Egy leszerelt Fidesz-pártkatona gondolatai és tervei egy racionálisan működő országról

Tomanovics Gergely

Tomanovics Gergely

Egy dolog miatt gyűlöltem eddig a Pride-ot

2017. július 09. - Tomanovics Gergely

Hogy egyszer csak hirtelen vége, és közvetlenül utána sokkal rosszabb, mint előtte.

Miután beleélted magad a hangulatba és 3-4 órára megfeledkeztél a magyar hétköznapok szürke és nyomasztó valóságáról, egyszercsak visszazökkensz oda. Mint amikor a legszebb álmodba hasít bele a telefonod kegyetlen ébresztőhangja.

Végtelenül szomorú az a pillanat, amikor a rendezvény végén elindulsz a busz/villamos felé, és előtte a menetkísérők rád szólnak, hogy tedd el a szivárványos zászlót, mert nem biztonságos az utcán azzal továbbmenni.

Nem elég, hogy újra vár az a posvány, ami a hétköznapokat jellemzi, de még félj is a saját városodban fényes nappal az utcán.

A kormány folyamatosan azt hangoztatja, hogy féljek a migráncsoktól, a terroristáktól, a más vallásúaktól (ilyen alapon a KDNP-től is félhetnék) meg a Soros György-féle libsiktől, akiktől soha, semmilyen formában nem éreztem magam veszélyben. Érdekes módon, amikor ténylegesen olyan helyzetbe kerülök, hogy félnem kell, arról a magát keresztény-konzervatívnak tekintők mélyen kussolnak. Amikor olyan idiótáktól kell rettegnem, akiket felháborít egy nyomorult szivárványos zászló, akkor hol van a magyar emberek biztonsága, ami a kormány állítólagos elsődleges célkitűzése?

Mennyire álságos a magyar emberek biztonságával kampányolni, miközben egy szó sem esik egy ilyen konkrét dologról, amikor magyar emberek biztonsága van veszélyben?

Ilyenkor érzem át, milyen ma melegnek, vagy transzneműnek lenni Magyarországon.

Azt még úgy-ahogy elfogadom, hogy ha valakinek nem tetszik a Pride. Ha meztelenül "vonaglok" az utcán, azzal esetleg tényleg kivívhatom egyes érzékenyebb lelkületű járókelők haragját, bár egy pofonra ez sem lehet elég indok (és ha belenézel az alábbi élőben rögzített, vágatlan videóba - amiben kifejezetten arra kerestem választ, hogy mi oka lehet bárkinek gyűlölni a Pride-ot - akkor láthatod, hogy semmi ilyesmi nem volt). Lehet kritizálni a Pride-ot és résztvevőit, de semmi olyasmit nem követünk el, ami miatt megérdemelnénk, hogy bárki fizikailag bántalmazzon minket.

Egyébként nekem azzal sincs bajom, ha a a Pride-on valaki félmeztelenül táncol, ez ugyanis egy ilyen buli, akinek nem tetszik, menjen haza Tényeket vagy bármi más, prolinak való szart nézni a "Telekép"-en, minket meg hagyjon azt csinálni, ami nekük jól esik. Én se szólok bele, hogy ő mondjuk vallásos körmeneten, Orbán-beszéden vagy bármi más nekem nem tetsző eseményen vesz részt - ez a demokrácia. Azt a két nénit például abszolút nem értem, akik láthatóan szívből gyűlölik az egészet, mégis kimennek bosszankodni. Nem lenne mindenkinek jobb, ha otthon a négy fal között bosszankodnának? :)

 

A város megbénítása már más kérdés, az teljesen jogos kritika, de emiatt sem a Pride-ra kéne haragudni. Engem is kifejezetten bosszantott, hogy a Keletiből egy óra alatt jutottam a Kossuth térre, mert össze-vissza zártak le random útvonalakat, a BKK Futár app pedig képtelen volt kezelni a járatmódosításokat. Eleve mi a bánat indokolta azt, hogy a Kossuth téren ne álljon meg a metró? Miért nem járhatott a 9-es busz a Bajcsyn, miközben az autóforgalom zavartalanul haladt a menet tervezett indulása előtt fél órával? Konteónak tűnhet, de szerintem erre a városmegbénítás-témára Tarlósék és a BKK szándékosan rájátszanak, hogy növeljék az ellenszenvet a Pride iránt, önmagában ugyanis a felvonulás nem indokolna ennyi lezárást. Még a régi Budapest Parádék alatt is simán járt a menet útvonalát keresztező villamos az Oktogonnál, pedig az egy több százezres létszámú buli volt.

"Vonaglanak, közszemérmet sértenek, megérdemlik, hogy megverjék őket" - komolyan? (7:00 után nekem is beszólt a fenti videón látható két turbónéni)

Az viszont, hogy egy zászló miatt megverhetnek a nyílt utcán, már tényleg mindennek a legalja, ezt nem is vagyok hajlandó elfogadni, tegnap nem is engedelmeskedtem a felszólításnak.

 

Nem tettem el a szivárványos zászlót, sőt: direkt a zászlóval mentem végig az utcán.

 

Eleinte tényleg volt bennem egy kis félsz, amikor a Várkert bazárt elhagyva elindultam az Erzsébet-híd irányába. A lépcsőt megmászva azonban valakinél egy egész hatalmas szivárvány-zászlót láttam, és többeknél is volt kisebb, mondhatni spontán Pride 2 alakult ki a hídon: azonnal elillant a félelmem, amint láttam, hogy nem vagyok egyedül.

Pár perc után már arra gondoltam, hogy ha valaki belénk is köt, már nem tud ártani nekünk, legfeljebb saját magának: készenlétben tartottam a telefonomon a Facebook Pages Manager app élő közvetítés menüpontját, hogy egy gyors gombnyomással tudjak kitörölhetetlen és megsemmisíthetetlen bizonyítékot szolgáltatni, ha valami baj történne - de szerencsére nem történt.  

Miután vonathoz igyekeztem a Keleti pályaudvarra, a Március 15. térre átérve felszálltam a 7-es buszra, ami már szintén szivárványzászlós és kitűzős Pride-résztvevőkkel volt tele. Jóleső érzés volt ez: a korábbi Pride-okon mindenki iszkolt, amerre csak látott, lehetőleg elrejtve minden olyan bizonyítékot, ami arra utal, hogy honnan jött, most viszont már nem. Még a Keleti előtti nagy téren is lehetett szivárványzászlókat, kitűzőket és transzparenseket látni, és megnyugtató, hogy nem történt semmiféle attrocitás, végre nyugodtan végig mertünk és tudtunk menni a városon rendőri biztosítás nélkül, ezáltal mégiscsak teljesült a "kordonmentes Pride" elképzelés, és most először végre jobb volt a végén hazamenni, mint előtte odafelé tartani.

 

Slusszpoén a vonaton :)

 

Leültem, kitűztem magam mellé a szivárványos zászlót (nem akartam, hogy a zsebembe tűzve eltörjön) aztán kisvártatva felszállt és leült mellém egy Árpád-sávos zászlós sapkás, Nagy-Magyarország-pólós illető. Talán ő is a Pride miatt utazott fel Pestre, esetleg a másik, vecsési Pride-ról tartott hazafelé, ez sajnos nem derült ki, mert hamarabb leszállt, és végig a telefonjába merült, talán észre sem vett, pedig lehet, hogy érdekes beszélgetés alakult volna ki. Mindenesetre sikerült készítenem egy pillanatképet arról a Magyarországról, amelyikben élni szeretnék.

19904968_10159016324720080_1137923467036645348_n.jpg

 

Különbözőek vagyunk, más világnézettel és más gondolatokkal, de az ország mindannyiunké, és közösen összefogva tudjuk élhetővé tenni. Ez a korszerű FLIRT motorvonat is a közös adónkból teszi lehetővé a kényelmes utazást, és sokkal több lehetne belőle, ha a politikusaink nem tudnának megosztani és egymás ellen fordítani bennünket, miközben mindkettőnket meglopnak. Nem lenne egyszerűbb összefogni végre?

Ha te is szeretnél egy ilyen országban élni, kövesd a Facebook-on a Racionalista Párt oldalát, amely pont ezt tűzte ki célul: https://www.facebook.com/racionalistapart/

Saját közéleti vélemény-oldalam: https://www.facebook.com/TomanovicsGergely/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tomanovicsgergely.blog.hu/api/trackback/id/tr8812650207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.09. 11:24:06

A nép nem akar olyan országot, melyben posványnak számít a normalitás, az egészség, a családi élet. Ennyi az egész.

Ahol nektek jól ott nem jó a népnek. Vagy - vagy.

Mi olyan országot építünk, ahol nagyon rossz büszke perverznek lenni. Olyan országot, ahol sose lesz normális a családellenesek buzgó menete.

Tomanovics Gergely · http://tomanovicsgergely.blog.hu 2017.07.09. 11:37:40

@MaxVal BircaMan HJCD: Ki az a nép? Én nem vagyok a nép? Az a nemtudomhánytízezer ember, aki velem együtt kint volt a Pride-on, ők nem a nép? Ők nem érdemlik meg, hogy boldogan, önmagukként élhessenek?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.09. 12:08:41

@Tomanovics Gergely:

Nme, nem élhettek boldogan, mert ati boldogságotok a többség boldogtalanságát jelenti.

Komolyan érv, hogy mit akar 4-5 ezer ember?

Tomanovics Gergely · http://tomanovicsgergely.blog.hu 2017.07.09. 12:11:57

@MaxVal BircaMan HJCD: Ha én boldog vagyok, attól te boldogtalan leszel? Beteg vagy.

Dobi65 2017.07.09. 12:25:40

@MaxVal BircaMan HJCD: Sajnálom, hogy ilyen boldogtalan! Talán keresse meg az okát! A valódit.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.09. 12:49:37

@Dobi65:

Boldog ember vagyok. Bár elszomorít, hog a világ egy részében liberális értékek tombolnak, tönkretlve az emberiséget. De jó, hogy Mo-ra ez nem igaz akkora mértékben.

Tomanovics Gergely · http://tomanovicsgergely.blog.hu 2017.07.09. 12:55:18

@MaxVal BircaMan HJCD: Nem lehet egészséges egy boldogtalan emberekből álló társadalom, vagyis te beteg társadalmat akarsz. Legalább saját magadnak ne mondj ellent.

Tomanovics Gergely · http://tomanovicsgergely.blog.hu 2017.07.09. 15:15:15

@MaxVal BircaMan HJCD: Te írtad:

"nem élhettek boldogan, mert ati boldogságotok a többség boldogtalanságát jelenti."

Én nagyjából boldogan élek, ebből következik, hogy a többség valószínűleg miattam boldogtalan, legalábbis a te elbaszott logikád alapján.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.09. 15:40:30

@Tomanovics Gergely:

Ha a boldog vagy úgy, hogy nem diktál az országbna a homoklobbi, akkor nincs bajom veled: élsz boldogan a 4 fal között, ez elfogadható.

Tomanovics Gergely · http://tomanovicsgergely.blog.hu 2017.07.09. 15:54:25

@MaxVal BircaMan HJCD: Ki vagy te, hogy megmondd, hol élhetek? Hosszútávon a négy fal között megőrülnék, már egy három napos esős-fagyos időszak kikészít, az én életemhez hozzátartozik a kinti élet.

Egyébként tudtommal ma nem a "homoklibbi" diktál, hanem egy másik lobbi, amelyik hatalmon van.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.09. 20:31:51

@Tomanovics Gergely:

Ha maradsz a 3 fal között, eltűrünk táged. De ha ránk próbálod erőszakolni értékrendedet, harc lesz belőle, s mi vagyunk többen...

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.09. 20:32:49

@Tomanovics Gergely:

A homoklobbi nyugaton már diktál, s nálunk is próbálkozik. Így oda kell figyelnünk és készen állnunk a harcra.

2017.07.10. 07:56:47

@MaxVal BircaMan HJCD: "A nép nem akar olyan országot, melyben posványnak számít a normalitás, az egészség, a családi élet."
Rajtad kívül senki nem mondogatja, hogy posványnak számít a normalitás, az egészség és a családi élet.
De milyen jogon akarod megfosztani mindezektől a melegeket?

"Így oda kell figyelnünk és készen állnunk a harcra."
Eddig se voltál normális, de most már totál zakkant vagy. Harcolni akarsz? Akkor húzzál Ukrajnába és védd meg az országot a betolakodó orosz hordától.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.07.10. 07:58:40

@MaxVal BircaMan HJCD: birca késztetései világosak. Nem véletlenül van minden ilyen posztnak az élén. Itt a neten tagadja, miközben Szófiában rendszeres vendége volt a Bratovan utcai gőzfürdőnek.

2017.07.10. 07:59:02

@MaxVal BircaMan HJCD: te szarházi maffia-agitátor, inkább fogd be a hüdös pofádat, ne ugass a magyar emberek dolgába!

2017.07.10. 07:59:52

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: gojdolod, hogy egy ilyen tetvet beengednének emberek közé? ;)

2017.07.10. 08:00:55

@MaxVal BircaMan HJCD: akkor kösd fel magad! Legalább egy gennyes keléssel kevesebb lesz az emberiség testén.

Wiktor Benkő 2017.07.10. 08:11:42

@hullajelölt88: Hol vannak itt magyar emberek? Ezek legtöbbje identitásbeteg kozmopolita szarházi.
Birca meg oda ugat ahova akar. Mint ahogy a ti beteglelkű mocskaitokat is bátran (büszkén) kiálthatjátok, csak ne csodálkozz ha visszaszólnak a magyar emberek. Egyébként nézd meg hány százalékon áll az ideológiátok.

vénkujon 2017.07.10. 08:18:08

@Tomanovics Gergely: állampártunkat csak addig érdeklik buzi polgártársaim, míg azok be nem fizetik az adójukat. nem jól írtam...tehát, állampártunknak két dologra jók buzi polgártársaink: arra, hogy befizessék az adójukat, illetve puszta létüket felhasználni arra, hogy idióta szavazóikat egybetartsák valamilyen zavaros nemzet/haza/családvédelem koncepcióval. a prájd arra jó nálunk elsősorban, hogy erősítse a fidilobbit(kismértékben a buzilobbit)

birkánknak szerencséje van, mert boldogan fizetheti adópetákjait vagy fabatkáit a bulgáriai nemzeti kincstárba, és őt így kevésbé éri a fideszes agyhalál-sugárfertőzés.

chrisred 2017.07.10. 08:19:14

@MaxVal BircaMan HJCD: Olyan országot szeretnél, ahol mindenki úgy gondolkodik, úgy érez, viselkedik, mint te. Hidd el, ezzel mindenki így van - nagyjából 12 éves koráig. Feltételezhetően meghaladtad ezt az életkort, ideje lenne felnőni.

mofere 2017.07.10. 08:24:03

A cikkben azt írták, minek mennek ki bosszankodni az emberek, és miért nem maradnak otthon a négy fal között. Azért érdekes ez a gondolat, mert beteg emberek buliznak a városban, miért nem ők maradnak a négy fal között? A pride pont az a dolog (szerintem), amivel csak megutáltatják magukat...

vénkujon 2017.07.10. 08:25:41

a fotón látható nemzetvédőnk pedig abszolút standard. kiszámíthatóság, stabilitás. még szerencse, hogy kólát iszik a tömegközlekedési eszközön. ja nem

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.07.10. 08:29:15

A buzi menet célja mindenhol a provokáció.

