná, mint régen.

Bobby Newmark 2016.10.03. 14:13:36

"a te tevékenységed az a három magyar vállalkozás, ami inspirációt ad, és reményt arra, hogy érdemes Magyarországon önálló vállalkozásba fogni"

és

" amivel nyilvánvalóan a Fideszt segíted - hogy ezt naiv jóhiszeműséggel teszed, vagy pénzért"

Ennek a kombinációja adja a harmadik, valószínűleg igazi okot:
Ha nem a Fidesz seggét nyalod, akkor kinyírják a vállalkozásod a gecibe. Ha ennek ellenére a nehézségekkel együtt tovább csinálod, akkor téged is.

Attilajukkaja 2016.10.03. 14:33:14

@Márk_Márk:
"még mindig Orbán seggét nyalná, mint régen."
Dehat nyalja, nyalja es nyalja...... :o)
Vagy te maskent latod?

Attilajukkaja 2016.10.03. 14:34:34

@Bobby Newmark:
"Ha nem a Fidesz seggét nyalod, akkor kinyírják a vállalkozásod a gecibe. Ha ennek ellenére a nehézségekkel együtt tovább csinálod, akkor téged is."
Koszonom! Kicsit fentebb ugyanezt irtam, csak mas szavakkal...:o))))

Bobby Newmark 2016.10.03. 14:48:39

@Attilajukkaja: Ja, tényleg. :) Igazából a poszt harmadik bekezdéséig sem jutottam el, nemhogy a kommentekig, de már akkor le kellett írnom. :P

Attilajukkaja 2016.10.03. 14:50:01

@Márk_Márk:
"A cikk szerzőjén látszik, hogy fideszes volt. Az agya nem lett több attól, hogy kilépett, csak most a másik oldalról kapott agymosás hatása alatt van."
???

"Ami 1956-ot illeti, bizony eléggé szépen túl van tolva mind a nagyszerűsége, mind a jelentősége.
És szó sem esik a rémtettekről a "felkelők" vagy "forradalmárok" oldaláról"
Ebben abszolut igazad lehet,...de szerintem ez a poszt nem errol szol.
Itt az a lenyeg, hogy annak idejen a Nyugat befogadott tobb szazezer magyart. Koztuk nagyon ertekes szakembereket is,...de a tobbseguk csak sima proli volt. Szerintem nekik sem lehetett konnyu, de nem is ez volt a lenyeg. Es meg a tortenelmi korulmenyeket es az emberek szamat sem vennem figyelembe, mert a befogadas nem errol szol.
Szamomra arrol szol, hogy a csaladom is barmikor kerulhet olyan helyzetbe, hogy menekulnom kell majd. A tortenelmet nem lehet kiszamitani. Sohasem tudhatod. Foldrenges, haboru, ozonviz, '56, ..., mindenre volt mar pelda a kozelmultban. Nem vagyok vallasos, de hiszem, hogy masok majd ugy bannak veled, ahogy te bantal veluk.
En ebben hiszek. :o)

dr. mesterséges színezék 2016.10.03. 14:51:32

@Márk_Márk: Nem dereng, hogy Orbán seggét nyalta voln, csak az, hogy Fletó szívatta saját szövegeivel - azt meg megtette mindenki, csak nem mindenki vágott hozzá videót.

Más kérdés, hogy pont Norbinak nekimenni van akkora kihívás, mint középsős ovissal szkanderozni: még a nézőnek is kínosabb, mint az ovisnak.

Attilajukkaja 2016.10.03. 14:52:03

@Bobby Newmark:
" már akkor le kellett írnom"
Jol tetted! Orulok, hogy latatlanban is egyetertunk.

high up! 2016.10.03. 14:55:53

@Márk_Márk: "Az 1956-os menekültek évekig voltak menekülttáborokban,"

jaj de jó nácika hogy ide jöttél égetni magad. Most amikor a bukott Orbaneszku jobban ég, mint szinte bármikor. Bírom a magadfdajta betanított fideszes majmát, aki a büdös életében nem járt messzébb a faluja határánál, de azért osztja a betanult szöveget a világról. Aztán úgy jártál mint Szargyártó, akiből élő adásban csinált hülyét a BBC (mondjuk ezekből az analfabéta magyar proli gyerekekből nem is nehéz)

Szóval minihitler-kém, az 56-os magyarok max. pár hétig voltak a lágerben, egyesek csak pár napot. Akkora volt a Wilkommenskultur akkorában. Miközben 99%-uk csak a marcizmusra kiképzett gazdsági menekült volt.

Annyit meg tudjál még, hogy menekült és menekült között jogilag nincs különbség, ha nem tetszik neked, hogy a menekült státusz mndenkinek jár, akinél a jogi alapok fennállnak, akor szólj a bukott Orbanszku gazdidnak, hogy lépjen ki a nemzetközi egxezményekből. Oszt akkor nem kell többé senkit befogadni, aki nem úgy néz ki mint ti Átlaghülyemagyarok. Csak hát a gazdid fosik kilépni, mert akkor egyedül maradna Birkanisztán a saját tehetségével, loszt abból sose tudott megélni.

FOLYTASSUK!

Bobby Newmark 2016.10.03. 14:56:45

@villamos alóli kacaj nem mindig őszinte: Ezt az élményt megkaphatod, ha tőlük rendelsz kaját, és az étlapjukat kirakod mondjuk a hűtőajtóra.
Annak a nőnek valami lovasmagazinban kéne szénát reklámoznia, nem embereknek szánt ételt...

Márk_Márk 2016.10.03. 15:03:00

@Attilajukkaja:
Én a cikkszerzőre gondoltam.

Bobby Newmark 2016.10.03. 15:04:44

@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!: Az sem rossz, ha már az újdonságoknál tartunk, hogy a törölközőfejű nő- és gyerekerőszakoló horda most már kannibál is.

Márk_Márk 2016.10.03. 15:06:00

@high up!:
Hát inkább náci, mint hozzád hasonló agyatlan seggfej.
De további kellemes migránssegg-nyalogatást.

Ami meg 1956-ot illeti, ne hazudozz.
Az meg magasról leszarom, hogy szerinted van-e különbség vagy nincs.
Gazdid meg neked meg a hozzád hasonló agyatlan kutyáknak van, komcsikám, akik mindig úgy ugatnak, ahogy Fletó gazdi utasítja őket.

Zsuzsi25 2016.10.03. 15:06:08

@Attilajukkaja: @élhetetlen: Igen! A budos paraszt erre irnayult - ez a tozsdebalhe eleg szomoru!
A norbi kajarol annyit, hogy errol csak olyannal vagyok hajlando vitazni, aki tudja mi az: hizni a levegoveteltol is....
A ferjem annyit zabal ammenyit akar. Nem latszik rajta. En eszek egy szelet pizzat, es 2 napig nem tudom begombolni a 40-es farmerom.....Annak aki ezt nap mint nap vegig eli, es nem akar gombocartur lenni, viszont szeretne finomata enni, anmak hatalmas segitseg a norbis kaja. Nyilvan nem annyira finom mint mobdjuk barmelyik hazisutemrny, de az ilyen szerencsetlen genetikaval megaldott embereknek ez hatalmas segitseg, hogy nem kell lemondani a peksutemenyrol, vagy a turoridirol(solan vagyunk igy) -De mint mondtam, aki nem hizekony , az ezt nem erti

Viszlát és kösz a halakat 2016.10.03. 15:24:47

www.kisalfold.hu/gyori_hirek/56-os_menekultek_ez_a_legjobb_bevandorlo_csoport_amely_valaha_az_usa-ba_erkezett/2187578/

"- A menekültek táborokba kerültek, ahol felkeresték őket egyes nyugati országok képviselői és felajánlották a letelepedés lehetőségét (felsőfokú továbbtanulással vagy munkahellyel)."

