Egy leszerelt Fidesz-pártkatona gondolatai és tervei egy racionálisan működő országról

Tomanovics Gergely

Tomanovics Gergely

KAMUFAKTOR 2018: A nagy kamupárt-mustra (6. rész, 51-60)

2018. február 17. - Tomanovics Gergely

Megpróbáltam a http://www.valasztas.hu/jeloltek-listak oldal alapján feltérképezni, milyen pártok közül választhatunk 2018. április 8-án, mennyi közülük az egyértelműen kamu bizniszpárt. Értékelési szempontok az első részben, kommentlehetőség a Facebook-poszt alatt, ha valamelyik pártnak nem tetszenek a róla leírtak, az első rész bevezetőjében szintén leírtam a kapcsolatfelvételi lehetőségeket.

 

51. MAGYARORSZÁGON ÉLŐ DOLGOZÓ ÉS TANULÓ EMBEREK PÁRTJA - MEDETE

KAMUFAKTOR: KOMMENTÁR NÉLKÜL 100% és örüljenek, hogy a röhejes név miatt nem sorolom őket a 100%-nál kamubb pártok közé

 

52. MI NŐK PÁRT - MINŐKP

Első benyomások: 1/10 pont. Valószínűleg egy heves megyei képviselőjelölt magánakciója ez a "párt", mindössze ezt a Facebook-oldalt és ezt a csoportot meg ezt a személyes profilt találtam.

Facebook-jelenlét: 0,5/10 pont. Van, de minek.

KAMUFAKTOR: 96,25%

 

53. MINDEN SZEGÉNYÉRT PÁRT - MISZEP

Első benyomások: 0/10 pont. Egy Facebook-oldalt találtam, amin 0 érdemi tartalom van, ráadásul ott MSZP a párt rövidített neve. :) Az oldalon megadott gmailes címre keresve találtam egy Szegények Pártja oldalt is a már említett EU.ROM párt logójával, azon sincs sokkal több információ. Ez is egy jobbikos projekt a cigányok lejáratására? Vagy Fideszes az MSZP-szavazók megtévesztésére?

KAMUFAKTOR: 100%

 

54. MINDENKOR A MAGYAROKÉRT MOZGALOM - MMM

Első benyomások: -10/10 pont. Egy borzasztóan gagyi Facebook-oldal, amin egyetlen migránsellenes kép van fent kétszer. Fideszgyanú: 100%

+1 kegyelempont, mert van csoport napi 1-2 poszttal :)

KAMUFAKTOR: 122,5%

 

55. MODERN MAGYARORSZÁG MOZGALOM PÁRT - MOMA

Első benyomások: 5/10 pont. Wikipedia van, a párt céljai és jobboldali-konzervatív-liberális irányvonala hamar kiderül (jelentsen ez bármit is)

Facebook-jelenlét: 5/10 pont. Külön oldala van a pártnak és Bokros Lajosnak is kb ugyanazzal a tartalommal, ami rendszeres és saját, de semmi extra, közösségi aktivitás változó.

YouTube-jelenlét: 4/10 pont. Van saját csatorna, egyszerű saját rendezvény-felvételek vannak rajta, nem frissül túl sűrűn és nem igazán izgalmas.

Saját weboldal: 2/10 pont. A nyitólap 500 napjáról nem derül ki, hogy mi akar lenni, görgetni nem lehet, a párt vezetőit/tagjait megismerni nem lehet.

KAMUFAKTOR: 87,42%

 

55. MOMENTUM MOZGALOM

Első benyomások: 9/10 pont. A Momentum profi csapat benyomását kelti, aki ügyesen használja az online médiát, és mesterien ért ahhoz, hogy a figyelem középpontjába kerüljön még akkor is, ha nincs sok mondanivalója

Facebook-jelenlét: 7/10 pont. Nincs csoport és nincs válasz a kommentekre, de ezeken kívül minden más van a Momentum Facebook-oldalán.

YouTube-jelenlét: 7/10 pont. Van saját MomenTube csatorna rajta főleg sajátgyártású, kifejezetten "YouTube-os" anyagokkal (vlog) amiken látszik, hogy komolyan veszik a videós munkát, mégsem tudnak áttörést elérni, a legnézettebb videójuk sem éri el a 30 ezres határt.

Saját weboldal: 9,5/10 pont, így kellene kinéznie egy párt weboldalának 2018-ban, egyedül a főoldalra kiemelt "10 dolog, amitől igazán budapestinek érezheted magad" című clickbait marhaságba tudnék belekötni, de az oldal többi része teljesen logikus, áttekinthető, a vezetőség tagjairól külön adatlap, teljesen rendben van az egész.