Ahol már egy szót se emelnek a nyilvános meleg propaganda ellen, ott már a meleg fesztivál közepén, menetelés közben dugják egymást seggbe az aberrált majmok.

Lásd San Francisco meleg fesztivál.
Ez a végállomás.

Most járunk félúton.

vénkujon 2017.07.10. 08:31:56

@mofere: mondjuk a rikácsoló, bebaszott hülye nénik sem jók, nem? de lehet, hogy nem részegek csak simán hülyék. szegény, vonuló buzik meg fizetik helyettük az adót...persze nem eleget

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.07.10. 08:32:24

@chrisred:

Már boccs, de a másként gondolkodókkal szemben, akik mellesleg a többség, és elítélik a buzi propagandát, éppen ti emeltek szót, akik kisebbségben provokáltok.

hatodikx 2017.07.10. 08:34:57

Kedves Gergely? Mikor mondta a kormány hogy féljen a migráncsoktól, más vallásúaktól, Soros-féle libsiktől? Azt mondja, hogy féljünk a terroristáktól, de tőlük akkor is félek, ha nem mondja senki.
Tele van a cikke közhelyekkel, üres lózungokkal. Azt sem értem, miért a kormányt okolja, ha Magyarországon a többség nem fogadja el a másságot. Talán kormányrendelettel meg lehet tilttani a nemelfogadást? Az Ön által oly kedélyesen szidott kormány megengedte a Pride-ot, biztosította a maguk testi épségét is. Mit akar még, tiltsa meg a vénasszonyoknak, hogy kimenjenek magukat nézni és szidni? Akkor fizessenek meg Önök annyi rendőrt, ahány vénasszony van Budapesten.
És ne haragudjon, én pont akkor érkeztem Győrből, mikor vége lett a Pridenak. A 2-es metrón jó 20 percig viháncoltak, hangoskodtak, tapinyóztak, csókolóztak a pridos fiatalaok. Így akarnak szimpatikusok lenni? Én megtehetném a metrónm, hogy a feleségemmel leálljak csókolózni, meg fogdosni a mellét?

mofere 2017.07.10. 08:36:09

@Legeslegalja: És akkor próbálják beállítani úgy, hogy ez természetes, ők is normális emberek és nekik ehhez joguk van.... Közben pedig betegek, amit letagadnak.

vénkujon 2017.07.10. 08:39:58

@Legeslegalja: bár nem néztem meg a videót, de a csaj legalább nem fidiszavazó, így önkéntelenül jót tesz az országgal

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.10. 08:41:44

@Ylim:

"milyen jogon akarod megfosztani mindezektől a melegeket?"

Mitől?

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.07.10. 08:45:28

@vénkujon:

Hát hívhatjuk akár csajnak is, vagy bármi másnak, de az tuti, hogy nem az ő adózása menti meg az országot.

vénkujon 2017.07.10. 08:49:16

@Legeslegalja: kérlek ne nézz buzis- videókat:) én sem teszem

chrisred 2017.07.10. 08:49:40

@MaxVal BircaMan HJCD: Nem vagy idősebb 12 évesnél? Elnézést.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.07.10. 08:58:26

@vénkujon:

Tudom.
Te a nyugdíjas nénire gerjedsz.. :)

Capt. Hindsight 2017.07.10. 09:04:31

@MaxVal BircaMan HJCD: A hozzád hasonlóktól beteg és perverz a társadalom. Persze ezt sosem látod be, mert az a téveszméd, hogy te normális vagy.
Szánalmas, beteg "ember" vagy.
Életed csúcspontja volt, amikor bezárták az OPNI-t, azóta szabadon garázdálkodhatsz.

Dr.Démonmac1 2017.07.10. 09:08:47

Jó cikk, köszi.
Heteróként, vonultam én is.
Szórakoztató volt nagyon.
Písz!:)
u.i.a birkaember egy ismert troll, simán át kell nézni rajta/nem reagálni, az a leghatékonyabb.

élveteg 2017.07.10. 09:09:26

"Egyébként nekem azzal sincs bajom, ha a a Pride-on valaki félmeztelenül táncol, ez ugyanis egy ilyen buli, akinek nem tetszik, menjen haza"

így van Csak én ugyanezt várnám majd akkor amikor a Vér és Becsület tartja a performance-ét Akinek az nem tettszik menjen haza illetve oda se menjen Az egy ilyen buli És ne is tiltakozzon ellene Van aki félmeztelenül éli táncolva éli meg a szabadságát Rendben De akkor hagyjuk már azt is békén aki rohambiliben toporogva náciként éli meg a maga szabadságát

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.07.10. 09:16:47

@élveteg:

Na ja..

Szórakoztató volt látni, mikor 2003-2009 között import nácikat rendeltek Gyurcsányék februáronként, hogy legyen mitől rettegni.
Elötte legalább megfizették rendesen a Bácsfit, meg a Szabó Albertet, hogy toborozzanak magyar nácikat.

vénkujon 2017.07.10. 09:16:50

@élveteg: az a baj, hogy szegényeknek nem jó a pr- tevékenységük. a buziknak jobb, mivel ők még nem csináltak ilyen halálrabaszótáboros vazelinocaustot

Ravasz Figyelmeztetés 2017.07.10. 09:18:10

-hazaáruló és deviánspártoló
-csodálkozik, hogy utálják a nemzeti érzésűek meg a konzervatívok
Soha nem múlok el csodálkozni a balllibek duplagondolján, ahogy örökké ezt a kinn-is-vagyok-benn-is-vagyok játékukat játsszák. Azt hiszik, hogy egyszerre lehetnek a közösség ellenségeivel, de a retorzióknál meg sivalkodnak, hogy hogy képzelitek, hiszen én is a közösség tagja vagyok.
Hát nem, jó reggelt. Értem én, mi mozgat: az ellenséghez törleszkedsz, hogy ha esetleg hatalomra jut, akkor megjutalmaznak, hogy jó róla tettél, csakhogy a Júdások mindenki a legutolsó férgeknek tekinti, még azok is, akik érdekében a sajátjaidat elárultad. Gyanús leszel, örökké megbélyegzett, senki sem bízik benned soha többé. Az árulóknak nincs bocsánat. Ha velük vagy, nem lehetsz velünk. Ha a magyarságot, nemzetet, családot bomlasztod a tevékenységeddel, akkor ne merj felháborodni, hogy hogy bántanak. Ne merj pont azokra hivatkozni, akiknek az értékeit, szándékosan pusztítod.

Még egy utolsó jó tanács: az árulókat sehol sem kedvelik. Hiába törleszkedsz a közösség ellenségeihez, mikor eljön az ideje, nem számíts kegyelemre tőlük. Az árulókkal mindig elsőként szoktak leszámolni, mert az árulók természete már csak ilyen: nem lehet megbízni bennük - ha a sajátjaikat képesek voltak elárulni, mi a biztosíték, hogy legközelebb ne tennék meg ugyanezt az új hatalommal szemben?
Csak a miheztartás végett: ha a kitörne a genderdiktatúra vagy átvenné a hatalmat Európában az iszlám, a liberálisok torkát vágnák el először.

Tomanovics Gergely · http://tomanovicsgergely.blog.hu 2017.07.10. 09:21:19

@élveteg: felőlem aztán náculhatnak, tudtommal pont volt nekik is valami Pride-juk a hétvégén Vecsésen, egy szavam nem volt ellene. Véleményem persze van a dologról, de hát ízlések és pofonok.

Tomanovics Gergely · http://tomanovicsgergely.blog.hu 2017.07.10. 09:27:00

@MaxVal BircaMan HJCD: Én nem próbálom rád erőszakolni az értékrendemet. Pont az lenne a lényeg, hogy mindenki élhesse a saját értékrendje szerint az életét, ahogy ő jónak látja, és békében tűrjük meg egymást. Ez általában pont nektek nem szokott menni.

@Ravasz Figyelmeztetés: ez az árulózás baromi unalmas már. Ha van itt valaki, akit elárultak, az én vagyok.

Tomanovics Gergely · http://tomanovicsgergely.blog.hu 2017.07.10. 09:31:04

@Legeslegalja: San Francisco-ban van egy szado-mazo fesztivál, amit egyesek előszeretettel mosnak össze a Pride-dal, pedig az egy teljesen más szubkultúra.

en.wikipedia.org/wiki/Folsom_Street_Fair

Az ilyesmi már nekem is sok, és ez legalább annyira szélsőséges értelmezése a liberalizmusnak, mint a jobboldaliságnak a Betyársereg-féle náci vonal, de ez nem jelent semmit, szélsőségek mindenhol vannak, ettől még nem lesz ez a norma.

várom a levelet 2017.07.10. 09:33:38

honnét van az emberekben ekkora gyűlölet.pedig állítólag keresztények.

Tomanovics Gergely · http://tomanovicsgergely.blog.hu 2017.07.10. 09:36:20

@Dr.Démonmac1: Néha jól esik az ostoba embereket hergelni :) Gondoltam már rá, hogy bannolom Birkát a blogjaimról, de néha felettébb szórakoztató tud lenni, megtartom udvari bolondnak :)

-creeper- 2017.07.10. 09:38:51

Oké, a színes karkötőt elraktam az Erzsébet híd után átérve (igaz, előbb én sem), de a Ferenciek tere CBA-ban egészen egyértelmű Pride-közönség vásárolt velem együtt. :) És tök jó, hogy nem csak én látom így mindezt, ahogy a cikkben megfogalmaztad.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.10. 09:39:22

@Tomanovics Gergely:

Már mondtam: csinálj amit akarsz a 4 fal között, ez a te bajod.

De ha az értékrendedet szeretnéd társdalmi szintre emelni, az már társadalmi ügy.

A család meghatározása pl. nem lehet sokféle, mert vagyilyen vagy olyan. Azaz választni kell kinek az értékrendjén alapuljon.

várom a levelet 2017.07.10. 09:40:49

@MaxVal BircaMan HJCD: két férfi,két nő meg gyerek is lehet egy család.én ugyan sosem értem meg,de hát az ő dolguk.mindenesetre fölháborított az echo tévé,hogy vissza lehetne terelni az eltérőket a "normálisok"világába.mint a vakkomondoros,meg a gyerekmegrontók.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.10. 09:41:03

@Capt. Hindsight:

Lejárt már a liberális diktatúra ideje... ez van, nyugodj bele...

várom a levelet 2017.07.10. 09:43:32

@MaxVal BircaMan HJCD: a gyűlölettel van baj.ha neki jó,neked miért rossz?egyenruha,egyenemberek,

élveteg 2017.07.10. 09:44:37

@Tóth Ferencné Horváth Erzsébet:

Három férfimeg két nő meg a ggerekek az lehet család ?

várom a levelet 2017.07.10. 09:45:13

@MaxVal BircaMan HJCD: miért lennél te attól boldogtalan.akkor anélkül is az vagy.

chrisred 2017.07.10. 09:47:48

@MaxVal BircaMan HJCD: Látom, tényleg téves volt. Még mindig a gyermekmesék bűvöletében élsz, ahol csak jók és rosszak vannak.

chrisred 2017.07.10. 09:49:27

@élveteg: Két nagyapa, egy nagymama, papa, mama meg a gyerekek? Volt már rá példa.

várom a levelet 2017.07.10. 09:52:52

@élveteg: mondtam,hogy nem értem meg,de attól még békén kéne hagyni őket.ha a színésznő nőbe szerelmes,az ő dolga,semmi esetre sem az életébe beleugató,esetleg pedofil papoké.esetleg ajálhatnék neked filmet,a magdolna nővéreket.igaz nem a másságról szól,hanem a keresztény képmutatásról.

élveteg 2017.07.10. 09:54:19

@chrisred:

Nem ez a kérdés Sok helyen engedélyezik két egynemű ember házasságát Ugye ? Akkor lehet -e majd ugyanott házasodnia mondjuk 3 férfinak 2 nővel Ha nem akkor milyen alapon nem ?

várom a levelet 2017.07.10. 09:55:46

@MaxVal BircaMan HJCD: az orbán is liberális volt,míg rá nem jött,hogy a konzervativizmus kifizetődőbb.

élveteg 2017.07.10. 09:55:54

@Tóth Ferencné Horváth Erzsébet:

A
Erre kérdésre ha váalszolna

Sok helyen engedélyezik két egynemű ember házasságát Ugye ? Akkor lehet -e majd ugyanott házasodnia mondjuk 3 férfinak 2 nővel Ha nem akkor milyen alapon nem ?

chrisred 2017.07.10. 09:58:39

@élveteg: Azoktól kérdezd, akik engedélyezik. Van, ahol a többnejűség engedélyezett.

Wrex 2017.07.10. 09:59:03

"amikor ténylegesen olyan helyzetbe kerülök, hogy félnem kell"
Érdekes hogy az utolsó bekezdésekben tételesen bizonyítod hogy nem kellett félned egyáltalán, és ennek ellenére egy fél szóval se említed hogy nem árott volna a liberált bérrettegőket vagy legalább a saját tükörképedet ívesen lecsulázni. Ehelyett megy a rózsaszín habos-babos duma az összefogásról, ami ismét elég cinkes annak a fényében hogy előtte egy sor bekezdésen keresztül fikáztad az egészséges többséget.

"Nem lenne mindenkinek jobb, ha otthon a négy fal között bosszankodnának?"
Ez meg aztán végképp mindennek a teteje. Egy pillanatra se tűnik fel hogy ez milyen szépen rímel a " Nem lenne mindenkinek jobb, ha otthon a négy fal között buzulnának?" mondatra? Ha ti vindikáljátok a jogot az egészségesek provokációjára, akkor nekik is legalább ugyanannyi joguk van elmondani a véleményüket rólatok.

"emiatt sem a Pride-ra kéne haragudni" ill. "össze-vissza zártak le random útvonalakat"
Már elnézést, de nem épp a büszkebúzák hangoztatták hogy kordonbontanak és/vagy alternatív útvonalakon fognak menni? Úgyhogy de igen, az ún. "Pride"-ra lehet csak haragudni emiatt (is).

várom a levelet 2017.07.10. 09:59:11

@MaxVal BircaMan HJCD: mi az hogy eltűrünk,nem akarok csúnyán beszélni,de ki a bánat vagy,hogy valakit eltűrj.

várom a levelet 2017.07.10. 10:02:48

@MaxVal BircaMan HJCD: én meg egy olyan országot szeretnék,ahol senki nem lop,nem sumákol.a gyerekek nem éheznek,ahol nem hazudják sikernek a kudarcok sorozatát.de mivel mi ilyen ország vagyunk,ezt érdemeljük.a savazó öreget,a másikat szívből gyűlölőket.

chrisred 2017.07.10. 10:06:43

@Tóth Ferencné Horváth Erzsébet: Orbán számára a konzervativizmus sem volt elég kifizetődő, ezért lett belőle nacionalista populista.

várom a levelet 2017.07.10. 10:09:20

@élveteg: talán a mormonoknál,de mint mondtam nem vagyok érintett az ügyben.de aki annak született,azt is megilleti a boldogság.és ha ő úgy boldog?mondjuk a pedofil papok kérdésére nem kaptam választ.ők úgy boldogok?

élveteg 2017.07.10. 10:10:10

@chrisred:

De én nem azoktól kérdezem hanem tőled hogy ha két egynemű ember jogilag házasságnak számít akkor milyen alapon lehet megtagadni 3 férfi vagy két nő jogszerinti házasságát Mert hogy liberális alapról nem az hétszentség

élveteg 2017.07.10. 10:16:52

@Tóth Ferencné Horváth Erzsébet:

mondjuk a pedofil papok kérdésére nem kaptam választ.ők úgy boldogok?