Attilajukkaja 2016.10.03. 15:30:37

@Zsuzsi25:
Nalunk gond a szenhidrat bevitel. Nem a fogyokura miatt, hanem a diabetesz egyik fajtaja teszi ezt napi gondda. A paromnak ajanlottak a Norbi termekeket, de annyira rosszak voltak, hogy eszunkbe sem jutna ezekert penzt adni. Annyi mas, jobb ceg van, amely sokkal jobb termekeket arul, hogy butasag lenne Updatet vasarolnunk.
Tegnap pl. a dietapizza.hu-tol rendeltem. Ha erdekelnek tovabbi termekek, szivesen megirom neked.

Bobby Newmark 2016.10.03. 15:32:35

@Attilajukkaja: Ja, lement csodadoktorba, de azért, mert erre van igény. A fitneszmánia különösen vonzza a csodaváró idiótákat, akik képesek minden faszságot, és annak az ellenkezőjét is egyszerre elhinni, Norbi meg jól felismerte a piaci helyzetet, és adja alájuk a lovat.

wolves84lb 2016.10.03. 15:45:39

Graula a poszthoz!

Amúgy egy másik király, IV.László említése talán még Béláénál is nagyobb baklövés volt ettől a tudatlan gyökértől...IV.László, másképpen Kun László :))

dr. mesterséges színezék 2016.10.03. 15:48:13

@Bobby Newmark: Tkp. Norbi egész későn startolt a témára. Az ő eredménye a réteg kiszélesítése.
Bő 25 éve a testépítést vallás szintjén űző évfolyamtársak voltak arra képesek, hogy ha a Flex n-edik számában azt olvasták, hogy a tejtermékek még nagyobb csodaszerek, mint azt valaha gondoltuk, napi 5 kefír + sajt + tej alatt nem álltak meg; ha az n+1-edik szám szerint a tejtermékek tkp. romlott tejből állnak, ami eleve nem lehet egészséges, a következő szám megjelenéséig kerültek minden tejterméket, és óva intettek azoktól mindenkit.
Akkor ez extremitás volt, aminek csodájára jártunk - ma már nem lehet követ úgy eldobni, hogy az ember ne találjon el valamilyen kajaszektás bolondot.

Attilajukkaja 2016.10.03. 15:57:55

@Bobby Newmark:
" A fitneszmánia különösen vonzza a csodaváró idiótákat"
Erre mondtam, hogy Norbi egy buta, de nagyon ugyes ember. ;o)
Az ilyenekbol lesznek a tobbszoros milliardosok. Meg Rubik Erno sem volt elegge ugyes ahhoz, hogy a kocka feltalalasaert tobbet szakitson, mint kb 60 millio forint. Az nagy penz volt akkor, de semmi ahhoz kepest, amit a japanok kihoztak belole (Rubik megkerulesevel). Hiaba, a zsenik nem jo uzletemberek, a jo uzletembereke pedig ritkan zsenik. Norbinak is meg kellene maradnia a sajat helyen, nem hulyet csinalnia magabol lepten-nyomon.

Márk_Márk 2016.10.03. 16:23:05

@Zsuzsi25:
Sürgősen nézesd meg a pajzsmirigyedet.
Egyébként az ember 1500-2000 kilokalóriát akkor is elfogyaszt, ha csak fekszik egész nap, a szervezet "fűtéséhez" energia kell. Márpedig ha nem viszel be több energiát, mint amennyit elégetsz, akkor bizony nem fogsz hízni.

Zsuzsi25 2016.10.03. 16:23:58

@Attilajukkaja: Ismerem oket, de sajnos (annyira nem sajnos :-) nem vagyok Bp.i.
Elmondom ujra. Eszek 2 falatot finonsagot es masnap nem tudom osszegombolni a nadragom. A legaprobb kihagas is 2 ora tornamba kerul. Nem panaszkeppen szanom, csak megjegyeztem, hogy nem ismerek mas pekseget a kornyekemen ahol kapni edes peksutemenyt, feher liszt nelkul, szerintem finomak egyebkent. A kakao, kakaoscsiga, turorrudi.....nyami. Az update fagyi is nagyon finom! - A peksutik kozul az ilyen fornettiszeru aprosuti jon be a legjobban. (Arra a ferfi kollegak is azt mondtak, hogy jo - De mobdjuk nem vennek norbi muzlit, mert a nem norbi muzli is ugyanazt tudja, viszont nem olyan draga.
Szerencsere nalam nincs cukor problema, de nagyon nagyon kell figyelnem. Szivesen varom az egyeb tippeket

Zsuzsi25 2016.10.03. 16:27:20

@Márk_Márk: Megvolt! Nincs ilyen gondom! De! Fogok hizni! :-) De mondom! Kizarolag olyannal szeretnem ezt megvitatni akit hasonloan szar genetikaval aldott meg a joisten. Ferfiak altalaban szerencsesek. :)

Mikrobi 2016.10.03. 16:32:36

Ha Schobert Norbi buzdít a népszavazásra, akkor sem pártpolitikai kérdés, hanem nemzeti kérdés! Sajnos túl sokára fogod te is közvetlenül érezni, hogy mit jelent a rengeteg bevándorló, de szerencsére egyelőre többségben vagyunk mi, akik nem akarjuk Magyarországot afrikaiakkal és arabokkal megtölteni. Még akkor is, ha Norbi is velünk van.

Attilajukkaja 2016.10.03. 16:45:40

@Zsuzsi25:
". Eszek 2 falatot finonsagot es masnap nem tudom osszegombolni a nadragom. A legaprobb kihagas is 2 ora tornamba kerul."
Nem tudom, mi a gondod, de lehet, hogy rajtad valoban egy CH-csokkentett dieta segite. Ez viszont nem egy nagy ugy. Ezer recept van ra. A testmozgas is az egyik legjobb tanacs.

" szerintem finomak egyebkent"
OK. Nem akarok vitatkozni veled. Ha neked izlik, akkor hajra!

'Szerencsere nalam nincs cukor problema, de nagyon nagyon kell figyelnem. Szivesen varom az egyeb tippeket"
Jo neked, hogy nincsenek cukor gondjaid. A termekekrol meg megkerdezem a paromat, mert o vasarolja ezeket. Azt tudom, hogy neki nagyon nem izlettek az Update termekek, ...dehat izlesek es pofonok. :o)

Attilajukkaja 2016.10.03. 16:46:47

@Mikrobi:
"szerencsére egyelőre többségben vagyunk mi, akik nem akarjuk Magyarországot afrikaiakkal és arabokkal megtölteni."
Ezt meg ki mondta neked?///

Viszlát és kösz a halakat 2016.10.03. 17:06:15

@Attilajukkaja: Minden létező felmérés+egy népszavazás

Bobby Newmark 2016.10.03. 17:07:41

@Mikrobi: De elmesélnéd, kérlek, hogy ITT MAGYARORSZÁGON mitől rettegsz? Mert persze, Nyugat-Európában, ahová menni akarnak, ott kezdenek velük problémák lenni, de itt Fideszisztánban akkor tudjuk őket itt tartani, ha bekerítjük őket és fegyverrel őrizzük, hogy ne menjenek el.

Komolyan nem értem ezt a rettegést, elmagyaráznád, nekem, agymosott ballibsinek egyszerűbe, hogy a visszamaradott hazaáruló elmémmel is megértsem?

dr. mesterséges színezék 2016.10.03. 17:18:46

@Bobby Newmark: Engem meg az érdekelne, hogy ma, amikor túlvan azon a napon, amikor mindenkinek el kellett volna menni nemmel szavazni, hogy meg legyen mentve a haza, de nem ment el mindenki, aztán Viktor 2 perc alatt túllépett a problémán, és úgy döntött, hogy ő mégis megmenti kétharmadmagával, ha Vona is benne van... szóval nem érzi-e kicsit se átkúrva magát.
Na jó, annyira nem is érdekel.