KAMUFAKTOR: 18,75%, mindenképp az élmezőnyt képviselik (legalábbis ami a kommunikációt illeti, mert a politikájuk kevésbé ütős, de azt majd a választók eldöntik, kell-e nekik)

 

56. MOZDULJ MAGYARORSZÁG PÁRT - MMP

Első benyomások: 2/10 pont. Egy 2016-os pénzügyi beszámoló, egy rettenetesen ócska és semmitmondó weboldal, semmi egyéb. Facebookon van egy Mozdulj Magyarország Összefogás oldal, de az valószínűleg valami más.

KAMUFAKTOR: 95%

 

56. NEMZETEGYESÍTŐ MOZGALOM - NEEM

Első benyomások: 2/10 pont. Neeem, neeem és neeeeeeeem!

KAMUFAKTOR: 95%

 

57. NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉS ÉS MEGBÉKÉLÉS PÁRT - NEM

Első benyomások: ti most ugye szórakoztok velem?

KAMUFAKTOR: 100%

 

58. NEMZETI RADIKÁLIS KÖZTÁRSASÁGI PÁRT - NRKP

Első benyomások: 3/10 pont. Cukik, hogy összeütöttek egy pár soros Wikipedia-oldalt, de ez a SEO-n kívül másra nem jó, ennél oda több kéne, a weboldalon a szokásos "se nem jobb, se nem bal" közhely (akkor mi az árpádsávos fejléc és a nemzeti radikális jelző?) a Facebookról is csak annyi derül ki, hogy egy bizonyos Kraf Ildikó a párt elnöke, akiről mindössze ezt a katona-egyenruhás fotót sikerült fellelni az interneten, úgyhogy harcias nőszemély lehet (feltéve, hogy ő az)

Facebook-jelenlét: 4/10 pont. Orbán- és Jobbik-ellenes posztok meg ilyen vérgagyi vizuális terror váltakozik. Videó, élő, esemény, csoport nincs, kommentekre ritkán válaszol az Elnök Asszony, akinek saját oldala is van.

YouTube-jelenlét: 0/10 pont a függőleges és csapnivaló minőségű videókért. Szerencsére nincs belőlük túl sok.

Saját weboldal: 3/10 pont. 90-es éveket idéző dizájn olvashatatlan szöveggel a fejlécben és olyan helyesírási hibával az első bekezdésben, mint "A társadalomba való együttélés értelme" :) A program ömlesztett, az ideológia nehezen kivehető, a "rólunk" menüpontban csak nevek mindenféle érdemi információ nélkül, de legalább van digitális óra... :D

KAMUFAKTOR: 75%

 

59. NEMZETI ZÖLD KOALÍCIÓA - NEMZETI ZÖLDEK

Első benyomások: 4/10 pont. A Facebook-fejléckép biztosan az 5 legszebb között van az eddigi 59 párt Facebook-oldala közül, kicsit lejjebb görgetve azonban háttérhatalom mentes (sic!) magyarország és migráncsozós zagyvaság. Találni egy akciójukról helyi TV-felvételt és egy indexes említést is, tehát valamelyest aktívan működő pártról van szó.

Facebook-jelenlét: 3/10 pont. Videó nincs, közösségi aktivitás se nagyon, a kósza kommentekre nem válaszolnak, de ők néha írnak a saját posztjaikhoz egyet. Van egy Zöld Híradó oldaluk is, amit már több, mint 8000 ember lájkol, mégsincs aktivitás ezen se. 

YouTube-jelenlét: 0/10 pont.

Saját weboldal: 0/10 pont.

KAMUFAKTOR: 82,5%

 

60. NÉP OLDALI PÁRT - NOP

Első benyomások: 2/10 pont. Borzasztó weboldal 1, borzasztó weboldal 2 (a gportál hogyhogy még létezik? :D), blog.hu blog 1 poszttal, borzasztó powerpoint prezentáció - ezeket sikerült fellelni róliuk. Egyszerű, ártalmatlan embereknek tűnnek, akik hisznek abban, hogy ennyi elég a változáshoz, de sajnos ez pártnak vérszegény.

KAMUFAKTOR: 95%

 KOMMENTLEHETŐSÉG A FACEBOOKON


KAMUFAKTOR 2018 - A NAGY KAMUPÁRT-MUSTRA

1. rész | 2. rész | 3. rész | 4. rész | 5. rész | 6. rész | 7. rész | 8. rész | 9. rész


Ajánlott bejegyzés: évértékelő, 2017 - ki vagyok, honnan jöttem, merre tartok és mit is akarok

 


A bejegyzés trackback címe:

https://tomanovicsgergely.blog.hu/api/trackback/id/tr613675500
süti beállítások módosítása