Erre a kérdésre válaszholhatnék éppen úgy is ahogy maga érvel Én nem vagyok érintett ( se pap se pedofil nem vagyok ) De a pedofilia az büncselekmény mert olyan embert is érint aki kiskorú és így még esetleges beleegyezéssel is súlyos bűncselekményt követ el aki rávesz egy gyereket az ilyen kapcsolatra

chrisred 2017.07.10. 10:18:28

@élveteg: Először magadban tisztázd, mit is szeretnél kérdezni. Most a jogi alapja érdekel, vagy az, hogy mi a liberális megítélése? A kettő pont üti egymást.

odamondó 2017.07.10. 10:18:33

@élveteg: épp a napokban vetettem fel ezt a gondolatot. Egy "család" milyen alapon 2 ember? Miért nem nevelhet gyerekeket 2 nő 1 férfi vagy 3 férfi 1 nő közössége?

apterus 2017.07.10. 10:21:53

Kedves Gergő,
jómagam heteró vagyok, de másodunokatestvérem az USA-ban meleg, igy többeket közülük személyesen ismerek, és nagyon nyílt, közvetlen embereknek ismertem meg őket. Határozottan állítom, hogy az államnak nem kell foglalkoznia az egyén nemi irányultságával, és akár azt is el tudom fogadni, hogy azonos nemű pár fogadjon örökbe gyermeket. Erre tulajdonképpen most is van lehetőség, egyénileg: apuka1 örökbefogad, és együtt él apuka2-vel, és egy rakás tündéri kisfiúval, akiknek valószínűleg normális (bocsi) marad a nemi identitása, mint ahogy az marad egy olyan családban is, ahol, apu, nagypapa, nagybácsi él együtt a gyermekekkel nőrokon nélkül.
Támogatnám a homoszexuálisok fokozott büntetőjogi védelmét is, pl. ha a testi sértés/garázdaság büntetése x év, akkor abban az esetben, ha a támadás megtámadott nemi irányultsága miatt történik, akkor legyen a büntetés 5x év.
Nem értek egyet ugyanakkor a Pride megszervezésével, mert egyrész a Pride azt üzeni, hogy mások vagytok, nem azt hogy ugyanolyanok vagytok. Azt hiszem, ezt könnyű belátni, ha jobban végiggondolod: szőkefelvonulás sincs, vagy balkezes menet, mert ezeket a különbségeket az érintettek lényegtelennek ítélik.
Lényegesebb ennél ugyanakkor, hogy amennyiben a pride a szólásszabadság, gyülekezési szabadság alapján ’jár’, akkor KÖTELESSÉGED tudomásul venni, hogy vannak olyanok, akiknek ellenkező a véleményük, és ennek ők is hangot adhatnak. Orditozással, buzizással, stb, amíg nem jár erőszakkal, addig ez a szólásszabadás része. És vélhetően ugyanaz a néni, aki ott ordítozik, simán mellétek (két meleg mellé) ülne a parkban galambot etetni, és még akár jól el is dumcsiznátok.
A pride tehát provokál, és ugyanakkor kikéri magának, hogy milyen jogon háborodik fel valaki. Bár lehetséges, hogy a szervezők kifejezetten vágynak arra, hogy jól megtámadják őket, és akkor lehet majd sírni igazán, hogy lám miféle országban élük.
Szeretettel

chrisred 2017.07.10. 10:22:05

@élveteg: Már korábban szó volt erről. Senki nem akadályozza a pedofil papok egymás közötti boldogságát.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.07.10. 10:22:06

@Wiktor Benkő: "csak ne csodálkozz ha visszaszólnak a magyar emberek. " birca mint magyar ember? :-)) Honnan szedtél hétfő reggel ilyen príma cuccot?

Thunder_th 2017.07.10. 10:22:43

Én mint heteró boldog házasságban élő, egy gyermekes családapa maximálisan kiállok azért, hogy a melegek is házasodhassanak és örökölhessenek. Viszont abban nem vagyok biztos, hogy ennek a célnak az elérésére a pride a legjobb eszköz. Továbbá a házasságok körülbelül 50 százaléka válással végződik. Akik együtt maradnak azok egy része is csak társas együttélés, nem szólunk egymáshoz csak elvagyunk mindenféle érzelem nélkül. Először csak a gyerek miatt, aztán ha azok kirepültek, akkor megszokásból. Vidéken gyakran előfordul, hogy jófideszes keresztény módra a férj a kocsma után részegen átsegíti az asszonyt a vak komondoron és továbbra is együtt maradnak válás nélkül. Ebből kijelenthető, hogy a sírig tartó jó házasságok száma nagyon elenyésző a rossz vagy válással végződő házasságokhoz viszonyítva. Ha agyhalott homofób jobber lennék, már csak ezért is teljes mellszélességgel állnék ki a melegek házassága mellett. "Mocskos búzák, szenvedjetek csak a házasság intézményében mint a legtöbb ember" felkiáltás címszó mellett.
Amúgy nincs itt semmi látnivaló, csak át kell venni néhány mintát a nálunk fejlettebb társadalmaktól. Például a mélyen katolikus írosrzság 70 százaléka szavazott népszavazáson a melegházasság elismerése mellett. A többi nálunk anyagilag, szellemileg és társadalmilag is előrébb tartó országokat nem is említem. Azon csodálkozom csak, hogy a németek, akiket mélyen tisztelek, csak múlt héten ismerték el. Nekik tovább tartott egy kicsit.

chrisred 2017.07.10. 10:23:09

@MaxVal BircaMan HJCD: Nem. Az a gyermekmese, hogy konkrét személyekben testesül meg.

élveteg 2017.07.10. 10:24:31

@chrisred:

Először magadban tisztázd, mit is szeretnél kérdezni

Egyszerű a kérdés Ha két egynemű ember házasodhat akkor miért nem házasodhat ugyanabban a jogrendben 3 férfi meg két nő ? Elég egyszerű a kérdés ?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.10. 10:30:18

@odamondó:

Sőt, én szeretném egyszerre feleségül venni a szomszéd 5-éves kislányt és a nagymamámat, valamint egy kóbor kutyát. Nem értem, ezt miért nem engedi ezt a fasiszta diktatúra!

2017.07.10. 10:32:17

@Tomanovics Gergely:

Üdvözletem!
Nekem komolyan nincs gondom azzal, hogy Te és az általad képviselt "értékrend" évente egyszer felvonul a budapesti utcákon. Nálunk itt a községben ez abszolúte nem téma. Fogalmam sincs, hogy itt kinek és milyen a szexuális hovatartozása, és mit gondol erről. Ebből következik, hogy azzal sincs problémám, hogy egymással milyen szexuális viszonyt folytattok, mert egyrészt ez nem érdekel, másrészt meg nem hiszem, hogy a szűkös baráti társaságon kívül ez bárkire is tartoznék.

Azonban.
Azzal gondolom tisztában vagy, hogy nagyon sokunknak már tele van a töke a PC-dumákkal, és természetesen nem csak ebben a dologban. De azt áruld már el nekem, hogy miért nem lehet nevén nevezni a dolgokat? Miért meleg, és miért nem szimplán csak buzi?
Mi a gond a szóval? Ha arra büszkék, hogy homokosok, akkor miért finnyásak a buzi szóra?
Nem provokálni akarlak, de tényleg érdekel!
Ennyi.

chrisred 2017.07.10. 10:34:06

@élveteg: Jogi alapon igen. A házasság 1, azaz egy darab kapcsolati viszonyrendszer kialakítására szolgáló jogintézmény, több személy esetében viszont több kapcsolatról van szó.

hidroponi 2017.07.10. 10:35:47

@Ravasz Figyelmeztetés: "átvenné a hatalmat Európában az iszlám, a liberálisok torkát vágnák el először. "

ez csak azert lehetne igy mert ti, az un. "nemzethy keresztenyek" iszlamizalodnatok legeloszor az aocska kis eletetekert cserebe :DDD

élveteg 2017.07.10. 10:40:46

@chrisred:

2Jogi alapon igen. A házasság 1, azaz egy darab kapcsolati viszonyrendszer kialakítására szolgáló jogintézmény, több személy esetében viszont több kapcsolatról van szó."

Miért ?

élveteg 2017.07.10. 10:41:45

@chrisred:

Jogi alapon igen. A házasság 1, azaz egy darab kapcsolati viszonyrendszer kialakítására szolgáló jogintézmény, több személy esetében viszont több kapcsolatról van szó.

Miért?

Tomanovics Gergely · http://tomanovicsgergely.blog.hu 2017.07.10. 10:42:49

@apterus: "KÖTELESSÉGED tudomásul venni, hogy vannak olyanok, akiknek ellenkező a véleményük, és ennek ők is hangot adhatnak. Orditozással, buzizással, stb, amíg nem jár erőszakkal, addig ez a szólásszabadás része."

Tudomásul veszem, de azért véleményem nekem is lehet róluk, nem? Egy szóval sem mondtam, hogy nincs joguk ordibálni, csak azt gondolom, az ő életük is nyugodtabb lenne, ha nem idegesítenék magukat fölöslegesen olyan dolgokkal, amik alapvetően nem is bosszantóak. De ha ez nekik jó, akkor tényleg csinálják, legfeljebb megmosolygom őket és tovább állok.

Duplaxiii 2017.07.10. 10:45:09

@Tomanovics Gergely:
Azért nem semmi a folyamatos hazudozásotok!
Tehát több millió másik ember nem boldog, mert nem vonul fel? Horgászok, pékek, szőkék, traktorosok és így tovább.
Csak akkro szabad és boldog valaki, ha a saját örömét kéretlenül, tömegtüntetésen zúdítja mások nyakába?
A posztoló utazzon zászlóval, utazzon zászló nélkül, nem érdekel, ez az ő dolga.
De neked, nektek semmi közötök mások dolgaihoz.
Olvasol itt más porblémákról, sokkal nagyobb társadalmi halmazt sújtó gondokról? NEM!
Nincs ugyanilyen tömegtüntetés az egészségügyről pedig az minden szexuális csoportot érint és nem tizezer nahu sok milliós számban!
Nincs az oktatásról, a vállalkozókról vagy a nyugdíjasokról sem, pedig az is milliós halmazt érint és a jövönket, míg szintén mindenféle meberek vannak benne.
CSAK és KIZÁRÓLAG a melegséggel (és a kábítószerrel) kapcsoltos álproblémákat olvashatunk, hiszen tízezer ember boldogsága a tét.
Ki akadályozza ezt?

Tomanovics Gergely · http://tomanovicsgergely.blog.hu 2017.07.10. 10:46:23

@Látens Inszinuáció: Nekem ez szőrszálhasogatás. Nem teljesen mindegy, hogy melegnek, homokosnak vagy buzinak hívjuk? Hogy hívnád például a biszexeket? A buzi egyébként nem magyar szó, hanem olasz-német jövevény:

vakablak.blog.hu/2009/09/17/a_buzi_szo_eredeterol

chrisred 2017.07.10. 10:48:39

@élveteg: Mert így lettek kialakítva jogintézmény szabályai. Ha például többen akarnak közösen indítani egy vállalkozást, nem lehetnek egyéni vállalkozók, kénytelenek egy társas vállalkozási formát választani.

Tomanovics Gergely · http://tomanovicsgergely.blog.hu 2017.07.10. 10:49:13

@Duplaxiii: Most van a Pride, ilyenkor aktuális ez a téma, az év többi részében egy csomó más dologról is írtam már ezen a blogon, meg a másikon is. Ajánlom például ezt a bejegyzést, ezt tartom az egyik legfontosabbnak:

racionalistapart.blog.hu/2017/01/28/racionalisan_az_adozasrol_a_gazdasag_kifeheriteserol_az_allam_szereperol

Vagy a Harmadik Felvilágosodás Programját, ami egy konkrét megoldási javaslat a Fidesz leváltására:

tomanovicsgergely.blog.hu/2017/03/12/a_kozeleti_felvilagosodas_programja_konkret_gyakorlati_peldakkal_es_otletekkel

Duplaxiii 2017.07.10. 10:52:30

@Látens Inszinuáció:
Pontosan megfogalmaztad!
Én is rendre ezt írom, a környezetemben a kutya nem foglalkozik a másokkal.
És a döntő többség szarik arra, hogy vonulnak-e vagy sem. De ők, mi arra is szarunk, ha a horgászok vonulnak vagy a nácik.
Csak az ostoba fizetett provokátorok viszik az utcára a "harcot", a melegek ha nem ezt tennék, nem lenne szinen az egész.
Bele kellene integrálódni a társadalomba és nem azon felül, mint valami kivételezett csoport meghatárzoni a többségnek a viselkedési, érzelmi formákat!
.
A PC elv pedig a legkárosabb valami, ami a modern civilizációt veszélyezteti!
Alapból hibás ha hazugságra kötelezünk bárkit is az igazság ellen.
Mert ez a PC elv! Hogy ne a valóságot mond ki, hanem hazudj...
És erre a mélypontra még a bolsevikok és a nácik sem jutottak, ez a inkvizíció idején volt divat.
Trump ezért nyert, ezért jelent meg.
Itt is várható a folyamat, csak Európában még a szélsőjobb fog előbb végigaratni.
De a társadalmi többségnek előbb vagy utóbb elege lesz a idegenből indított, jellemzően marketing (pénz) alapú gondolati kézivezérlésből!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.10. 10:54:57

@chrisred:

A világ honnan ered? Istentől. Azaz Isten egyenlő a Jóval.

apterus 2017.07.10. 10:58:40

@Tomanovics Gergely:
hát akkor ezt kellett volna írni a blogba, nem pedig ezt:

"akinek nem tetszik, menjen haza Tényeket vagy bármi más, prolinak való szart nézni a "Telekép"-en, minket meg hagyjon azt csinálni, ami nekük jól esik"

ugyanis: a mi azt csinálunk, amit akarunk,
és a többinek meg mi megmondjuk , hogy ők mit csináljanak (menjenek haza tévét nézni),
az ugyanolyan véleményterror, mint ami ellen fel szoktál lépni.
Noha a te szereposztásod szerint te van a pozitív hős, a kedves felvonuló, és az ordítózós a negatív hős,
számomra, kivülálló harmadik fél számára pont ugyanolyanok vagytok. Agresszív provokátorok, mind a két oldal.

chrisred 2017.07.10. 11:00:56

@MaxVal BircaMan HJCD: Ezért tartják a hívők istenkáromlásnak, ha egy ember az isteni tulajdonságok megtestesülésének tartja magát.