Attilajukkaja 2016.10.03. 17:24:55

@Viszlát és kösz a halakat:
" Minden létező felmérés+egy népszavazás"
Ugye nem errol a nepszavazasrol beszselsz, ahol a kisebbseg egy reszet kenyszeritettek arra, hogy NEM-mel szavazzon????!

khell 2016.10.03. 18:14:08

@Attilajukkaja: "ahol a kisebbseg egy reszet kenyszeritettek arra, hogy NEM-mel szavazzon????! "

Hogy mi történt? Többen szavaztak nemmel, mint igennel az EU csatlakozásra.

Attilajukkaja 2016.10.03. 18:21:47

@khell:
Te is ugy latod, hogy a nemek gyoztek? Pedig NEM!!!! Miert nem vagy hajlando belatni, hogy csak az emberek egy kisebb resze szavazott a masok gyuloletere? A nemmel szavazok egy reszet pedig kenyszeritettek arra, hogy ezt ixelje be. Szegyen!!! Mintha a Kadar korszakban elnenk.

khell 2016.10.03. 18:29:36

@Attilajukkaja: Senkit nem kényszeritettek semmire.

Az embereknek azon része, akit érdekelt a kérdés 98%-ban a fidesz politikáját hagyta jóvá.
2% meg azt mondta, hogy ez a politika rossz, pont az ellenkezőjét kell csinálni.

Az otthon maradók pedig azt mondták, hogy nem érdekli őket a kérdés, tökéletesen megfelel nekik az, amit a jelenleg uralkodó kormány tesz.

Ha akarod a 6%-nyi érvénytelen szavazatot - azok akik nem értették meg a kérdést - hozzácsaphatod az igenekhez, elhanyagolható mennyiségű ember volt aki nem értett egyet a fidesszel, ezért teljesen jogosan fogják képviselni a kérdésben érintett emberek 98%-ának az akaratát.

dr. mesterséges színezék 2016.10.03. 18:47:49

@khell: "Az otthon maradók pedig azt mondták, hogy nem érdekli őket a kérdés, tökéletesen megfelel nekik az, amit a jelenleg uralkodó kormány tesz."

Ne tolmácsoljál engem, kérlek! Legalábbis továbbképzés nélkül ne.

allegravelli 2016.10.03. 18:53:35

@Zsuzsi25: Szia, csatlakozom az előttem szólóhoz: ez sajnos nem normális dolog, mindenképpen kivizsgálás kellene...Én pár éve paleózom, emgem rendbetett, de nincs mindenki számára üdvözítő módszer, van, akinek a vegán jön be, más a ketogénre esküszik. A Norbi kajáit régen próbáltam, műízű, ehetetlen f*s, a löttyei is borzasztóak. Egy érdeme van, amit elismerek: rengeteg embert rábírt a mozgásra.

khell 2016.10.03. 18:56:54

@dr. mesterséges színezék: Nincs mit tolmácsolni. Megvolt a lehetőséged, hogy elmondd a kérdésről a véleményed, akár érvénytelen szavazattal is, ha már a kérdéssel sem értesz egyet (vagy meghaladja az értelmi képességedet a megértése).

Ha nem mentél el szavazni, akkor bizony most jó nagy KUSS van, bármit is tesz a kormány ebben a témában.

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.03. 19:00:31

Segítslg, Norbi nem-balloib véleményt mert mondani! Botrány! Mondjon le azonnal!!!

Bobby Newmark 2016.10.03. 19:11:15

@khell: Lehet magyarázkodni, de a tény az, hogy a kérdésre az "nem" az értelmes válasz, de mindezzel együtt a Fidesz elmehet a jó kurva anyjába. A kettő dolognak sok köze egymáshoz nincsen a legtöbb ember fejében, csak a politikusok meg a faszukon csünggő slepp, a politikából közvetlenül élő élősködő réteg köti össze a kettőt.

neduddki21 2016.10.03. 19:14:12

@khell: "Az otthon maradók pedig azt mondták, hogy nem érdekli őket a kérdés, tökéletesen megfelel nekik az, amit a jelenleg uralkodó kormány tesz."
Tényleg? Ugyan honnan veszed? Nyilván van valami bizonyíték is rá, különben nem írnád ex cathedra. Felmérés? Reprezentatív? Egy nap alatt?

Bobby Newmark 2016.10.03. 19:16:03

@bircaman maxval szerkesztő: Norbi egy idióta gyökér volt mindig is, ez csak egy újabb szép példa rá.

khell 2016.10.03. 19:16:37

@Bobby Newmark: Teljesen egyetértek. Nem a fideszről szavaztunk. Arról majd 2018-ban fogunk. Most a fidesz egyik politikai tevékenységéről szavaztunk, amivel a témát érdeklő emberek 99%-a egyetértett.
Ezen kivül van még 1000 másik politikai kérdés a fidesszel kapcsolatban, azokról 2018-ban, vagy majd egy azokat firtató népszavazásban lehet véleményt nyilvánitani.

(elmebeteg gyurcsányék meg már osztják szét a területet egymás között, döbbenetes mennyire elvesztették a kapcsolatukat a valósággal)

Éhes ló 2016.10.03. 19:17:46

Mekkora gáz ez már, amikor valakiben annyi tolerancia nincs címeres demokrataként, libbantként, hogy egy másik savazó vélemlényét, meggyőződését tiszteletben tartsa és egy egész psztot szenteljen annak, hogy gyalázza a másik embert.

Ez is mutatja mekkora gennyes faszkalaopk vagytok poszter.
Szerencsére majd 3,3 millió maflást kaptatok.
98+% leszarja amit itt is ajvákoltok.
Ez bőven elég, még ha nem is annyi emit szerettünk volna.
De lesz ez még töübb is, a következő választáson.
Kukázva lesztek.

khell 2016.10.03. 19:19:17

@neduddki21: Elemi logika a bizonyiték, levezettem melyik válasz, mit jelentett, beleértve az érvénytelent is.
Aki nem szavazott, az most kussolhat, akár kitiltja a migránsokat a kormány egész magyarország területéről, akár behivja őket felső korlát nélkül.
Nektek KUSS van a témában. Legközelebb majd nem birkák lesztek amikor alkotmányos jogaitokkal élhettek.

midnight coder 2016.10.03. 19:21:05

@Krutzifix: Akkor tegyél fel magadnak pár kérdést a dologgal kapcsolatban:

1. Be fognak-e illeszkedni ezek az emberek záros határidőn belül az európai társadalomba ?
Segítek: nem fognak. Az európai kultúrához 1000x közelebb álló cigányságnak sem igazán sikerült ez, pedig ők egyrészt jobb időszakban is jöttek ehhez (akkoriban jobban kellett a kétkezi munkás, és a kádári diktatúra is alkalmasabb volt az integrációhoz mint a liberális demokrácia).

2. Van esélyük ezeknek az embereknek a munkaerőpiacon ?
Segítek: nincs. Bár a liberális média azt hazudta, hogy az átlag migráns képzettebb mint az átlag európai, mára kiderült hogy ez messze nincs így. Eleddig több mint egymillió migránsból kb. 60-at tudtak foglalkoztatni a német postán, azokat is olyan melóra, amire kb. egy csimpánz is képes lenne.
A német munkaadók szövetsége ki is jelentette, hogy nem tudnak velük mihez kezdeni: képzettség nélkül, nyelvtudás nélkül nem tudják őket foglalkoztatni.

3. Veszélytelenek az európai civilizációra nézve ?
Segítek: nem. Odahaza a saját szélsőségeseik harcolnak és lövik szét a saját országukat. Az egyik oldalon áll a világi Aszad, a másikon a felkelők akik ugyanolyan szélsőséges iszlamisták mint az IS, illetve maga az IS. Persze, akik jönnek azok nem feltétlenül szélsőségesek, de ha rájönnek, hogy Európában ha kolbászból is van a kerítés, de a kolbász disznóból van, nagyon hamar azzá válnak majd.
Persze európában ma is vannak iszlamisták, de azok anno válogatott társaság volt: nyilván nem az a pakisztáni utazott Londonba, aki a boldogulást a túlvilágon képzelte el 77 huri által kényeztetve.
Ezzel együtt, jelenleg is több ezer európai állampolgár harcol az IS oldalán. A migránsok viszont sokkal-sokkal nagyobb arányban fogják a terroristákat produkálni.

4. Meg fog állni a migráció az egymillió migránssal ? Nem. Több mint százmillióan dekkolnak még a Közel-Keleten és Afrikában akik potenciális bevándorlók. A szírek csak egy része a csapatnak.

5. Igazából segítünk ezeken az embereken azzal, hogy beengedjük őket ? Nos, rövid távon talán igen. Hosszabb távon viszont azzal, hogy Európát iszlamista tűzfészekké változtatják cseberből vederbe kerülnek, ráadásul utána más segély sem igen várható innen.

Az egyetlen megoldás erre, Európa kapuinak bezárása. Egyrészt azért, mert ez a fennmaradásunk záloga, másrészt mert ezeket a harcokat minden civilizációnak magának kell megharcolni. Igen, itt is elég kínos dolgok történtek, a francia forradalomtól, a nagy októberiig, hitlertől sztálinig, az inkvizíciótól a szakszervezeti mozgalmakig míg eljutottunk oda ahol most tartunk. Az iszlamisták ezzel szemben még kb. a középkorban élnek, akkor is ha kalasnyikovval és drónokkal irtják egymást. Nekik is meg kell harcolniuk a saját harcaikat, méghozzá odahaza, a saját kultúrájukon belül, különben soha nem fejlődnek tovább.

kvadrillio 2016.10.03. 19:31:44

EZ...az a Norbi. akinek majdnem fölzabálta a szívét 1 baktérium és majdnem bekrepált ???
sztem ha ő az, örüljön, hogy luk van a fenekén és még szelel.......:PO)))))

kvadrillio 2016.10.03. 19:35:09

csórógyerek....se tornázni nem tud, se főzni....., csak jó pár fanatikus rajongó pénzeli őt, hogy sokasodjanak a milliárdjai.....tipikus példája a kapitalizmusban felkapaszkodó egyébként TEHETSÉGTELEN "SENKIKNEK".......

Bobby Newmark 2016.10.03. 19:45:49

@Éhes ló: Na azért vannak ott bajok fejben. Nem kéne összekeverni a szólás és véleményszabadságot a kussolással, mert éppen homlokegyenest ellentétei egymásnak.
Egy dolog a tiszteletben tartás, ami azt jelenti, hogy a poszter nem fog odamenni Norbihoz, és pofánbaszni a véleménye miatt, meg bebörtönözni, üldöztetni, stb.
Ettől még picsára megvan a joga ahhoz, hogy elmondja róla a véleményét. Ugyanis a szólás és véleményszabadság ŐT IS megilleti.

Az egy ordas fasznáci hozzáállás, hogy "Én elmondom a véleményem, és akármekkora baromság vagy tarthatatlan a dolog, NEKED kuss van, és nem reagálhatsz rá!".
De hát ugye a fasznácik nem az eszükről híresek, elmennek engedély nélkül masírozni, mert REND!-et akarnak, aztán mikor a karhatalom oszlatja őket, hogy REND! legyen, akkor rinyál a pofájuk, hogy "demér?!". Annál nincsen szebb.
Ez egyébként egy szinten van azzal, amikor a mocsadék SZDSZ elvileg libsiként betiltja az önkényuralmi jelképek viselését meg a holokauszt tagadását.
Mindkettő ideológiának homlokegyenest ellentmondó seggidióta dolog.

Bobby Newmark 2016.10.03. 19:50:45

@kvadrillio: Na mondjuk az azóta történt munkássága alapján már erősen az az érzésem, hogy az a sztori is csak kamu felhajtás volt a reklám kedvéért. Agyevő baktériumról már hallottam, szívevőről még soha, ezen kívül. Azt férgek szokták felfalni, kutyák esetében volt pár éve körülrettegve a téma.

Éhes ló 2016.10.03. 20:08:20

@Bobby Newmark: fasznácizni zsidó szokás mesüge.
A beszélgetés ezzel véget is érhet, hiszen a magadfajta tetves zsidlákokat páros lábbal kellene a negevig elrúgni a sémi tesóitokkal együtt.

dr. mesterséges színezék 2016.10.03. 20:13:22

@Bobby Newmark: Pontosan, és ez ki is lett fejtve párszázszor.

dr. mesterséges színezék 2016.10.03. 20:25:03

@midnight coder: "Az egyetlen megoldás erre, Európa kapuinak bezárása."

Közös külpolitika.
Megnézem azt a napot, amelyen először hivatalosan elhangzik a felvetés. Valószínűleg Kovács Aranka, cserkeszőlői lakosnak eszébe jut - egészséges fejbőrrel rendelkező fiatalok sorfala által biztosítva - benyújtani a huxit népszavazási kérelmet, amely simán keresztül is megy.

dr. mesterséges színezék 2016.10.03. 20:27:09

@Éhes ló: Svábokat meddig rúgdostok ti, fasznácik?

Viszlát és kösz a halakat 2016.10.03. 20:45:46

@Attilajukkaja: Te ugye retardált vagy? Nem szégyen az.

Éhes ló 2016.10.03. 20:47:20

@dr. mesterséges színezék: asznácizni zsidó szokás mesüge.
A beszélgetés ezzel véget is érhet, hiszen a magadfajta tetves zsidlákokat páros lábbal kellene a negevig elrúgni a sémi tesóitokkal együtt.

dr. mesterséges színezék 2016.10.03. 21:05:19

@Éhes ló: Értem a betanult szöveget. Csak kíváncsi voltam, hogy svábokat meddig rúgdosnak a magadfajta fasznácik. Nem gond, ha hirtelen nem tudod, és utána kell nézned.

midnight coder 2016.10.03. 21:26:57

@dr. mesterséges színezék: Az egy dolog, hogy közös politika. Az egy másik, hogy mit csinálunk közösen. A lemmingek is közösen cselekszenek...

Az EU pedig előbb fog magától szétesni, mint hogy mi kilépjünk belőle. A BRExit-nek hosszú távon meg lesznek az előnyei a britek számára, még ha ma vannak is árnyoldalai, de nézd meg őket 20 év múlva, és nézd meg az EU többi régi tagországát, a németeket, a franciákat... A spanyolokat, olaszokat, görögöket már most is nézheted...

De amíg a briteknek megvolt erre a lehetőségük, nekünk nincs. Úgy hogy felesleges ezzel riogatni: egyetlen politikai erő sincs, aki felvállalná az EU-ból való kilépést. Magyarországnak nincs saját gazdasága, a multikból él. Azért nincs, mert a baloldal elkúrta. Nem kicsit, de nagyon. Nem kellett volna kékcédulás választásokat tartani, proletárdikatúrát építeni, 56-ban szovjet közbeavatkozást kérni, ha már szocializmus akkor nem kellett volna csődbe vinni, a gengszterváltás során pedig nem kellett volna szétlopni minden mozdíthatót. De ami történt megtörtént, a magyar gazdaság gerincét ma a különféle multik adják, amik addig vannak itt, amíg az EU tagjai vagyunk. Ezért nem tudunk kilépni belőle, bármennyire is katasztrofális minden más vonalon az EU tagság az országra nézve.

Bobby Newmark 2016.10.03. 21:36:50

@Éhes ló: Tudod, ha valami úgy néz ki, mint egy kacsa, úgy úszik és repül, mint egy kacsa, meg úgy hápog, mint egy kacsa, akkor az egy kacsa.

De látom, nem tetszik a vélemény, ezért inkább Negevig rúgdosnád. Várj, nem ez ellen keltél ki magadból az előbb? Ja, de. Ennyit érnek az elveid, baromarcú köcsögöcském!