élveteg 2017.07.10. 11:03:48

@chrisred:

"Mert így lettek kialakítva jogintézmény szabályai"

Pontosan Csak a jogintézmény szabályai a homokosházasság előőt meg úgy lettek kialakítva hogy a házasság az egy férfi és egy nő jogszerint kapcsolatát jelentette Namost ha ezt megbontod egyik elemében akkor viszont se elvi se jogi alapja nem lehet annak hogy a másik elemére a régi jogintézmény szabálya vonatkozzon

Duplaxiii 2017.07.10. 11:04:02

@Tomanovics Gergely:
OK!
De a bevezetőben említett emberszám boldogsága attól még hazugság!
Nem a boldogsághoz való joguk, hanem az, hogy ti is 10 ezres létszámot tartotok többségnek.
Jogotok van boldognak lenni, örülni, de nincs jogotok ezt a sok milliós társadalmi többség problémáit (ami titteket is érint) lesöpörve tenni ezt.
Szerinted bejöhetsz a lakásomba örülni? Hát nem!
Amikor úgy vagytok boldogok, hogy másokra erültetitek a boldogságotokat, az nem helyes! Pontosan az ellentétes érzelmeket generáljátok, egy idő után a semleges többséget (akiknek semmi bajuk nincs a mássággal) egyszerűen átzavartok a sötét oldalra. Ha ez a valós cél, erre jön az utasítás, akkor ok, ha nem, akkor nagyon hibás az egész mozgalom.
.
Írsz nekem arról, hogy pride... Ja, amikor más fontos esemény van, akkor valamiért nem olvasok egy héten keresztül napi 4-5 azonos témájú posztot itt a blogtérben. Ne kamuzz!
.
Írod a társadalmi posztkokat. Hát ez a leghibásabb valami, ami valaha törtnént az elműlt évtizedekben. Én már elég idős vagyok ahhoz, hogy átlássam, "fiatalos" lendülettel nem lehet politikai dolgokat megváltoztatni, az már forradalom, de nem az interneten zajlik.
A politikia harc tanult emberkéket igényel, kik nem a neten kiabálják világgá a problémáikat, nem mondják el büszként a holnapi terbeiket. Tanulni kellene legalább a 80-as évek ellenzéki tevékenységekből.
Ha posztokat írsz a fidesz ellen, az csak nekik jó! Egyrészt egy virtuális kiabálássá silányul az egész, másrészt ők profik, ezekeből megtudják a ti dolgaitokat, arra felkészülnek és megfelelő "nehézfegyverekkel" egyszerűen lesöpörnek benneteket az asztalról.
Nem tűnik fel, hogy valódi erő, érték nem állt soha a netes generációs tiltakozók mögé? Nem azért mert gyávák az emberek, hanem egyszerűen már rutinosoak, bölcsek. Például a netes aktívitással több generációt el sem értek, akit igen, azokkal meg nem lehet háborút nyerni.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.10. 11:06:55

@Duplaxiii:

Az internet a liberalizmus elleni legjobb fegyver. ezért is akarnak a liberálisok netcenzúrát.

ramszeszita 2017.07.10. 11:21:31

Az itt szoloknak es azoknak, akik megbotrankoznak a Pride-on, csak mert akkor ennyi erovel minden mas kozosseg is vonulhatna (soforok, szokek, kek szemuek, stb); arra szeretnem emlekeztetni oket, hogy ha barmelyik szakszervezet ugy erzi hogy sertik a jogaikat, bizony az utcara fognak vonulni. Lasd a taxis sztrajkokat, bkv sztrajkokat, politikai ellentunteteseket. Nagy focimeccsek utan tomegek verekednek az utcakon, ez megsem akkora botrany egyesek szemeben, mint emberek bekes menete a szerelmukert?
Heterokent tegyek ossze ket kezuket hogy nekik nem kell azert vonulniuk hogy szabadon szerethessek azt az embert akit szeretnek.
Nem olyan bonyolult ez, mint ahogy az emberek abrazoljak. Szeretni valakit nem bun, nem lehet bun a mai vilagban.

kocccc 2017.07.10. 11:28:18

@Ravasz Figyelmeztetés:
Deviáns, aki az utcán töri-zúzza a mások (lásd adófizetők) pénzén felépült javakat, ver meg másokat, dobál, szemetel, köpköd, piszkít. Ezek mindegyike a hétvégén is látott feketeruhás félfasiszták sajátja. Gondolom Ön is közéjük tartozik, ezért figyelmeztetem, hogy kriminológiai tekintetben a deviancia, fájó, de bűnelkövető viselkedést jelent.
Személy szerint engem felháborít, ha a homoszexualitásra devianciaként hivatkoznak. Ezzel kapcsolatosan egy hétvégi példa, szintén - vélelmezem - az ön kultúrköréhez tartozó emberrel kapcsolatosan. Egy társaságban szóba került a szombathelyi pedofil eset, mikor egy söpredék "ajánlatot tett" egy 10 éves gyereknek. A társaságban lévő hangos fidesz-imádó megkérdezte, lány volt-e vagy kisfiú, mert ha utóbbi, akkor az egy buzi volt! Itt hirtelen megértettem, miről szól magyarországon a "konzervatív" és "jobboldali" hagyomány...

kocccc 2017.07.10. 11:37:18

@Duplaxiii: A többség addig szarik a másságra, míg nem áll érdekében szóvá tenni. Olyan ez, mint a szerződések. Amíg jóban vagyunk, mindegy, mi áll benne. Ha összevesztünk, akkor elkezdjük olvasni, vitatni. Én már voltam olyan szituban, amikor érvként használták ellenem, hogy tudták, meleg vagyok. Volt már ilyen társadalmi vita szituációban, szakmai vita szituációban, sőt, személyes helyzetben is. Tudom, hogy működik a "többség". Bármit elérhetsz melegként, bármit letehetsz az asztalra, de a többség számára, akik "leszarják", akiket "nem érdekel", mindig csak egy kis buzi maradsz... Illetve ugyanez az embertípus, aki elsők között pletykálja világgá, ha megtudja, kinek van otthon azonosnemű társa.

chrisred 2017.07.10. 11:44:21

@MaxVal BircaMan HJCD: Igen. Vagyis nem csak azok, akiket jónak tartasz.

Duplaxiii 2017.07.10. 11:45:53

@MaxVal BircaMan HJCD:
Figyelj birka!
Tényleg használj már pontos fogalmakat.
Ez nem liberális, hanem neoliberális!!!!
És akkor maximálisan egyetértünk, ami ugye nem szokott megtörténni.
A neobolsevik mozgalom használja szándékosan a liberális jelzőt, hátha be tudják szippantani a valódi liberálisokat, akikről itt soha nem fgsz hallani, hiszen a liberalizmus PONTOSAN ELLENTÉTES filozófia, ők a egyéni szabadásgot helyezik minden fölé, és soha nem hagynák magunkat ilyen kamumozgalmakba belerángatni.
Használd (használjátok) kérlek a helyes NEOliberális jelzőt, annak semmi köze a francia forradalomhoz vagy Kossuth-hoz. Ez a leninfiukhoz kapcsolható, a Fényes szelek-hez.

Fekete Gyor Andras 2017.07.10. 11:45:57

Csalodtam a buzikban, azt hittem, minimum addig vonulnak amig megbukik az orbanrezsim.
Rohadt fasisztak direkt nem buktattak meg az orbanrezsimet.

Mocskos buzik !
Mocskos buzik !
Mocskos buzik !
Mocskos buzik !
Mocskos buzik !

agarik 2017.07.10. 11:47:36

Ez az ország NEM mindannyiunké. Aki nem keresztény, az Alaptörvény szerint NEM állampolgár!

chrisred 2017.07.10. 11:52:57

@élveteg: Terelsz. Azt írtam, hogy a házasság 1, azaz egy darab, jogalanyok közti kapcsolat viszonyrendszerét szabályozza, ezért nem alkalmazható több kapcsolat együttes szabályozására. Hogy jön össze ebből neked az, hogy átalakítható, csak azért mert a jogalanyok közti kapcsolat körét egyes helyeken kiterjesztették? Mintha azt írnád, ha van női foci, akkor egyszerre lehetne kettőnél több csapat is a pályán. A kettő között semmi összefüggés nincs.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.07.10. 12:01:57

@Thunder_th:

Én amíg lélegzek, addig egészen bizonyosan ellenezni fogom minden eszközzel azt, hogy melegek is örökbe fogadhassanak gyermeket.

Ugyanis a kurva sok kitalált vélt, és valós joguk mellett a meleg-pártiak rohadtul elfeledkeznek egy valakinek a jogairól, nevezetesen a gyermekéről, akinek egészen addig van joga és lehetősége egy normális hetero pár által felnevelve lenni, amíg buzik nem fogadják örökbe.

alfacharlybravo 2017.07.10. 12:02:31

@Legeslegalja: Eddig azt hittem, hogy a nyugdíjas korú nénikék nem élnek meg az örömlánykodásból, de tévedtem. A lépcsőházunkban is van egy minden igényt kielégítő Domina, hát mit mondjak, nagy az Isten állatkertje. A hirdetése képein majdnem halálra röhögtem magam, és még szex sincs csak kínzás. Ehhez képest egy szimpla buzi egész normális.

Pierr Kardán 2017.07.10. 12:02:52

@MaxVal BircaMan HJCD: "Minden ember Isten képmása. "

A buzik is?

Duplaxiii 2017.07.10. 12:08:14

@kocccc:
Na mégegyzer!
A deviánsok voltak, vannak és lesznek!
Ha azokat tekinted a többségre jellemzőnek, akkor én meg azokat a melegeket, akik egy sörözőben megkörnyékeznek! Nekem meg az a deviáns, de soha nem gondolnám, hogy a melegközösség döntő többsége azonos ezekkel.
A másik dolgról.
Amíg a demokrácia mint olyan az egyetlen használható forma, addig el kell fogadnunk azt is, hogy a többség mindig 50%+1! És azt is, gogy a gauss-görbe alapján a többség az átlag.
Én ebből indulok ki, és igen tapatsztaltam már sokszor a felvetett szerződés példádat.
De fordítsuk meg!
Én meg azért kezdem nézegetni a szerződést, mert számomra már idegesítő, zavaró az, amire a szerződés szerint semmi ok nem lenne.
Írhatsz példálat, ami szerinted hátrányos és megkülönböztető, én is írok egy tucatot.
Most ez valami póker?
Én még azt sem mondom, hogy egy kisebbség gondját a többségé felülírná. Azt állítom, hogy a kisebbségé nem lehet kizárólagos, nem írhat felül mindent.
És a jogokat nem az utcán kell elkezdeni kikövetelni és hát a pride ugye nem is arról szól.
.
Gondolkozz el a következőn:
A nácik gettoba vitték a zsidókat, a cigányokat, a melegeket, a sérülteket és sok politikai ellenfelüket is.
Te ezek közül a melegekért emels szót.
A holokauszt megemlékezők a zsidókért...
Én MINDEN emberért! Én - mivel nem vagyok érintve - megtehetem, hogy tisztességesen az áldozatokért emeljem fel a szavam és minden áldozatra emlékezzem.
De ma is kizárólag a melege jogai és a holokauszt áldozatok emléke...
Senki nem beszél ismert népirtásokról! Ne vonul senki az örményekért, az ukránokért vagy Katyn-ért. Soha a mai napig nem rehabilitálták a doni hadifogjainkat! Nem a munkaolgálatosokat, a katonákat. A halottakat igen, de a hadifoglyokat nem! Horthy ma celeb, a halottak is kaptak emlékművet, de azok, akiket elhurcoltak Szibériába, lehúztak 4-6 évet majd még a komcsik isz megszivatták őket, na azokról ma sincs egy szó sem.
Szóval minden ilyen vonulás számomra azért kirekesztő, mert kizárólag egyéni előnyökről szól.
És a társadalom egésze komplex és összetett.
Ti sem emlékeztek meg soha a nácik melegek elleni bűneiről!!!!!
CSAK az aktuális globalizációs alapú előnyök a lényeg, és ezt más hasonló mozgalmakhoz hasonlóan úgy teszitek, hogy a társadalom egésze fölé teszitek magatokat.
Ma - sokszor írtam már - én, az elfogadó semleges (és mi vagyunk a döntő többség) ha nem megyejk vonulni, nem demonstrálok a TI ÉLETETEKÉRT, azonnal kirekesztő homofób leszek. Ti nem az elfogadást akarjátok, nem jogokért harcoltok, hanem azért, hogy az emberek álljanak mellétek, azonosuljanak veletek.
Miért?
Ti mikor teszitek ezt mondjuk az én problémáimmal? Mikor kértem, hogy tüntessetek miattam?
Miért kérném? Mindennek megvan a maga helye és útja.
Elgondolkoztál már azon, hogy egy rendezvényen, a színházban, a médiában miért nem áll fel valaki és közli: ÉN HORGÁSZ vagyok!
Pedig a horgásztársadalom isz szoptava van és sok-sok jogi hártány éri őket, söt sok horgász egyben meleg is....
Gondolkozzatok el, hogy az amit tesztek, az nem jó irányba kormányozza a társadalmat. Ez a szélsőjobbnak segít! A deviánsoknak adtok rengeteg lőszert.... És elfordítjátok magatoktól a társadalom tisztességes hatalmas halmazát. A szomszéf cigány családdal is együtt élet addig, amíg a kutyájuk nem kezd egész nap ugatni, vagy nem zeng a ház a gettótechno zenéjüktől! CSAK ADDIG!
Utána más világ jön és az elfogadó semlegesből agresszív kirekesztő rasszistává válok.
Gondolkozzatok már el!

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.07.10. 12:08:43

@Látens Inszinuáció:

"Mi a gond a szóval? Ha arra büszkék, hogy homokosok, akkor miért finnyásak a buzi szóra?"

Erre egyszerű a magyarázat.
Mivel a "buzi"-kat hajdanán "buzi"-nak hívták, így az összes "buzi" minden "buzi"-sága beleívódott a szóba és eggyé vállt vele.
Ilyenformán a szó dehonesztálódott és lejáratódott, hisz azt jelentette éppen ami a valós tartalma.
Hogy seggbe rakják egymást a "buzi"-k.

Ezért találták ki a "meleg" szót számukra, mert az MÉG nincs elhasználva. Persze a menzán a gyerek már csak félve mondja, hogy "meleg" levest kérek, hogy senki ne hallja, és pár év múlva már a "meleg" és a "buzi" szavak ismét ugyanazt jelentik majd, de akkor majd keresnek egy harmadik szót erre.

Ugyanez a cigány vs roma harcban. Röhej, hogy azt a cigányt aki teleszájjal üvölti, hogy "Azért mert én cigány vagyok ? ", mikor nem kap valamit, azt csak "roma"-nak hívhatjuk, írhatjuk, mert különben gennyes nácivá avenzsálsz.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.10. 12:09:15

@Pierr Kardán:

Igen, a pedofilek, a rákosok, a cukorbetegek, a homokosok, a vakok is.

Duplaxiii 2017.07.10. 12:09:18

@Fekete Gyor Andras:
Na ez a komment kb. annyi, mint a momentum összes politikai tudása.
Még poénnak is kevés.

Duplaxiii 2017.07.10. 12:10:40

@agarik:
Na várjál csak...
A keresztény papok közül mennyi is a meleg vagy pedofil?

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.07.10. 12:10:55

@alfacharlybravo:

Szóval a buzik ellen ágálni nem píszí, de lekurvázni a tisztességben megőszült nyugdíjaskorú nyugdíjasokat még baloldalon is menő, hisz mást gondolnak, mint pl te ?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.10. 12:11:56

@Duplaxiii:

Nem értek egyet. A neoliberális szerves része és logikus folytatása a klasszikus liberalizmusnak.

alfacharlybravo 2017.07.10. 12:12:15

@Pierr Kardán: Ezek szerint, van aki a fia képmása tudod a fény hozójának Lucifernek. Állítólag muszáj selejtet is gyártani a gonosz és jó a harca miatt fejlődik világ. Vannak lények melyikeknek nincs csak nőstény példánya és már 40 millió éve fennmaradtak, csak éppen egy szikrányit sem fejlődtek. Véletlen mellékapcsoltam a tévét és három travi szexelt, hát a fiam azóta röhög rajtam, apu valld be, hogy nem véletlen volt a kedvenc csatornád.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.10. 12:12:35

@agarik:

Népszerű ballib tévhitet gágogsz. Ne tedd, mert nem igaz.

Pierr Kardán 2017.07.10. 12:21:36

@MaxVal BircaMan HJCD: Akkor jár nekik minden jog és kötelesség, mint bárki másnak?

patkányarcúáginéni 2017.07.10. 12:26:23

Na, így ír egy buzi provokátor...Meg lehet ítélni.

Consuela NO NO 2017.07.10. 12:47:16

@kocccc: A deviancia olyan magatartás, mely megszegi a közösség vagy társadalom nagy része által elfogadott normákat. mielőtt te állítasz ki véleményt másokról, nézz magadba, buta kis tökfej

ép testben ép lélek 2017.07.10. 12:50:46

@MaxVal BircaMan HJCD: Birca, majd akkor is tiltakozz, amikor szoknyás férfiak egy hulladarabbal vonulnak és parádéznak augusztus 20-án a Bazilika előtt! Hulladarabbal vonulgatni beteg dolog!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.10. 13:00:35

@ép testben ép lélek:

S az kit zavar? Kötelező katolikusnak lenni? Nem. Valaki katolikus kánonjogot akar bevezetni állami szabályként? Nem. Akkor mi a gond?

Duplaxiii 2017.07.10. 13:06:58

@MaxVal BircaMan HJCD:
Nem, de ez nem ez a fórum...
A klasszikus liberalizmusnak sok folyamodványa van, a többség balos, bolsevik jellegű, hiszen leninék is erre építettek, ők az elnyomott népnek kínáltak "ál" szabadságot, miután kivégezték a valódi szabadságért küzdő liberális és a diktatúra ellen küzdő anarchistákat.
A klasszikus liberalizmus mai ága az anarchizmus, hiszen mindkettő az egyini szabadásgjogokért küzd, de a klasszikus liberalizmus az állam ellen, az anarchizmus pedig az állam nélkül.
A mostani neoliberalizmus a balos, bolsevik vonal. A legkárosabb!
A harmadik, üzleti libearlizmus most lényegtelen, ők szarnak ezekre a társadalmi gondokra, egyszerűen ők a piaci szabadságot akarják.

Duplaxiii 2017.07.10. 13:15:55

@MaxVal BircaMan HJCD:
A ballib pontos! A libsizés, lipsizés meg csak jelző.
TGM a példa, aki soha nem fogad el ellenvéleményt, igaz ő monta, hogy nem liberális, hanem kommunista....
Tedd oda a neo vagy a bal jelzőt, mert anélkül nehéz legyűrni ezeket!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.10. 13:18:01

@Duplaxiii:

Egy szóval se értek egyet. Amit leírsz, az a magyar "jobboldal" talán legnagyobb téveszméje: valahogy egybegyúrni a baloldalt és a liberalizmust. Miközben ezek totális ellentétek.

Ajánlom erről:
bircahang.org/korunk-3-fo-eszmeje/
és
bircahang.org/uj-kezdet/

chrisred 2017.07.10. 13:18:45

@MaxVal BircaMan HJCD: Egyáltalán nem, ezért nevezik neokonzervativizmusnak is.

chrisred 2017.07.10. 13:22:12

@MaxVal BircaMan HJCD: Így van. Baloldali liberalizmus nem létezik, a ballib két politikai erő szövetségét jelenti, amik ezt követően se baloldaliak, se liberálisak nem voltak.

Duplaxiii 2017.07.10. 13:25:24

Egyébként ez a vita nem új!
A 2000-es évek elején, a Szigeten csináltak szivárványos sártrat TÁJÉKOZTATÁS miatt!
Felvetettem full liberális (ballib, neolib) kolléganőmnek, hogy erre mi szükség van egy fesztiválon? Aki meleg, azt miről tájékoztatod, aki nem, az meg minek menne be?
A csaj teljesen kiakadt, a mai napig nem beszélünk, mert a JOGOK!!!! A melegek jogai! Üvöltötte hetero nőként.
Felvetettem, hogy akkor én tehetek egy asztalt a Bazilika bejáratához és Kovi Luxx videóit árulhatom?
Hát azt nem! Mert a nagy liberális eszmék már akkor is csak egyirányban (ezért nem klasszikus liberálisok ezek!!!) működött, csak ha az ő gondolataikat támogattam, akkor fogadtak el.
És akkor még nem volt ez az internetes szarság, de az egyoldalú kirekesztés már akkor is közöttünk volt.
(hogy a melegaktivisták ne tartsák a történetemet kirekesztő homofóbnak, megcsináltam ugyanitt egy bigott szektás katolikus sráccal is, aki a belső hálózt használta keresztény propagandafilmek ajánlgatására. Akkor én írtam neki pornófilmekről meg egyháztagadó filmekről ajánlatot. Abból is lett botrány. Nem én kezdetm csak zavart, hogy a céges kommunkiációnál válogartnom kell a munakához kapcsolódó levelek és a kéretlen valláspropaganda filmajánlók között... Persze én voltam a kirekesztő, mert dolgozni akartam és nem simultam bele a gyáva PC alapokba)

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.07.10. 13:30:23

@MaxVal BircaMan HJCD:

Már boccs, de Magyarországon a baloldali és liberális garnitúra soha nem volt se baloldali, se liberális.
Magyar se, ami az érdekek képviseletét illeti.
Tehát az eszmék hagyományos jelentése mentén beszélni róluk értelmetlen.

A ballib szó ilyenformán, tökéletesen lefedi azt a 12 év Elkúrást, és országrombolást amit műveltek, anélkül, hogy bármilyen eszme, társadalmi esetleg kulturális képviseletet elláttak volna.

Valójában a jobboldal is csak a ballibekhez képest volt jobboldali.
Egyébként sokkal inkább baloldali kormány pl a Fidesz, mint valaha is volt az MSZP vagy MSZMP.

wicha 2017.07.10. 13:32:06

Elképesztő baromságok vannak itt kommentként leírva, komolyan mondom hogy nem tudom eldönteni, hogy ezeket valaki trollkodásként írja, fizetik érte vagy tényleg ennyire hülye...

A Buzikról, Pride-ról a véleményem: Mindenkinek szíve-joga olyan embert szeretni, akit akar és az illető betöltötte a 18-ik életévét. Ha egy 20 éves fiú beleszeret egy 70 nénibe, tegye. Ha két férfiről van szó, az is mindegy. Nehogymár a társadalom szóljon bele ki kivel legyen, ezt kb 300 éve meghaladtuk.

A gyerek témát pedig csak és kizárólag a gyerek szemszögéből szabad nézni. Ha egy vagy két ember szeretettel képes felnevelni és megadni neki azt, amire annak a szerencsétlennek (akinek már a születése pillanatában el lett kapálva az élete ) szüksége van, akkor igencsak korlátolt és aljas dolog ezt elvenni tőle. Nem látok különbséget a keresztények, muzulmánok, zsidók, cigányok, buzik, fehérek, feketék között. Vannak köztük tisztességes, jóravaló emberek és vannak mocskos szemét alakok is. Ezt a gyámügy feladata eldönteni, nem a mienk.

Pride: engem speciel sokkal jobban irritált a múlt heti repcsis mizéria, 1 hétig itt zajongtak a fejem felett... közlekedésügyileg ne menjen arra senki arra a környékre, ha nem akar szívni. Az hogy a tömegben van egy-két magamutogató (nem szatír) ember.. Hát istenem. Mindenhol vannak gyökerek, ahogy ebben a fórumban is, mégsem ez alapján ítélik meg a helyet. Nyilván ha a szereplők 60%-a retardált, az más,akkor már a tartalommal vannak gondok. Partinak, szórakozásnak jónak tartom, azzal együtt is, hogy ez a buzis téma nem az én világom.

Smaci ilyesmi. Tömött buszokon tömegbe magukról elfelejtkezett lefetyelős párokat nemi identitástól függetlenül gyűlölöm. Legszivesebben elküldeném mindet a 'csába. Intézzék ezt úgy hogy ne kelljen a másiknak néznie. Mondom, ez ugyanúgy vonatkozik a buzikra, mint a 18 éves hülyegyerekekre.

A fórumban megjelenő ideológiákra: minek kell idehozni a Don kanyart meg a mindenféle liberalizmusos filózófiai megnevezéseket?! 1 garantálom hogy az emberek 99%-nak fogalma sincs hogy pontosan mit jelent (a beböfögőnek sem), másrészt egy olyan országban élünk, ahol az balosok jobboldali politikát vittek (szocik), a jobboldalinak kikiáltottak + kereszténydemokraták pedig nettó kommunisták. Ilyen környezetben minimum felvágás, de inkább ostobaság filozófiai irányokkal dobálózni.

Ebben az országban az a legnagyobb baj, hogy itt mindenkinek csak jogai vannak, kötelezettsége senkinek nincs. Nincs kötelezettség a toleranciára, nincs kötelezettség az empátiára vagy a segítségnyújtásra, de nincs meg arra sem hogy ne provokáljuk indokolatlanul a másikat. Itt mindenkinek kötelező, hogy fokhagymás pálinkát böfögjön a másik arcába és aztán kikérje magának ha a másik szóvá teszi...

Szóval szeretném lehetne egy kis chill.. Vége van, élvezzük a napsütést, egymás társaságát és próbáljunk minden nap egy pici jót tenni valakivel.

Nem olyan rossz az.

bakkermann 2017.07.10. 13:32:39

A kormány mikor mondta azt, hogy félj a más vallásuaktól? Miért hazudsz itt össze- vissza?

Rozmárbajszú Véglegény 2017.07.10. 13:36:10

Megjött birkapöri a lila szemüvegében. Éljen, éljen!

kocccc 2017.07.10. 13:36:39

@Duplaxiii:
Nem értem a sértődöttségedet. Egyáltalán nem írtam ilyet, hogy a szélsőjobbos huligán lenne azonosítható a többséggel, hiszen ha így lenne, nem is nevezhetnénk deviánsnak őket. A többség nem csinál olyanokat, mint ők. De tény, hogy egyszerű szépítő hazudozás, hogy a többség leszarja az orientációdat. Nem szarja le a többség, csak nem teszi szóvá, míg nem származik előnye.
.
írj kérlek példákat arra, hogy hátrányt szenvedtél azért, mert heteroszexuális vagy, és ha tényleg történt ilyen, megkövetlek, és szolidaritásomat fejezem ki irányodba, de lássuk be, kétséges, hogy fogsz tudni ilyet mondani.
.
Olyat sem írtam, hogy a többség gondjait felülírná bármely kisebbség problémája. Nem is értek vele egyet. Nem gondolom, hogy fontosabb lenne a melegek problémája, mint a szegényeké, a sérülteké, bárkié, akit perifériára taszított a sors vagy a társadalom. Még csak azt sem írtam, hogy a pride-ot megfelelő eszköznek gondolom, ezért nem értem, miért írod ezeket nekem.
.
Azt sem értem, pontosan miért sorolod fel azokat a csoportokat nekem, akikről "nem beszél senki", hiszen nem mondtam velük kapcsolatosan semmi negatívot. Ráadásul nem is igaz, amit írsz. Az örmény népirtás áldozatairól mindenki tud bizonyos műveltség felett, és senki sem tapos a sírjukon bizonyos - pont jobboldali - politikai erőkön kívül ma Magyarországon. Én biztos nem haverkodnék azokkal, akik tagadják a megtörténtét, azt a Fidesz teszi. Érdekes, mert az ukrajnai nagy éhség áldozatai is azok lelkén száradnak, akik ellen ma is harcol Ukrajna. És ennek a harcnak a jogosságát is épp a jobboldal vonja kétségbe, és űz sportot az ukránozásból, majdanozásból. A Katyni mártírokkal kapcsolatosan viszont dicséretes, hogy parkot alapítottak és emlékművet állítottak, egyet értek. A Gulágra szállítottaknak, a hadifoglyoknak emléket állít több utcai műemlék, és a Terror háza is, helyesen, egyetértek.
.
Az sem igaz, hogy bárki is elvárná, hogy állj ki az én életemért, boldogságomért. Nem kértem, más se kérte. (Én ráadásul a pride-ot sem minősítettem az írásomban.) Egyet kérünk szerintem csak: az életünk, a boldogságunk ellen se állj ki. Nem értek egyet ezzel a szerencsétlen bircával abban, hogy a többség boldogsága ellentétes irányú a kisebbségével, legfeljebb az övével, mert ő akasztásoktól lenne boldog, de mivel nem tekinthető magyarnak, köze sincs a dologhoz...
.
Végül, ha már az írásomba beleláttad a pride-dal kapcsolatos véleményemet: Ez jogi dolog. A horgászoknak van joguk végigmenni évente egyszer az utcán szervezett keretek között? Van. Az egyházaknak körmenetet tartani, amivel van olyan polgár, akit biztosan megbotránkoztatnak? Van. A politikai pártoknak? Van. Még a nácik is avathattak gárdistákat, senki nem tiltotta be a masírozásukat. Akkor tulajdonképpen csak egyvalakiknek nincs joguk végigmenni, jól értem?

Duplaxiii 2017.07.10. 13:37:38

@chrisred:
OK, akkor vitatkozzunk...
Nem veszek most elő szakkönyveket, elég még a wiki is a cáfolásra:
hu.wikipedia.org/wiki/Liberalizmus
A klasszikus az, ami a klasszikus, a nemes és szerethető, mert az ember önrendelkezéséről szól, kapcsolata van az anarchizmussal...
A gazdasági liberalizmus semmihez nem köthető, ott a vállalkozás, az üzlet szabadsága az első, semmiféle társadalmi érintetsége nincs (ezt is belemgyarázzák! egy üzletember nem fog politikai okokból rombolni és drágábban újraépíteni, hanem egyszeűen alkalmazkodik az adott szabályokhoz. A gazdasági liberálisok bármely politikai rendszerrel együtt él!)
A konzervatív libarelizmus is helyes, a németeknél gond nélkül működik a keresztényliberális világ.
A libertarianizmus - számomra ez a legelfogadhatóbb - az USA alapja, függetlenül, mleyik párt vezeti az országukat. Ott az emberi, egyéni szabadságjogok mindenek felettiek! Az az alaja a klasszikus lokálpatriotizmusnak, az alulról építkező önrendelkező közösségeknek. Ezt számolta fel a fidesz most.
És ott az a galád szociálliberalizmus! A 45 után kialakuló, még működő izmus, aminek egyenes leszármazása a mai gender és PC alapú világ neoliberalizmusa!
Tehát van kapcsolat, nem is kevés a bal és a lib között.
Nem hiába mondják, hogy a XXI. század izmusa az anarchizmus, mert mára minden klasszikus izmus lejáratódott, leszerepelt és a mai neoliberalizmus és neokonzervativizmus művészi szintre emelte a világ társadalmainak az elpusztítását.
Nem fizikailag, hanem tudatilag.