Bobby Newmark 2016.10.03. 21:45:24

@midnight coder: Csak említeném, hogy a lemmingek tömeges öngyilkossága egy tévhit, a Fehér Vadon c. Disney "dokumentumfilm", ami ezt először lencsevégre kapta úgy készült, hogy a filmesek ledobálták a lemmingeket a szikláról a gecibe.

Amúgy is elég fasz ötlet ám egy olyan állatfaj, ami szándékosan tömegével öngyilkos lesz ösztönszerűen. Akkor már nem létezne ma a lemming, mint faj.

Nem árt néha a nagyon régóta tényként kezelt "igazságok" esetében is alkalmazni a józan parasztit, meg újraértékelni a dolgokat.
Ez nem csak a lemmingek esetében igaz, ha érted mire célzok...

Márk_Márk 2016.10.04. 04:36:24

@Bobby Newmark:
Félreérted.
Nem retteg senki.
Csak nem is akar rettegni később sem.
Ezért nem akar ide nagyrészt analfabéta, dolgozni véletlenül sem akaró, erőszakos mohamedánokat.
Szerintem nem olyan nehéz ezt megérteni.

Ami engem illet, én kurvára nem azért mentem el szavazni, mert a Fidesz erre buzdított, sőt, az volt a visszatartó erő.
Hanem azért, mert láttam ezt a balhézó csürhét a Keletinél nap mint nap.
És nem akarom többé látni.

Márk_Márk 2016.10.04. 04:37:25

@Attilajukkaja:
Kényszerítették? KIk?
Ha van bizonyítékod, irány a rendőrség, ha nincs, akkor csak hamis vád.

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.04. 05:38:32

@Bobby Newmark:

Nem érted a lényeget.

Ha az ellenkezőjét mondta volna, most ájult tisztelet övezné a ballib körökben.

Attilajukkaja 2016.10.04. 09:08:26

@khell:
"Többen szavaztak nemmel, mint igennel az EU csatlakozásra."
Attol meg kisebbsegben maradtak.
"Az otthon maradók pedig azt mondták, hogy nem érdekli őket a kérdés, tökéletesen megfelel nekik az, amit a jelenleg uralkodó kormány tesz.
Ha akarod a 6%-nyi érvénytelen szavazatot - azok akik nem értették meg a kérdést"
Szeretned, ha igy tortent volna, ugye? :o))))

@Viszlát és kösz a halakat:
"Te ugye retardált vagy?"
Igen. Most jobban erzed magad?
Amugy ez a tipikus valasz, illetve kerdes, amikor kifogynak az ervekbol. Jonnek a sertegetesek. He-he!

@Márk_Márk:
"Kényszerítették? KIk?
Ha van bizonyítékod, irány a rendőrség, ha nincs, akkor csak hamis vád."
Ez nyilt titok. Tobben is elmeseltek mar 2014-ben, hogyan kenyszeritettek oket, hogy a Fideszre szavazzanak. Ezek foleg kisebb telepuleseken tortentek, ahol nagy szukseguk van az embereknek a kozmunkara. Bizonyitek? Ne nevetess!

Attilajukkaja 2016.10.04. 10:45:10

@midnight coder:
"1. Be fognak-e illeszkedni ezek az emberek záros határidőn belül az európai társadalomba ?
Segítek: nem fognak."
Ez nagyon emberfuggo. En BP-en a Karinthy utcaban jarok neha a szir szatocsboltba kozel-keleti alapanyagokert. Ott vannak eredeti szirek es mar itt szulettek is. Egy csomo kebabos es ettermes is el nalunk. Nagyon jol beilleszkedtek es magtanultak magyarul. Nincs veluk semmi baj.

"2. Van esélyük ezeknek az embereknek a munkaerőpiacon ?
Segítek: nincs."
A kepzettsegukon es tapasztalatukon mulik. Lasd a fenti peldat.

" Bár a liberális média azt hazudta, hogy az átlag migráns képzettebb mint az átlag európai"
Ilyet soha nem mondott. Legfeljebb azt, hogy sok kozottuk a tanult ember.

"A német munkaadók szövetsége ki is jelentette, hogy nem tudnak velük mihez kezdeni: képzettség nélkül, nyelvtudás nélkül nem tudják őket foglalkoztatni."
Valoban at kell oket kepezni es meg kell tanulniuk a nyelvet. Ez benne van a pakliban.

"3. Veszélytelenek az európai civilizációra nézve ?
Segítek: nem. "
Semmivel sem veszelyesebb emberek, mint az europai atlag. Koztuk is vannak bunozok es elvakult szelsosegesek, mint minden nepcsoportban. Ennyi.

"Persze európában ma is vannak iszlamisták, de azok anno válogatott társaság volt: nyilván nem az a pakisztáni utazott Londonba, aki a boldogulást a túlvilágon képzelte el"
Valoban? Nagyot tevedsz!

"A migránsok viszont sokkal-sokkal nagyobb arányban fogják a terroristákat produkálni."
Miert feltetelezed?

"4. Meg fog állni a migráció az egymillió migránssal ? Nem."
Olyan felteves, aminek maris ellentmond, hogy miota Merkel megallapodott a torokokkel, maris drasztikusan csokkent a kozel-keleti menekultek szama, akik Europaba jonnek. Hasonlo megallapodast terveznek Egyiptommal is.

"5. Igazából segítünk ezeken az embereken azzal, hogy beengedjük őket ? Nos, rövid távon talán igen. "
Tobb nem is kell!

Koszi!

Az egyetlen megoldás erre, Európa kapuinak bezárása. Egyrészt azért, mert ez a fennmaradásunk záloga, másrészt mert ezeket a harcokat minden civilizációnak magának kell megharcolni. Igen, itt is elég kínos dolgok történtek, a francia forradalomtól, a nagy októberiig, hitlertől sztálinig, az inkvizíciótól a szakszervezeti mozgalmakig míg eljutottunk oda ahol most tartunk. Az iszlamisták ezzel szemben még kb. a középkorban élnek, akkor is ha kalasnyikovval és drónokkal irtják egymást. Nekik is meg kell harcolniuk a saját harcaikat, méghozzá odahaza, a saját kultúrájukon belül, különben soha nem fejlődnek tovább.

Attilajukkaja 2016.10.04. 10:51:20

@midnight coder:
Ja, ez lemaradt:
"Az egyetlen megoldás erre, Európa kapuinak bezárása."
Fizikailag keptelenseg bezarni Europat. Nem csak azert, mert a tobbseg nem szeretne bezartan elni, hanem azert is, mert meg fegyverekkel sem sikerulne.

" Egyrészt azért, mert ez a fennmaradásunk záloga"
Nagyon hatott rad Orban megfelemlito es hazug kampanya!

"Az iszlamisták ezzel szemben még kb. a középkorban élnek, akkor is ha kalasnyikovval és drónokkal irtják egymást."
Az az o bajuk.

"Nekik is meg kell harcolniuk a saját harcaikat, méghozzá odahaza, a saját kultúrájukon belül, különben soha nem fejlődnek tovább."
Nyitott kapukat dongetsz. De a haboru elol menekuloknek akkor is segitseget kell nyujtani valamilyen formaban.

Márk_Márk 2016.10.04. 13:27:04

@Attilajukkaja:
Jaj, hát mesélni én is tudok. A mese lényege pont az, hogy nem igaz.

"Attol meg kisebbsegben maradtak. "
Hát 92%-ot én nem neveznék kisebbségnek.
Sőt, 3,3 millió ember még soha nem szavazott egységesen 1990 óta semmire.

Számolgassunk.
Van kb. 8,2 millió szavazásra jogosult.
A legtöbb ember megmozgató választásokra elmegy ezek kb. 70%-a (az utóbbi 26 évet tekintve), de legyünk nagyvonalúak, vegyünk 75%-ot (ilyen magas részvétel szerintem még nem volt Magyarországon, emlékeim szerint 2002-ben volt 74% körül, de minden más alkalommal 70% alatt). Ez 6,15 millió ember.

Nos, ha ebből levonjuk a 3,3 milliót, aki most nemmel szavazott, marad 2,85 millió. Tehát (feltételezve, hogy mindenki, aki most otthon maradt, igennel szavazott volna - ami azért nem valószínű, max. Gyurcsányék hagymázos álmaiban) eléggé egyértelmű, hogy egy 75%-os álomrészvétel mellett is elég vastagon nyertek volna a nemek, fejben számolva nagyjából 54-46 arányban (ami azért elég jelentős győzelemnek mondható bármilyen választáson).

Szóval ez bizony rekordrészvétel mellett is igen vastagon a NEM-ek többségét hozta volna.

Viszlát és kösz a halakat 2016.10.04. 13:29:25

@Attilajukkaja: Igazából költői kérdésnek szántam. Mindenki látja mi vagy :)

Márk_Márk 2016.10.04. 13:40:26

@Attilajukkaja:

"A kepzettsegukon es tapasztalatukon mulik. Lasd a fenti peldat."
Hát Németországban eddig a sok százezerből néhányszor 10 embert sikerült munkába állítani.
A többségük ugyanis biztos magasan képzett kecskebaszó, de semmi máshoz nem ért, és erre a munkára Európában kicsi a kereslet.
Emellett nem tudnak se írni, se olvasni, és nem is beszélnek semmilyen nyelvet a sajátjukon kívül.
A német munkáltatók szövetségének nyilatkozat szerint sem alkalmasak a munkára. De nem is nagyon akarnak dolgozni.

"Ilyet soha nem mondott. Legfeljebb azt, hogy sok kozottuk a tanult ember."
Hát tavaly nyáron azért még attól harsogott az Index is, hogy 99%-uk mérnök, orvos, mindenki több nyelvet beszél stb.
Én meg ott voltam a Keletinél, amikor a BBC a sok ezres tömegben alig talált olyat, aki legalább iszonyatosan törve beszélt volna angolul, nem véletlenül kerestek aztán arab tolmácsot (amivel persze az a baj, hogy az arab igen sok nyelvjárása annyira eltér, hogy kb. 3 külön nyelvről beszélhetünk, amelyek mind jóval messzebb esnek egymástól, mint mondjuk a norvég és a svéd, amit 2 külön nyelvnek tartunk, és ezen nyelvek beszélői nem okvetlenül értik meg egymást, akkor sem, ha ez az anyanyelvük.)

"Valoban at kell oket kepezni es meg kell tanulniuk a nyelvet."
És hogyan? Géppisztollyal kényszeríted őket iskolába? Mert máshogy nem fog menni.

"Semmivel sem veszelyesebb emberek, mint az europai atlag."
Az utóbbi időben Európában hány európai és hány bevándorló követett el merényletet?
Bizony, sokkal veszélyesebbek, mert sok köztük az elvakult vallásos barom.

Te ennél egy olyan tál M&M-sből, amiben tudod, hogy van néhány szem, ami halálos mérget tartalmaz?
Mert ha ezeket befogadod, akkor ezt teszed.

"Miert feltetelezed?"
Fentiek és az utóbbi 2 év eseményei fényében nem feltételezés, tények.

Szóval itt szerintem inkább téged tévesztett meg a gyurcsányi propaganda, nem mást az orbáni.

Márk_Márk 2016.10.04. 13:41:09

@Viszlát és kösz a halakat:
Egy kurva okos ember.
Ami rólad nem mondható el.

Viszlát és kösz a halakat 2016.10.04. 13:42:32

@Márk_Márk: Népszavazásoknál nyugodtan számolgatsz max 50% körüli részvétellel, választásokat kár belekeverni. Az EU népszavazáson volt 45% a részvétel, pedig ha valami az tényleg olyan téma volt amit egyrészt agyonreklámoztak másrészt személyesen érintette az átlagembert. 10%-nál semmilyen értelmes matekkal nem lehet többre kihozni a protestnemszavazókat. A maradék meg soha nem ment el és soha nem is fog elmenni népszavazásra, szóval csak a nagyon szánalmasan vergődők számolják oda öket a vesztes félhez, ráadásul a nemszavazók között is ugyanaz a megoszlás mint a szavazók között.

Márk_Márk 2016.10.04. 14:50:21

@Viszlát és kösz a halakat:
Olvasom az ő hozzászólásait is (évek óta - és mint látod, nem mindenben értünk egyet), meg a tieidet is (itt).
Ez jön le belőlük.

Amúgy Orbán az érvénytelenséget magának köszönheti, ő emelte fel a népszavazások érvényességi küszöbét, hogy kibasszon az ellenzékkel. Aztán most maga esett bele a verembe, amit másnak ásott.

Más kérdés, hogy ha az utóbbi 1,5 hónapban nem kapcsolják felszálló teljesítményre a propagandát, akkor meglett volna az 50% feletti részvétel is, sok ismerősömnek ott kezdett elszakadni a cérna, amikor személyre szóló leveleket, propagandafüzeteket találtak a postaládájukban, meg hívogatni kezdték őket telefonon. Remélem, Habonyt kirúgják emiatt a picsába. Vagyonelkobzással.

Viszlát és kösz a halakat 2016.10.04. 15:18:59

@Márk_Márk: Ja, ok. Ez is egy vélemény. Én mondjuk még nem olvastam töle soha sehol kurvaokosságot, csak netto orbánfób ömlengést, de ez van.

Az érvényességnek meg jelen esetben nem sok jelentősége van, az eredmény ugyan nem kötelezi a parlamentet semmire de ez nem is volt célja, hogy kötelezve legyen, a kormány kapott annyi támogató voksot amennyit még előtte soha semmi.

Attilajukkaja 2016.10.04. 15:29:24

@Márk_Márk:
" A mese lényege pont az, hogy nem igaz."
Lehet, hogy mese, de lehet, hogy nem. Amig a Fidesz van hatalmon, az erintettek nem mernek arccal szerepelni a mediaban. Es ez abszolut ertheto.

"Hát 92%-ot én nem neveznék kisebbségnek."
A szavazasra jogosult nepesseg 40%-a szavazott nemmel. Mit nem ertesz ezen?

"Sőt, 3,3 millió ember még soha nem szavazott egységesen 1990 óta semmire."
EEEEES?

" vastagon nyertek volna a nemek"
Valoban. Talan. De sajnos nem igy tortent! Tessek szives lenni ezt elfogadni.

"Szóval ez bizony rekordrészvétel mellett is igen vastagon a NEM-ek többségét hozta volna."
Volna. Es ha nagyapamnak kereke lett volna,.... :o)))

@Viszlát és kösz a halakat:
" Mindenki látja mi vagy :)"
Ennek oszinten orulok. Koszi a dicseretet! Jol esett, foleg, hogy te irtad.

Attilajukkaja 2016.10.04. 15:40:07

"Hát Németországban eddig a sok százezerből néhányszor 10 embert sikerült munkába állítani."
Tenyleg? Ez egeszen magas szam. Azt hittem, tobb idore lesz szukseg, hogy ennyi embert munkaba is tudjanak allitani.

"A többségük ugyanis biztos magasan képzett kecskebaszó, de semmi máshoz nem ért, és erre a munkára Európában kicsi a kereslet."
Feleslegesek a serto jelzok. Nincs rajuk szukseg. A lenyeg, hogy a menekultek kozott sok az, akinek van valami vegzettsege, de nem tudja a nyelvet. Illetve sok az asszony es a gyerek is. Oket biztosan nem lehet azonnal munkaba allitani.

"Emellett nem tudnak se írni, se olvasni"
Te tenyleg mindent elhiszel, amit az Orban kiplakatoz neked?

"De nem is nagyon akarnak dolgozni."
Te csak tudod!