ép testben ép lélek 2017.07.10. 13:38:25

@MaxVal BircaMan HJCD: Kötelező buzinak lenni? Nem. Valaki kötelezővé akarja tenni a melegházasságot? Nem. Akkor mi a gond?

kocccc 2017.07.10. 13:42:44

@Consuela NO NO:
Akkor a másik ember megverése a többség által elfogadott norma? Jól értem? A villamos szétverése, a focistadion szétverése, a parkoló autók felgyújtása vagy a telefonfülke lerombolása? A tévészékház felgyújtása a többség által elfogadott norma? Igen?
De ami még szomorúbb, hogy véletlenül előbb válaszolt, mint elolvasta volna a kommentemet, miszerint: "kriminológiai tekintetben a deviancia, fájó, de bűnelkövető viselkedést jelent."
Kérem, legközelebb olvasson figyelmesebben, mielőtt lebutáz, letökfejez.
Másrészt: értem, hogy azt írja, hogy deviáns, ami a többség által nincs elfogadva. Csakhogy maga inkább arra gondol, hogy a többség által nem űzött dolog, hiszen, ahogy itt fent a sok "nincs semmi bajom a melegekkel, de..." kezdetű komment is minden bizonnyal tükrözi, elfogadják, csak nem űzik. A többség. Az, hogy Ön elfogadja-e, az más kérdés, de lehet, hogy mégsem Ön tartozik a többséghez.

2017.07.10. 13:46:58

Ne ülj a biciklik helyére a vonaton tahókám. A többit leszarom.

Thunder_th 2017.07.10. 13:47:52

@Legeslegalja: Semmit nem írtam az örökbefogadásról. Öröklésről írtam. Örökbefogadásról lehet vitatkozni, de ott is bőven vannak érvek mindkét oldalon. Persze ez a fórum nem alkalmas a vitára, ugyanis a vita a másik érveinek meghallgatása, megértése és elsősorban a konszenzusra való törekvés, ha az nem megy, akkor megfelelő kompromisszum keresése. Az itt jelenlevők még csak meghallani sem akarják a másik érveit, nem hogy megérteni. A konszenzus és a kompromisszum szavak meg idegen szavak, állítolag latin, de az is lehet, hogy zsidó, ezért ki kell őket írtani a magyar nyelvből.

Duplaxiii 2017.07.10. 13:54:14

@kocccc:
nem vagyok sértődött...
tehát
"írj kérlek példákat arra, hogy hátrányt szenvedtél azért, mert heteroszexuális vagy, és ha tényleg történt ilyen, megkövetlek, és szolidaritásomat fejezem ki irányodba, de lássuk be, kétséges, hogy fogsz tudni ilyet mondani."
Ok egy aktuális és valójában leszarandó:
A helyi teszkóban vannak férfi és női borotvák.
A 20-30 féle férfi borotvára (300 ft -5000 ft- szórásban) 1 darab rózsaszín, 1-1500 forintos női pinaszörtelenítő jut.
A női mindenhol kipakolva, kiplakátolva.
A férfi borotvák kizárólag a pénztár mögött, eldugva egy kupacba szórva.
Még arra sincs módom, hogy ellenőrizzem a nyelemhez van-e fej...
Nem igaz, hogy a tolvajok miatt, mert a drága női borotvák kint vannak.
A férfi nem üveglap mögött szekrényben, hanem eldugva.
A szomszád drogériába minden kirakva, megfoghatóan tálalva.
A teszkó vezetője nő!
Tehát szexuális alapon vagyok megkülönböztetve, hetero mivoltom miatt (igaz a meleg férfiak sem tudnának itt venni...) hátrányban vagyok.
Ja, tudom ez most poén.
De SENKI ne kényszerítsen engem egyetlem méter gyaloglásra sem, csak mert férfi vagyok és főleg ne egy női üzletvezető, akinek a női botorva eljut a tudatáig, a férfiak dolga meg nem... Ő boltot vezessen az érvényes jogszabályok szerint.
Takarodjon az életemből nármiféle szexuális okból kifolyólag.
Nekem egy borotva pontosan akkor megkülönböztetés, mint neked a melegek papíralapú házasodása.
EZ A LÉNYEG! Erről írtam.
Sokkal több férdi akar borotvát, mint ahány meleg akar házasodni.
De!
HÁZASODJATOK!
De nekem legyen borotvám és ne akard, hogy zászlóval tüntessek a te házasságodért. HÁZASODJ! Legyen jogod hozzá!
Nekem meg a magánéletem, az életem nyugalmához.
Nem én tolakszom a te életedbe, hanem te az enyémbe.
És mégis te vagy felháborodva, ha a lakásomban pofánváglak és egyszerű betörőnek tartalak és nem melegjogi aktivistának.
Azért nem furcsa, hogy vitatkozni sem vagy képes?
Erről beszéltem!
Te nem vitatkozni akarsz a ÉN véleményemmel, hanem azonnal minősítesz engem! Hogy sértődött vagyok. Mert nem a te csapatodban vagyok. Azonnal megbélyegzel, kirekesztesz...
És nem is érted... nem érted, hogy én és valószínűleg az utcai többség miről beszél...
Nem gond, csináljátok, éljetek boldogan, érjétek el a jogaitokat.
Nem nekem probléma, ha ezzel a stílussal a tömeget toljátok egyre inkább jobbra...

chrisred 2017.07.10. 13:54:55

@Duplaxiii: Nem tudom, min vitatkozunk, amikor az általad belinkelt wikioldal is élesen elhatárolja a szociálliberalizmust a neoliberalizmustól.

Duplaxiii 2017.07.10. 14:07:20

@ép testben ép lélek:
Nem hittem, hogy egyszer birkát fogom védeni...
SENKI nem mondta hogy kötelező buzinak lenni! Sem magyarnak, sem cigánynak, sem arabnak, sem kutyának, pillangónak.
Ez adott, ez a születéskor lapott dolog!!!
És nem a melegházasságot akarja valaki is kötelezővé tenni!
Sőt senki nem akarja. Ellenkezőleg, a kormányunk a heterókat akarja belekényszeríteni a saját elavult bigott szarságába.
Ennyire nem látjátok, hogy a sokkal nagyobb hetero halmaz olyan jogi korlátozásokat kapott, ami az életüket befolyásolja? A lakhatást? Az oktatást? Az adózást? Szerinted ennél mennyivel fontosabb, hogy két meleg papíron eggyé válhat-e vagy sem?
A meleg lemarad jogokról ha nem házasodik.
Egy hetero lemarad jogokról, ha nem házasodik.
A meleg-hetero vonatkozásban a hártányok 1:10...
Szerinted mennyivel egyszerűbb egy heteró házaspárnak gyereket örökbefogandia? Gyakorlatilag nekik is reménytelen, sok éves procedúra.
Az USÁ-ból fogadják örökbe a árva cigánygyerekeket, mert ott ez nem probléma.
Itton mind a meleg, mind a hetero vár egy fehérre...

kocccc 2017.07.10. 14:18:07

@Duplaxiii:
Atyaég...
Kényszerítelek? A lakásodban vagyok? Borotvák? De hát én még csak a házasságról sem szóltam egy árva szót sem. Így tényleg nem akarok vitatkozni, szerintem nem ugyanazt a mozit nézzük...

Duplaxiii 2017.07.10. 14:27:22

@chrisred:
Én is azt mondtam, a vita felesleges. Nem elhatárolni kell, hanem a folyamatokat, az evolúciós utat nézni.
A szociálliberalizmus átváltozott mára neolibearlizmussá! tehát van kapcsolata a baloldallal, sőt csak azzal van. Azaz a itteni libsizés tárgyában téves a megjelölés, hiszen ennek a gender-alapú PC szarságnak nem a klasszikus, hanem a szoliálliberalizmushoz, annak leszármazásával van kapcsolata.
Én csak a pontos megfogalmazást kérem, mert így a cél hamis, nem a valódi társadalomra veszélyes célra koncentrálunk.
A klasszikus átváltott mára a gazdasáira és az anarchizmusba.
A valódi liberális azért küzdött, hogy a hatalom ne korlátozza őt. Mára kiderült, a hatalmat nem lehet korlátozni, ezért léptek és a hatalom lebontása lett a cél!
De egy liberális nem csinált csoportokat, nem szervezkedett, hogy büszkén minél többen legyenek, nem választott vezetőt, amivel megint önmagát korlátozta volna. Ez a baloldal alapja! Aki felhasználta az ős-kapitalizmus emberellenes világa ellen harcoló szabadságmozgalmakat és ideológiai célokra torzította azt.
Az LMP mit is csinált? Mi is van a humanistákkal? A közös liztával, a pártszövetséggel? Hát így szippantotta be a libaralizmust a bosevizmus...

Duplaxiii 2017.07.10. 14:35:47

@kocccc:
Nem kedvesem!
De talán észleled, hogy továbbra sem én megyek hozzád, hanem te jössz hozzám?
Hiszen Te tolod a képembe a saját dolgaidat! Te és társaid szerepelnek folyamatosan a médiában, a blogokban! Én egy kibaszott szót nem pazarolnák rád, ha nem üvöltenél be a "kapumon"!
A heti blogtermés 100%-ban a pride mellett szól és mindenki ellenség, aki a kommentekben nem veletek tapsol.
Ha feljövök az indexre, akaratlanul is kapom az arcomba a ti élményeteket. Nincs az indeznél egy jelzés, hogy melegeknek! Tehát jövök és átnézem a eseményeket. Majd a tizedik azonos reklámírásnál kezd zavarni a dolog, mert mindig át kell lépkednem az engem nem érdeklő témákat. Aztán ti erre úgy reagáltok, hogy a poszt címében, leírásában már porvokáljátok az embereket.
tehát be kell ide jönni. És nem a posztot elolvasni, az nem érdekel, hanem a kommenteket.
Nekem az utal a közhangulat változásaira, amit ti észre sem vesztek.
Ma már nem a tömeges buzizos kommentsor a szokásos, hanem a hozzám hasonló vitatkozóké, akik vitatják ezt a téves irányt!
De ti továbbra is támadtok, megbélyegeztek mindenkit.
(arról nem tehetek viszont, hogy a retorikai kulturád ennyire alacsony... szövegkörnyzeti példákat tényként értelmezni? baszki... ez nagyon ciki... Momentumos vagy?)

wkker 2017.07.10. 14:37:22

Lehet abban valami, hogy a sok lezárás szándékos provokáció a városvezetés részéről. De akkor miért nem szervezik másként a szervezők. A vonulók miért nem vonulnak mondjuk a Hősök terén körbe és aztán végig át a Városligetbe? Kb egy útról kéne csak elterelni az autókat, lehetne piknikezni, lehetne zenés műsor, lehetne pavilonos, kajálós buli is.

Ez a parasztokon nem segít nyilván, meg a kormányon, meg a többin, de legalább azt látnák az emberek, hogy ez nem egy öncélú mások szivatása. Mert lássuk be, városon keresztül vonulgatni színes zászlókban, ez sokakat irritálhat.
Egy nem melegnek mi köze hozzá? Semmi, csak annyi, hogy 2 óra alatt ér haza. Egy majális viszont nyilván nem zavarná, sőt, a nem melegeknek is lehet egy jó élmény.

A nem melegekből akik a dolog ellen vannak, lehetnek kétfélék. Az egyik, akiket irritál az egész, bárhol, bármi van. Velük nem lehet mit kezdeni, de kevesen is vannak. A másikat meg az zavarja, hogy "OK, ha valaki meleg, de minek mutogatjátok magatokat, azt hiszitek csak nektek van problémátok valamivel"?
Na ezt lehetne egy kivédeni egy majálissal, egy olyan össznépi bulival, ami bár felhívja a figyelmet, de mégis, a központban az ember van és nem a meleg emberek.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.10. 14:39:51

@chrisred:

Ezt ne nekem mondd, ŐK találták magukra a "balliberális" szót.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.10. 14:40:33

@Legeslegalja:

"sokkal inkább baloldali kormány pl a Fidesz, mint valaha is volt az MSZP"

Ez tény.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.10. 14:41:58

@ép testben ép lélek:

Meg akarják változtatni a házasság fogalmát, normálisnak akarják elismertetni a homokosságot, azaz a többségre akarják kényszeríteni saját törpekisebbségi értékrendjüket.

Duplaxiii 2017.07.10. 14:45:37

@kocccc:
Ja!
példát kértél, írtam. megfelelt teljes egészében.
Ja hogy neked az én problémám nem számít?
Hát erről beszélek, direkt írtam ilyet, hogy szint vallj.
Igen, a te problmád a probléma, írhattam volna bármit, te azon is kacagnál.
De OK, mégegyszer a másik kommentemből.
heterő férfiként, élettársi kapcsolat három gyerekkel.
Komplett jogi megkülönböztetést kapok. Nincs adókedvezményem, nincs egy csomó családosok által alapból kapott előny! Egy csomo jógi procedúra az örökség, a gyámság.
Pontosan hátrányt szenvedek a hetero házasokkal szemben.
Válás után 50 felett nincs jogom a lakhatáshoz! Nincs semmi jogi alapom bérlakáshoz, banki hitelhez. Csak az albérlet majd az utca.
Hozzám hasonlóan százezrek élnek így! Hetero 40-es házaspár, albérletben. SOHA nem lesz gyerekük, mert nincs lakhatási jog.
Szerinted ezek az össz társadalmi megkülönböztetések miért is kevesebbek a melegek gyerekörökbefogadásánél? A saját gyerekhez való jog kevesebb ennél?
Egy meleg pár az utcára kerül, ha nem fogadhat örökbe gyereket? De egy bármilyen szexuális orientáltságú magányos ember igen, ugye?
Ti ezért vagytok betegek, nem a másság miatt.
Lelki torzulatok vagytok személyes indíttatásból bárkit elpusztítanátok.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.10. 14:47:32

@kocccc:

"Az örmény népirtás áldozatairól mindenki tud bizonyos műveltség felett, és senki sem tapos a sírjukon bizonyos - pont jobboldali - politikai erőkön kívül ma Magyarországon. Én biztos nem haverkodnék azokkal, akik tagadják a megtörténtét, azt a Fidesz teszi. Érdekes, mert az ukrajnai nagy éhség áldozatai is azok lelkén száradnak, akik ellen ma is harcol Ukrajna. És ennek a harcnak a jogosságát is épp a jobboldal vonja kétségbe, és űz sportot az ukránozásból, majdanozásból."

Én 101 %-ban örménypárti vagyok, de röhejes álláspont azt mondani, hogy bojkottálni kell mindenkit, aki mást mond. Miért kellene a hülyeséget bojkottálni.

Az "ukrajnai éhínség áldozatai" kifejezés már önmagéban demagógia, ugyanis akkor a SZU nagy részén éhínség volt, nem csak az ukrán részen. S a felelős pedig az állam gazdaságpolitikája. S nem azok ellen harcol a mai Ukrajna. Azaz ez így marhaság.

Duplaxiii 2017.07.10. 14:49:35

@wkker:
Pontos diagnózis!
Társadalmi szimpátiát, együttérzést, szolidaritást erőszakkal nem lehet elérni!
Az ki kell érdemelni. Hogy a tisztességes tömeget ne zavarja a dolog, ne érezzék tolakodásnak.
De az internetes alapú vezénylés sajnos ilyen alacson szintű fondolatokra jó csak.
A Facebook meghatározza ám az értékrendet!

Duplaxiii 2017.07.10. 14:55:30

@kocccc:
Még utoljára!
"Azt sem értem, pontosan miért sorolod fel azokat a csoportokat nekem, akikről "nem beszél senki", hiszen nem mondtam velük kapcsolatosan semmi negatívot. Ráadásul nem is igaz, amit írsz. Az örmény népirtás áldozatairól mindenki tud bizonyos műveltség felett, és senki sem tapos a sírjukon bizonyos - pont jobboldali - politikai erőkön kívül ma Magyarországon."
Mondom! retorikai alahiányosságaid vannak.
Én arra hoztam példát, hogy számtalan mások ellen elkövetett bűn emlékére MA semiféle vonulás nincs és nem történelemórára vágytam.
És a csoportok, amit te fel sem vetetettél?
Hát persze!
ÉN VETETETTEM fel! Hogy értsd, mennyire licsinyes a sok társadalmi halmaz sok problémáját nem figyelve csak az SAJÁT problémát ráeröltetni a társadalomra.
Te úgy egyébként tudsz szöveget értelmezni?
Mert nem igazn látom.
OK, nem az örmények, Katyn.
Levezetnéd, miért is tilos ma erről megemlékezni? Pedig elég nagy probléma ám. Picit komolyabb, mint a melegek gyerekvállalása.

NBarbieReloaded 2017.07.10. 14:56:24

Aha, ertem.
A szerzo nem fel mondjuk az utobbi idoben szamtalan terrorcselekmenyt elkoveto migriktol (nyilvan konnyu ugy nem felni, hogy a kormany hozzaallasa miatt nincsenek is ilyenek az orszagban), de attol viszont fel, hogy a szervezo azt mondja neki, hogy tegye el a zaszlot, mert esetleg, talan, valaki, valahol majd csunyan nez ra, meg mert "nem biztonsagos".
Ja, a nyockerbe se biztonsagos maszkalni meg meg sok helyen, ezekert is rinyal a szerzo? Vagy csak a csunya mesebeli nacikoktol kell felni? Akik semmi komolyabbat nem csinaltak kb. evtizedek ota, nem ugy, mint mondjuk a szelsobalos, anarchista, eroszakos csurhek, akik mar sok varost es sok ember ertekeit zuztak szet az utobbi evekben, ennek ellenere meg mindig a csunya szelsojobbal riogatas a meno toleranseknal (ertsd megelhetesi rettegoeknel).
Hiheto. Ja, nem.

ép testben ép lélek 2017.07.10. 15:17:41

@MaxVal BircaMan HJCD: Csacsiságokat írsz.
"azaz a többségre akarják kényszeríteni saját törpekisebbségi értékrendjüket"
Nem. Csak ugyanazokat a jogokat akarják, mint a többi adófizető.

A kedves Fidesz lehetővé tette, hogy a 18 évnél fiatalabbak legálisan szexelhessenek 14 évnél fiatalabbakkal. Akkor ők most a pedofíliát terjesztik?

chrisred 2017.07.10. 15:18:57

@MaxVal BircaMan HJCD: Attól még nem kötelező használni.

chrisred 2017.07.10. 15:21:21

@Duplaxiii: Nem hiszek a társadalmi evolúcióban, az nekem túl komcsi fogalom.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.07.10. 15:21:27

@ép testben ép lélek:

"A kedves Fidesz lehetővé tette, hogy a 18 évnél fiatalabbak legálisan szexelhessenek 14 évnél fiatalabbakkal. "

Hát persze.. A Cigányoknál az MSZP kormány alatt a 13 éves leányanyáknak a gyereket a gólya hozta.

chrisred 2017.07.10. 15:55:20

@MaxVal BircaMan HJCD: Használhatja, akinek jólesik. Csak ne legyen már kötelező. Úgy is tudja mindenki, kikről van szó.

Duplaxiii 2017.07.10. 15:57:44

@chrisred:
Ok, elfogadom!
Csak a poén kedvéért, más evolúcióval hogy vagy, ipari stb.
De ha beépítjük a véleményedet, hogy túl komcsi, akkor eljutunk a mai torz társadalmi állapotokig.

Skywatcher 2017.07.10. 16:31:21

Látok egy szép jövőt! Egy olyan szép jövőt, amiben mindenki büszke, meg prájd, meg szivárványos, sőt, még elembtq meg zenebutiq is egyben. Aztán egyszercsak nem születik gyerek, mert hopp, minő csoda, valahogy az evolúció nem készült fel rá, hogy két azonos nemű továbbörökítse a hibás génjeit. És aztán faszán kihalunk. Hijj, de csudiszép jövő lesz ez! :)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.07.10. 16:58:32

@MaxVal BircaMan HJCD: Biztosak voltunk benne hogy mosdatni fogod a szovjeteket, hiszen neked Sztálin is remek politikus volt.

kocccc 2017.07.10. 17:48:56

@Duplaxiii:
Olyan dolgokat adsz a számba, amiket nem mondtam. Olyan "kérdésekre válaszolsz", melyeket nem tettem fel. És szerinted én nem tudok olvasni, értelmezni? Szerinted az én retorikai kultúrám alacsony? Olvass ember! És kérlek jelöld meg, hol írta bárki, hogy nem vonulhatsz fel örmények, ukránok, bárki emberfia jogtalan hátrányára, halálára felhívva a figyelmet! És szerencsére sikerült magadat beleprovokálni, hogy kimond, mit jelent nálad a "leszarom": Beteg vagy és ha hozzám szólsz, jelzed, hogy össze-vissza beszélek, akkor zaklatsz, provokálsz...

Bambano 2017.07.10. 18:31:03

"ha a a Pride-on valaki félmeztelenül táncol, ez ugyanis egy ilyen buli, akinek nem tetszik, menjen haza Tényeket vagy bármi más, prolinak való szart nézni a "Telekép"-en,": tehát aki nem prájdos, az csak proli lehet? kicsit túlzó lett ez a következtetés.

csakférfi 2017.07.10. 19:49:22

@Tomanovics Gergely:
Különbözőek vagyunk, más világnézettel és más gondolatokkal, de az ország mindannyiunké, és közösen összefogva tudjuk élhetővé tenni. Ez a korszerű FLIRT motorvonat is a közös adónkból teszi lehetővé a kényelmes utazást, és sokkal több lehetne belőle, ha a politikusaink nem tudnának megosztani és egymás ellen fordítani bennünket, miközben mindkettőnket meglopnak. Nem lenne egyszerűbb összefogni végre?
Nem.
Mivel ha összefogunk a politikusok ellen és győzünk akkor tartozni fogok neked...hálával.
Sőt barátként kell hogy kezeljelek.
Ezt te sem akarhatod mert a barátság őszinte és bizalomra épül.
Hogyan bizhatnék meg benned ha tudom hogy a seggemet stírölöd......néha???
Érthető???

2017.07.10. 19:53:43

„Nem tettem el a szivárványos zászlót, sőt: direkt a zászlóval mentem végig az utcán.”
Ezt hívják provokációnak.

„nekem azzal sincs bajom, ha a a Pride-on valaki félmeztelenül táncol, ez ugyanis egy ilyen buli, akinek nem tetszik, menjen haza”

Nekem viszont bajom van ezzel, mert az utca közterület, ahol fejlődésben lévő gyerekek is láthatják az eseményt, de felnőtt embereket is megbotránkoztat a dolog. Én szeretném a saját kis családomnak a magam konzervatív maradi értékrendjét átadni. Szeretném ha a gyerekem amíg csak az lehetséges, hinne a jézuskában, a télapóban, a húsvéti nyusziban, és a hagyományos családi modellben. Miután állandóan a toleranciáért nyavajogtok, próbáljátok a másik szemszögéből is nézni a dolgokat. Ami neked természetes, és rendben van, attól a másiknak borsódzik a háta. Ez egy ilyen buli.

CSB1196 2017.07.10. 20:37:59

Nem kellene felvonulni (mert a valóság az, hogy a magyarok többségét zavarja az LMBTQ menet), nem kellene agresszívan ráeröltetni a normáis/természetes, egészséges identitással és nemiséggel rendekező emberekre a marginális kisebbséget képviselő sérült emberek véleményét, és akkor az utcán sem érne atrocitás senkit.

CSB1196 2017.07.10. 20:42:36

@Jankove: így van!
A legfontosabb célnak kell lennie, hogy a gyermekek a normálisat lássák normálisnak és ne a torzat, hogy egézséges módon alakuljon ki az identitásuk, természetes példát látva, természetes kapcsolatokon (apu és anyu) keresztül.

csakférfi 2017.07.10. 21:17:16

@CSB1196:
A gyerekek nemi intenditása nem attól függ hogy mit látnak és hallanak.
Ilyen értelemben nem káros.
A "káros " inkább az hogy nem elégszenek meg a toleranciával amit mi heterok ( többség) kinyilvánitunk azzal hogy nem a mózesi módon kezeljük a másságukat.
Tüntetőleg felvonulnak s hirdetik büszkén a bátorságukat hogy kivívták a mózesi törvény enyhítését.
Ráadásul negatív jelzőket aggatnak arra (homofóbia,intolerancia....stb) akinek ez nem tatszik.
Fogadjuk el !
Nem kötelezo elfogadnunk. Tolerálni igen. De elfogadnunk nem.
Ugyanis ezen az alapon a swingerezők zoofilek,egyéb nemi intenditású anomáliások is büszkék lehetnek.
Mai poszt hogy az ókori Róma és Görög államok milyen nemi eltévelyedéseket fogadtak el .
Ez lenne a fejlődés hogy visszamegyünk az ókor erkölcs posványába?
Nagyszerű alternatíva a "fejlődés" mint visszalépés.
Csak sima mentális defekt.
Mégis mekkora ügyet koholnak belőle.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.07.10. 21:47:23

Az undorító posvány te vagy, meg a többi vonagló

Wiktor Benkő 2017.07.10. 22:21:47

El kellene kezdeni a buziság felülvizsgálatát és visszaminősíteni oda ahova való és ahonnan a buzilobbi sikeresen de remélhetően nem végleg kivette: genetikai és vagy pszichiátriai betegséggé. Vagy egyszerre mindkettő.

Wiktor Benkő 2017.07.10. 22:23:35

Ugyanis csak azért került ki mert nem volt rá tudományos bizonyíték - de az ellenkezőjére sem.
... és itt jött a buzilobbi meg a civil "jogvédők"

Wiktor Benkő 2017.07.10. 22:29:06

@csakférfi: A gyerekek nemi identitása nagyon egyszerű:

Ha pöcse van erős férfi lesz belőle, ha pinája, akkor gyenge nő és családanya.
Kivéve ha a betegek el nem térítik.

Wiktor Benkő 2017.07.10. 22:32:04

@Wiktor Benkő: Elfogadom, hogy egyikre sincs bizonyíték jelenleg, de akkor meg kell kutatni a dolgot, de addig is, ne már a buziság mint társadalmi norma fele menjünk el.

kvadrillio 2017.07.10. 23:13:59

uristen ! orbán olyan bárgyú vigyorral áll emellett a rabbi mellett, mint akiről simán elképzelhető, hogy fél óra múlva egy siratófal előtt hajlong előre-hátra imát mormolva, mint egy fanatikusan ész nélküli semita !!! én ezeket az emberkéket kiirtandó fanatikus elmebetegeknek tartom !-.--sajnálom.....akik ilyen vallási transzba tudnak esni, azok egyéb gyilkos őrültségekre is képesek !!!!! ORBÁNRÓL MÁR CSAK EGY KIPA HIÁNYZIK ! ÉS EZ A BÁRGYÚ FASZ VEZETI AZ ÉN HAZÁMAT JELENLEG ! HOVA JUTOTTUNK....BASSZAMEG !
A kormányfő fogadta a New York-i Park East zsinagóga főrabbiját.....BESZARÁÁÁÁÁSSSS!!!

kvadrillio 2017.07.10. 23:19:45

mert, ha isten teremtette a világot, ilyen fanatikus őrülteket biztos, hogy nem teremtett ! ezek csakis saját magukat teremtették ilyen őrültnek, a saját maguk által kitalált és saját magukra szabott őrült szabályaikkal, viseletükkel, viselkedésükkel !!!!!

kvadrillio 2017.07.10. 23:21:06

félelmetes szektákat alakítanak maguknak, félelmetesen degenerált, vallási transzba könnyen eső emberkék...

kvadrillio 2017.07.10. 23:21:53

hmmm....a Pride is valami hasonló baromság sztem ! :O)))))))))

agarik 2017.07.11. 01:36:21

@MaxVal BircaMan HJCD:
"Elismerjük a kereszténység nemzetmegtartó szerepét." - tehát aki nem keresztény nem tartozik a nemzethez, tehát nem állampolgár.
"Magyarország himnusza Kölcsey Ferenc Himnusz című költeménye" - ismételten: aki nem keresztény, az nem állampolgár. Hiszen a keresztény istenséghez csak keresztények imádkoznak. Aki elfogadja jelképeként a Kölcsey-himnuszt, az a keresztény istenséghez imádkozik, tehát keresztény. Aki nem hajlandó idegen vallás istenéhez imádkozni (vagy egyáltalán imádkozni), az nem állampolgár.

Tehát a fideszkdnp és az ő alaptörvényük, ami saját maga szerint is illegitimen van használatban hiszen a fideszkdnp-n kívül senki nem szavazta meg (l.: "Senkinek a tevékenysége nem irányulhat a hatalom ... kizárólagos birtoklására") antiszemita, bigott, több ponton sérti az Alapvető Emberi Jogokat, ami nálánál felsőbb jogforrás stb.

csakférfi 2017.07.11. 03:23:38

@Wiktor Benkő:
A kisgyermek érzelmet másol.
Amit a szülőtől lat.
Vagy attól aki neveli.
Amennyiben az érzelmeket tabu vagy titok övezi úgy ezen minta ferdül

Kb. Ennyi

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.11. 06:45:39

@agarik:

""Elismerjük a kereszténység nemzetmegtartó szerepét." - tehát aki nem keresztény nem tartozik a nemzethez, tehát nem állampolgár."

Ez hol jelenti azt, hogy aki nem keresztény, az nem állampolgár? Ezen az alapon az aki szerint az ENSZ egy sóhivatal, az nem magyar állampolgár, mert Mo. elismeri az ENSZ alapokmányát.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.11. 06:47:30

@agarik:

""Magyarország himnusza Kölcsey Ferenc Himnusz című költeménye" - ismételten: aki nem keresztény, az nem állampolgár. Hiszen a keresztény istenséghez csak keresztények imádkoznak. Aki elfogadja jelképeként a Kölcsey-himnuszt, az a keresztény istenséghez imádkozik, tehát keresztény. Aki nem hajlandó idegen vallás istenéhez imádkozni (vagy egyáltalán imádkozni), az nem állampolgár."

NEKEM SE tetszik a Himnusz, pedig keresztény vagyok. A Himnuszbeli imádság egyébként felfogható jelképesnek is.

Továbbá: nem feltétele az állampolgárságnak az, hogy valaki egyetértsen a himnusszal.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.11. 06:49:56

@agarik:

"Tehát a fideszkdnp és az ő alaptörvényük, ami saját maga szerint is illegitimen van használatban hiszen a fideszkdnp-n kívül senki nem szavazta meg (l.: "Senkinek a tevékenysége nem irányulhat a hatalom ... kizárólagos birtoklására") antiszemita, bigott, több ponton sérti az Alapvető Emberi Jogokat, ami nálánál felsőbb jogforrás stb."

Mióta illegitím a hatályos alkotmány? Teljesen törvényesen lett megszavazva?

A hatatlom kizárólagos birtoklásának tilalma nem jelenti azt, hogy tilos választásokat nyerni.

Hol az antiszemitizmus az alkotmányban?

Hol sérülnek az emberi jogok az alkotmányban?

agarik 2017.07.11. 08:13:37

@MaxVal BircaMan HJCD:
1) """Elismerjük a kereszténység nemzetmegtartó szerepét." - tehát aki nem keresztény nem tartozik a nemzethez, tehát nem állampolgár."