"Hát tavaly nyáron azért még attól harsogott az Index is, hogy 99%-uk mérnök, orvos, mindenki több nyelvet beszél stb."
Kerek egy linket!!!!

"Én meg ott voltam a Keletinél, amikor a BBC a sok ezres tömegben alig talált olyat, aki legalább iszonyatosan törve beszélt volna angolul, nem véletlenül kerestek aztán arab tolmácsot"
Tenyleg ott voltal? Ez erdekelne. Meselj rola.

"És hogyan? Géppisztollyal kényszeríted őket iskolába? Mert máshogy nem fog menni."
Ezt mibol gondolod? A BBC mondta?

"Az utóbbi időben Európában hány európai és hány bevándorló követett el merényletet?"
Ugy tudom, kb. 1:1 aranyban.

"Bizony, sokkal veszélyesebbek, mert sok köztük az elvakult vallásos barom."
Ahogy koztunk is!!!!

"Szóval itt szerintem inkább téged tévesztett meg a gyurcsányi propaganda, nem mást az orbáni."
Gyurcsanyi propaganda? Nem is volt ilyen.

Márk_Márk 2016.10.04. 19:42:14

"A szavazasra jogosult nepesseg 40%-a szavazott nemmel. Mit nem ertesz ezen?"
A szavazásra jogosult népesség több mint 25%-a még egyetlen szavazásra sem ment el, tök mindegy, miről volt szó.
És olyan is csak egy volt, ahol ennyire kevesen nem mentek el, általában lehet nyugodtan 30%-kal számolni.
Így viszont már kapásból jóval 50% fölötti az a 40%.
(Pont az ilyenek miatt aki nem vesz részt 3 egymás után szavazáson, attól megvonnám a szavazati jogot.)

"Volna. Es ha nagyapamnak kereke lett volna"
Hát a matematika azért egészen így működik, ott feketén fehéren kimutattam, hogy bizony ez még abban az esetben is igen vastag többséget eredményezne.

"Azt hittem, tobb idore lesz szukseg, hogy ennyi embert munkaba is tudjanak allitani."
Ezekből a magasan képzett, nyelveket beszélő migránsokból?
Képzeld, az Angliába kitántorgott magyarok közül félmillióból kb. 480 ezer dolgozik. Nem tudom, érzed-e az arányokat.
Ja persze, azok dolgozni mentek, nem segélyért.

Arról nem is beszélve, hogy ezek a nagyon menekültek a német segélyen hazarepülnek nyaralni. Oda, ahonnan ennynire kurvára menekülniük kellett.
Ez neked csöppet sem visszás vagy furcsa? (És szt is a német kapok írták meg, meglehetősen felháborodva. Hidd el, az átlag népnek ott is nagyon tele van már a fa... cipője a migránsokkal. Csak a németek a II. VH óta beszari nyulak lettek, akik nem mernek semmit hangosan kimondani, nehogy lefasisztázzák őket. De azért még úgy gondolják. Ismerek nem egyet.)

"Feleslegesek a serto jelzok."
Nem sértő jelzők, ahhoz értenek, semmi máshoz.

"Te tenyleg mindent elhiszel, amit az Orban kiplakatoz neked?"
""De nem is nagyon akarnak dolgozni."
Te csak tudod!"
A németek szerint sem. Szerinted nekik is Orbán súgott?

"Tenyleg ott voltal? Ez erdekelne. Meselj rola."
Mit mesélje? Naponta arra vitt az utam, nem a migránsok miatt mentem arra.

"Ugy tudom, kb. 1:1 aranyban."
A bevándorlók gyerekeit még nyugodtan tekintsd bevándorlónak. Így is ez az arány?

"Ahogy koztunk is!!!!"
Hát köztetek lehet, nem tudom, milyen közösségben élsz. Köztünk nem.
De sorolnád azokat a merényleteket, amiket megszállott keresztények (én mondjuk őket is barmoknak tartom, de mára már kicsit kevésbé megszállott barmoknak, mint a mohamedánokat) vagy ateisták követtek el a vallás nevében az utóbbi 20 évben Európában, Jézus nagy! vagy Nincs isten! felkiáltásokkal lövöldözve vagy gázolva autóval a tömegben?

"Gyurcsanyi propaganda? Nem is volt ilyen."
Téged hipnózisban tartanak?

kvadrillio 2016.10.04. 22:44:26

Bobby Newmark.....Dr. Kóczán István belgyógyász-kardiológus szakorvos megkeresésünkre elmondta meglepő fordulat számára, hogy húsevő baktérium támadta meg Schobert Norbi szívét. A jellemzően kórházi betegség lappangási ideje ugyanis nem tart hetekig, vagy akár hónapokig.

– Inkább kórházi fertőzések kapcsán alakulhat ki ez a kór., otthoni lábadozás során igen ritka. A harántcsíkolt izmokat támadja meg, azok között terjed iszonyatos gyorsasággal. Azért veszélyes, mert a legtöbb antibiotikumnak ellenáll. Ha valakit megfertőz, le kell zárni az egész részleget, a beteget izolálni kell és fertőtleníteni mindent. Külön műtőt is be kell rendezni ilyen esetben – magyarázta.

Megkerestük az Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetet, hogy ha Norbi valóban az említett fertőzést kapta el, megtették-e a kellő óvintézkedéseket, és értesítették-e a hivatalos szerveket. Azt is szerettük volna megtudni, felmerülhet-e a kórház felelőssége. A főigazgató hétfőre ígért választ.....

Attilajukkaja 2016.10.05. 09:59:35

@Márk_Márk:
"Így viszont már kapásból jóval 50% fölötti az a 40%."
Magyarazod a langyos vizet. Eppen a Fidesz talalta ki, hogy csak akkor ervenyes egy nepszavazas, ha eleri az 50%+1 ervenyes szavazatot. Ott szo sincs arrol, hogy a 40% az tulajdonkeppen kapasbol tobb, mint az 50.

"(Pont az ilyenek miatt aki nem vesz részt 3 egymás után szavazáson, attól megvonnám a szavazati jogot.)"
Ezt a javaslatodat en is tamogatnam.

"Hát a matematika azért egészen így működik, ott feketén fehéren kimutattam, hogy bizony ez még abban az esetben is igen vastag többséget eredményezne."
A matematika egy egzakt tudomany, nem foglalkozik ke'tes feltevesekkel. Talan a statisztika lehet az, amire te gondolsz.

"Képzeld, az Angliába kitántorgott magyarok közül félmillióból kb. 480 ezer dolgozik. Nem tudom, érzed-e az arányokat."
Persze, de azok nem egy haboru vagy ehinseg, esetleg vallasi uldoztetes elol menekultek! Nem tul szerencses a parhuzamod.

"Ez neked csöppet sem visszás vagy furcsa? (És szt is a német kapok írták meg, meglehetősen felháborodva. Hidd el, az átlag népnek ott is nagyon tele van már a fa... cipője a migránsokkal."
Lehet, hogy a nemeteknek is tele van a hocipojuk a menekultekkel es volt olyan, aki hazarepult az otthon maradt csaladjahoz latogatoba, a nemetek megis ezerszer embersegesebben bannak veluk, mint a magyarok. Nekik is nehez, ezt senki nem vitatja. Ezert lenne jo, ha mi is beszallnank ennek a kozos europai problemanak a megoldasaba.

"Csak a németek a II. VH óta beszari nyulak lettek"
Szoval, aki emberseges es nem ert veled egyet, az egy beszari nyul? Akkor nyilvan en is az vagyok. :o)

"Nem sértő jelzők, ahhoz értenek, semmi máshoz."
Szoval szerinted a kecskebaszahoz ertenek csak es semmi mashoz? Szep, nem mondom!!!!

Mit mesélje? Naponta arra vitt az utam, nem a migránsok miatt mentem arra."
Hogy hogy mit? Hat a tapasztalataidat.

"A bevándorlók gyerekeit még nyugodtan tekintsd bevándorlónak. Így is ez az arány?"
A bevandorlok gyerekei hanyadiziglen maradnak bevandorlok a te nezeteid alapjan? Mert a jog szerint mar nem azok.
De a lenyeg, hogy bevandorlok gyermekei, unokai altal elkovetett terrorcselekmenyek nem kothetoek a menekultaradathoz. Sokkal inkabb az ISIS poziciovesztesehez a Kozel-Keleten. Es te is jol tudod, hogy az ISIS nem csak a sajat bevandorloi leszarmazottjait fuzte, hulyitette be, hanem sok tozsgyokeres europai gyereket is, akik csatlakoztak hozzajuk.

"Hát köztetek lehet, nem tudom, milyen közösségben élsz. Köztünk nem."
Olyan kozossegben elek, ahol rendszeres a csaladon beluli eroszak es gyilkossag, ahol nem ritka a nemi eroszak, ahol ciganyokat lonek agyon sunyiban, ahol agyonlovik a banki alkalmazottat vagy a trafikost, ha nem adja at a penzt, ahol szemermetlenul lopjak szet a kozvagyont, ahol bombat robbantanak a Terez koruton. Soroljam meg? Ezt a helyet tudod, hogy hivjak? Egyet talalhatsz! Konnyu neked, ha nem itthon elsz.

"De sorolnád azokat a merényleteket, amiket megszállott keresztények (én mondjuk őket is barmoknak tartom, de mára már kicsit kevésbé megszállott barmoknak, mint a mohamedánokat) vagy ateisták követtek el a vallás nevében az utóbbi 20 évben Európában, Jézus nagy! vagy Nincs isten! felkiáltásokkal lövöldözve vagy gázolva autóval a tömegben?"
Europaban tenyleg voltak eszement terror akciok mindenfele nepsegtol, ahogy mondod. De nem akarok ebbe belemenni, mert szerintem elterelne a diskurzus fonalat.

""Gyurcsanyi propaganda? Nem is volt ilyen."
Téged hipnózisban tartanak?"
Gyurcsanyi propaganda? Ugyan ma'! Azt nem neveznem propagandanak. :o)))

neduddki21 2016.10.05. 11:07:16

@Zsuzsi25: Policisztás Ovarium Szindróma. Érdemes utánanézni a neten. Egyik legjellemzőbb tünete a "mindentől", különösen a szénhidráttól való indokolatlan hízás. Alapvetően hormonbetegség (androgén túltengés, cukor anyagcsere zavar), a kezelés egyik eleme a szénhidrát-bevitel jelentős csökkentése, sportolás, megfelelő hormontartalmú gyógyszer. Sokan nem tudnak a létezéséről, pedig a női lakosság elég nagy részét érinti, minden tizedik nő ebben szenved.

Márk_Márk 2016.10.05. 16:38:21

@Attilajukkaja:
"Talan a statisztika lehet az, amire te gondolsz."
Biztosan nem, a statisztikához nem értek. Kicsit sem. A matekhoz legalább kicsit igen.

"nem egy haboru vagy ehinseg, esetleg vallasi uldoztetes elol menekultek"
Ne bassz már, Jukka!
Aki háború elől menekül, az mivel tud kevésbé dolgozni, mint aki csak úgy kimegy?
Sőt, neki lenne a fontosabb, mert elvileg semmije sincs.
(Persze az 1000+ dolláros mobiltelefonon meg hasonlókon kívül. Az enyém ennek a tizedébe került.)
Arról nem beszélve, hogy ezeknek a migránsoknak kb. 3-5%-a menekült háború elől, a többi csak gazdasági okokból, mert azt hallották, hogy aki Németországba vagy Svédországba megy, annak alanyi jogon jár autó, lakás, pénz. Kecske mondjuk nem, azt saját maguknak kell beszerezni, amíg nincs, addig kénytelenek nőket erőszakolni.

"Ezert lenne jo, ha mi is beszallnank ennek a kozos europai problemanak a megoldasaba."
Nem. Ezért lenne jó, ha a németek is hazatoloncolnák ezeket a betolakodókat. És a többség már ott is ezt akarja. Mellesleg kb. félmillió kérelmet utasítottak el a német hatóságok, csak nem tudják hazatoloncolni őket, mert eltűnnek a bejelentett címekről.

Nem tudom, hogy te beszari nyúl vagy-e, de a németek 1945 óta minden kérdésben beszari megoldást választottak. A zsidók közül is ha valaki kinyitja a száját, hogy holokauszt, még 70 év után is fizetnek, ahelyett, hogy elhajtanák a faszba, meg elítélik azokat az őröket, akik őrizték a táborokat, és nem mondták azt, hogy őket inkább végezzék ki vagy küldjék a frontra. Stb., stb.

"Hogy hogy mit? Hat a tapasztalataidat."
A tapasztalataim röviden:
Mintha egy hajléktalantábor települt volna a Keletihez, akik emellett még rendszeresen hőzöngtek is, meg eldobálták a nekik adott élelmet. Emellett összeszarták-hugyozták a környéket, mert a vécéhasználatot még nem bírták megtanulni 20-30 év alatt. ennek megfelelően iszonyatos volt a bűz is (a mosdatlanság miatti hajléktalanszag mellett). Emellett a felszíni tömegközlekedést is közel ellehetetlenítették. De bizonyos irányokból a metróhoz lejutni sem volt egy élmény miattuk. És hasonló szépségek.

"Mert a jog szerint mar nem azok."
A jog szerint nem, de a gyakorlatban nagyon is.
Itt is megállja a helyét az, amikor a magyar faluban felszólal a 20 év óta ott lakó (szintén magyar) bevándorolt, hogy "elnézést, hogy beleszólok, tudom, hogy csak egy gyüttment vagyok..."
Mire több falusi közbevág:
- Szó sincs róla! Magának majd a gyereke lesz gyüttment. Maga még egy senki.

"Szep, nem mondom!!!!"
Nem tudom, hogy szép-e, még egyet sem néztem végig. De máshoz a németek szerint sem értenek. Csak ők köntörfalazóbban fogalmaznak, de lényegében pont ugyanezt mondják.
Azért nem tudják őket alkalmazni, mert Németországban a kecskebaszó iparág már vagy 2000 éve gyakorlatilag kihalt, csak nagyon elszórtan, amatőrök foglalkoznak vele, és nem is mutatkozik rá nagy igény.

Igen, nekem könnyű lehet, de attól még Budapesten élek, kisebb-nagyobb megszakításokkal (inkább kisebbekkel).

"Europaban tenyleg voltak eszement terror akciok mindenfele nepsegtol, "
De hát bassza meg, ez a mindenféle népség pont Európába jön, nem Dél-Afrikába megy.
És mi pont ezt nem szeretnénk, hogy ide is jöjjenek.

Maradjanak otthon, robbantgassanak békésen a saját kis országukban, mellesleg amennyien tavaly jöttek, már rég legyőzték volna az ISIS-t. Mivel főleg huszon- meg harmincéves férfiak voltak.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2016.12.10. 08:42:41

"és a te tevékenységed az a három magyar vállalkozás, ami inspirációt ad, és reményt arra, hogy érdemes Magyarországon önálló vállalkozásba fogni, szívvel-lélekkel tolni a szekeret, és saját személyiségeddel a cég arcaként képviselni azt "
Hát ez itt nagyon félrement. Norbi esetében a leírtak azt jelentik, hogy embereket paliz be, és lehúzza őket.
A politizálásról meg annyit, hogy egy ennyire korrupt országban valóban, ne politizáljon egy cégvezető, sem politikusnak ne legyen semmilyen érdekeltsége, mert az a vége, amit látunk. Nem mellesleg, ami a könyved kapcsán is megfogalmazódott : aki bármelyik oldal melé odaáll, az sáros, többé nem lesz soha hiteles. Okos ember ezt nem akarja.
süti beállítások módosítása