Ez hol jelenti azt, hogy aki nem keresztény, az nem állampolgár?"
A többi ezen a ponton tőled szósaláta, azaz értelmetlen motyogás. Az érdemi részre reagálva:
- az Alaptörvény azt mondja, nemzetösszetartó erő a kereszténység az országban
- azonban a kereszténység csak a keresztényeket tartja akárhova
- konklúzió: aki nem keresztény, az nem tartozik a nemzethez (mivel nem tartja oda a kereszténység), így nem állampolgár.

2) "NEKEM SE tetszik a Himnusz, pedig keresztény vagyok." - pont leszarom. Nem kell hogy tetszen - törvényes kell legyen. Alapvető emberi jog pedig hogy ne legyek kötelezhető vallásos hitéletre, például imádkozásra. A Kölcsey-himnusz viszont ima a keresztény istenséghez. Tehát nem alkalmazható állami jelképként.
Lenne megoldás egyébként, és még másik cuccot se kéne választani. A kölcsey-himnusz szekulárissá lenne tehető egyetlen változtatással: ha a sort "Isten, áld meg a magyart" átírnák erre "Isten megáldja a magyart". Ez esetben már átcsúszna a technikai felülvizsgálaton.
De jelen formájában jogellenes.

"Továbbá: nem feltétele az állampolgárságnak az, hogy valaki egyetértsen a himnusszal." - ez a megjegyzés egyszerű idiotizmus. Itt nem egyetértésről van szó, hanem a világnézeti szabadságról.

3) "Mióta illegitim a hatályos alkotmány?" - amióta nem alkotmány, és nem hatályos.
Problémák az Alaptörvény legitimitásával:
#1 négyötödös parlamenti szavazattöbbség kell új alkotmányhoz - azaz az Alaptörvény nem rendelkezik a törvény által előírt szavazati többséggel. A fideszkdnp ezt azzal próbálta kikerülni hogy arra hivatkozott, az Alkotmány 2/3-al módosítható, csakhogy a 4/5-ös passzus önmagát is védi, így ez illegitim.
#2 a hatályos ALKOTMÁNY úgy rendelkezik "a parlament megalkotja a Magyar Köztársaság Alkotmányát". Ez egy törvénybe iktatott formai követelmény. Tehát csak olyan dokumentum lehet legitim a hatályos ALKOTMÁNY szerint, aminek az áll a fejlécén "A Magyar Köztársaság Alkotmánya". Egy olyan aminek a fejlécében az áll "Magyarország Alaptörvénye" illegitim.
#3 az Alaptörvény szerint "Senkinek a tevékenysége nem irányulhat a hatalom ... kizárólagos birtoklására" - tehát az Alaptörvény (és az Alaptörvényre épülő bármely törvény és rendelet, pl. plakáttörvény) csak akkor legitim, ha legalább két (jogi) személy megszavazza. Az Alaptörvényt (a plakáttörvényt, ksimillió egyéb törvényt és rendeletet) azonban a fideszkdnp kormányon kívül, ami egyetlen jogi személy, nem szavazta meg senki, ezért illegitim.
#4 felsőbb jogforrásokkal való ütközés, önellentmondások, illetve a (sajnos) legnagyobb ellenzéki párt (MSZP) kriminalizálása. Ezek mind illegitimálják az Alaptörvényt.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.11. 08:41:23

@agarik:

"az Alaptörvény azt mondja, nemzetösszetartó erő a kereszténység az országban"

Nem mondja, hpgy az egyetlen.

"azonban a kereszténység csak a keresztényeket tartja akárhova"

Ez mit jelent?

"konklúzió: aki nem keresztény, az nem tartozik a nemzethez (mivel nem tartja oda a kereszténység), így nem állampolgár"

Téves. A kereszténység eleve nem foglalkozik azzal, hogy ki milyen nemzet tagja.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.11. 08:44:09

@agarik:

"Alapvető emberi jog pedig hogy ne legyek kötelezhető vallásos hitéletre, például imádkozásra. A Kölcsey-himnusz viszont ima a keresztény istenséghez. Tehát nem alkalmazható állami jelképként."

Nem kötelező imádkozni. Azaz senki sincs kötelezve semmire.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.11. 08:44:45

@agarik:

""Továbbá: nem feltétele az állampolgárságnak az, hogy valaki egyetértsen a himnusszal." - ez a megjegyzés egyszerű idiotizmus. Itt nem egyetértésről van szó, hanem a világnézeti szabadságról."

Megvan a világnézeti szabadság, ezt éppen az alkotmány biztosítja.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.11. 08:53:27

@agarik:

"Problémák az Alaptörvény legitimitásával:
#1 négyötödös parlamenti szavazattöbbség kell új alkotmányhoz - azaz az Alaptörvény nem rendelkezik a törvény által előírt szavazati többséggel. A fideszkdnp ezt azzal próbálta kikerülni hogy arra hivatkozott, az Alkotmány 2/3-al módosítható, csakhogy a 4/5-ös passzus önmagát is védi, így ez illegitim."

Téves. A 4/5-ös szabály kétharmados volt, s meg lett változtatva az alkotmányozás előtt.

"#2 a hatályos ALKOTMÁNY úgy rendelkezik "a parlament megalkotja a Magyar Köztársaság Alkotmányát". Ez egy törvénybe iktatott formai követelmény. Tehát csak olyan dokumentum lehet legitim a hatályos ALKOTMÁNY szerint, aminek az áll a fejlécén "A Magyar Köztársaság Alkotmánya". Egy olyan aminek a fejlécében az áll "Magyarország Alaptörvénye" illegitim."

Téves. Magyarország = Magyar Köztársaság. Ez UGYANNAK a neve.

"#3 az Alaptörvény szerint "Senkinek a tevékenysége nem irányulhat a hatalom ... kizárólagos birtoklására" - tehát az Alaptörvény (és az Alaptörvényre épülő bármely törvény és rendelet, pl. plakáttörvény) csak akkor legitim, ha legalább két (jogi) személy megszavazza. Az Alaptörvényt (a plakáttörvényt, ksimillió egyéb törvényt és rendeletet) azonban a fideszkdnp kormányon kívül, ami egyetlen jogi személy, nem szavazta meg senki, ezért illegitim."

Az egyetlen követelmény az alkotmányozáshoz a kétharmados többség. Arra nézve nincs feltétel, hogy hány párt szavazza meg.

"#4 felsőbb jogforrásokkal való ütközés, önellentmondások, illetve a (sajnos) legnagyobb ellenzéki párt (MSZP) kriminalizálása. Ezek mind illegitimálják az Alaptörvényt."

Nincs az alkotmány felett álló jogforrás.

Az MSZP ma is működik, nincs kriminalizálva.

Tomanovics Gergely · http://tomanovicsgergely.blog.hu 2017.07.11. 09:02:32

@csakférfi: "Hogyan bizhatnék meg benned ha tudom hogy a seggemet stírölöd......néha???"

Jézusom, micsoda érvelés!

Szerinted ha egy meleg férfi más férfiakkal barátkozik, akkor egyből meg is akarja dugni őket? Gondolom, neked is vannak női ismerőseid (családtagok, barátok, munkatársak stb) akik tabuk, bármennyire is jó a seggük. Ez a melegeknél is pontosan így van, nekem van egy gyerekkori jóbarátom, aki meleg, de sosem éreztem tőle veszélyben a seggemet :) Te talán stírölöd az unokahúgod seggét is?

@wkker: "Egy nem melegnek mi köze hozzá? Semmi, csak annyi, hogy 2 óra alatt ér haza. "

A Kossuth tér kivételével a metró mindenhol megállt, a legforgalmasabb útvonalakon akadály nélkül lehetett közlekedni. Egy város életéhez hozzátartoznak a különféle utcai rendezvények, versenyek, étel-ital fesztiválok, ünnepségek, politikai rendezvények, tüntetések... Október 23-án és augusztus 20-án sokkal több minden le van zárva (utóbbin kapásból legalább 3 híd és az összes rakpart) mégis túléli a város.

@NBarbieReloaded: "a nyockerbe se biztonsagos maszkalni meg meg sok helyen, ezekert is rinyal a szerzo? "

Igen, például a nyóckerben is sokkal inkább félnék, mint akár Párizsban vagy Londonban a metrón.

@Duplaxiii: "a sokkal nagyobb hetero halmaz olyan jogi korlátozásokat kapott, ami az életüket befolyásolja? A lakhatást? Az oktatást? Az adózást? Szerinted ennél mennyivel fontosabb, hogy két meleg papíron eggyé válhat-e vagy sem?"

Nem fontosabb egyik a másiknál, és ha az egyik problémával foglalkozom, az nem zárja ki, hogy másfélékkel is - legfeljebb az nem kerül Index-címlapra és nem kattint rá 10-15 ezer ember. A "Racionálisan az adózásról és a gazdaság kifehérítéséről" című posztomat például alig több, mint 1000 ember olvasta, pedig az tényleg fontosabb:

racionalistapart.blog.hu/2017/01/28/racionalisan_az_adozasrol_a_gazdasag_kifeheriteserol_az_allam_szereperol

@Wiktor Benkő: "Ha pöcse van erős férfi lesz belőle, ha pinája, akkor gyenge nő és családanya.
Kivéve ha a betegek el nem térítik."

Ekkora hülyeséget is rég olvastam. Egy nő is lehet erős, egy férfi is gyenge, a nemi identitást meg nem hinném, hogy el lehet téríteni. Persze nyilván vannak a divatbuzik és divatleszbik a tinik között, de ha ez nem komoly vonzalom, akkor előbb-utóbb elmúlik. Én nem tudom elképzelni, hogy térítés hatására vonzalmat érezzek olyasvalami iránt, amihez egyébként nem vonzódnék.

@Jankove: "Én szeretném a saját kis családomnak a magam konzervatív maradi értékrendjét átadni. Szeretném ha a gyerekem amíg csak az lehetséges, hinne a jézuskában, a télapóban, a húsvéti nyusziban, és a hagyományos családi modellben."

És mit szólsz majd, ha a fiad azzal állít haza, hogy szerelmes egy másik fiúba? Nekem ne mondd, hogy ez nevelés kérdése, van például meleg barátom aki evangélikus lelkész fia, kifejezetten szigorú és bigott vallásos nevelésben részesült, és mégis meleg. Az anyja a mai napig gyűlöli emiatt, ez aztán a keresztényi szeretet...

wkker 2017.07.11. 10:00:29

@Tomanovics Gergely: "A Kossuth tér kivételével a metró mindenhol megállt, a legforgalmasabb útvonalakon akadály nélkül lehetett közlekedni. Egy város életéhez hozzátartoznak a különféle utcai rendezvények, versenyek, étel-ital fesztiválok, ünnepségek, politikai rendezvények, tüntetések... Október 23-án és augusztus 20-án sokkal több minden le van zárva (utóbbin kapásból legalább 3 híd és az összes rakpart) mégis túléli a város. "

Nem figyeltél. Engem speciel ez nem zavart és bár pár éve még nem így gondoltam, most azt mondom, hogy hasznos lehet egy pride-hoz hasonló esemény, mert a homoszexualitás nagyon a szőnyeg alá van söpörve, pedig tetszik, vagy sem, természetes dolog és többen vannak, mint gondolnák az emberek. Ha ez a társadalom normális emberekből állna, akkor erre nem lenne szükség. De pl Amerikában is kellettek a filmek és kellettek bennük a pozitív fekete figurák, hogy a társadalom jobban elfogadja őket.

DE. Szerintem az nagyon nem elegáns hozzáállás, hogy "bírd ki" és máskor is vannak lezárások. A lezárások egy részét ugyanúgy utálják az emberek, a másik része pedig elfogadottabb és jobban érezzük, hogy mindenkinek szól.
Bevallom, fogalmam sincs, hogy pontosan kinek és mennyi kellemetlenséget okozott ez a rendezvény, csak általánosságban mondom, hogy lehetne TÉNYLEG úgy csinálni, hogy kevesebb embert zavarjon és több embert vonjon be.

Tomanovics Gergely · http://tomanovicsgergely.blog.hu 2017.07.11. 11:04:29

@wkker: Részben jogos, amit mondasz. Viszont azt ne felejtsük el, hogy a Pride nem csak egy örömünnep az LMBT-közösségnek és támogatóinak, hanem egy társadalmi üzenettel bíró figyelemfelkeltő esemény, kvázi tüntetés, és van jelentősége annak, hogy ez a a Kossuth téren indul vagy ér véget. Támogatnék egyszer egy Kossuth tér - Margitsziget nagyrét útvonalú Pride-ot, ami csak nagyjából egy órára veszi igénybe a Margit-híd pesti felét (a villamosok akár járhatnának is, ahogy az I Bike Budapest bringás felvonuláson is lenni szokott) de ezt sajnos nem én döntöm el, a szervezők valószínűleg mérlegelnek az útvonal megtervezésekor.

csakférfi 2017.07.11. 15:56:09

@Tomanovics Gergely:
Végre!!
Válaszolt..........
istenem, mi történt???
:) :)
Amúgy ja stírölöm az unokatesóm seggét.
Mivel férfiből vagyok.
Meg a feleségemét is .
A nővéreimét meg anyósomét meg anyámét nem....valahogy ez ösztönösen kihalt belőlem.Így ötven körül.
Különben meg nem vagyunk rokonok.
De a haverjaim nőit lopva meglesem.
Csak nem ugrom rájuk.....szóval ez az emberi viselkedés.
igen ez érv.
De a többi felvetésem is ilyen magyarázatot igényel???
Elég szűk a látóköröd és a gondolkodásod.Ne vedd sértésnek.Nem vagy vele egyedül.
:)

Tomanovics Gergely · http://tomanovicsgergely.blog.hu 2017.07.11. 16:41:15

@csakférfi: Válaszolni szoktam a legtöbb kommentre (még az olyan idiótákéra is, mint @MaxVal BircaMan HJCD:) de ha Index-címlapon pörög egy posztom, és száznál is több komment jön néhány óra alatt, akkor nem mindig tudom követni, és nincs kapacitásom az összesre.

"a haverjaim nőit lopva meglesem.
Csak nem ugrom rájuk.....szóval ez az emberi viselkedés."

Kb ez a lényeg. Miért gondolod, hogy a melegeknél nem természetes ugyanez? Nekem is van meleg barátom, soha nem fordult még elő, hogy nekem ugrott volna. Lehet, hogy fantázia szintjén mindketten eljátszottunk már a gondolattal, de tett soha nem lett belőle, és úgy gondolom, ennyi belefér.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.11. 17:17:47

@Tomanovics Gergely:

A temetőben rothadó kurva anyád idióta, de gyerekmegrontó bűnöző!

2017.07.11. 19:43:11

@csakférfi: "A gyerekek nemi intenditása nem attól függ hogy mit látnak és hallanak.
Ilyen értelemben nem káros"

Szerintem ezt senki nem tudja hitelt érdemlően bizonyítani. A meleglobbi része, hogy állandóan bizonygatják különböző kétes hitelességű forrásokra hivatkozva, hogy nem káros, szerintem meg az. A gyerek mentális fejlődése nagyon ingatag valami. Az biztos, hogy a gyerek mintákat követ, elsősorban a szülőkét. Ahogy a bölcselet tartja, az alma nem esik messze a fájától, pl; léha életmódú, munkát hírből sem ismerő bűnöző szülők által nevelt gyerekből jóeséllyel ugyanolyan munkakerülő bűnöző lesz.

csakférfi 2017.07.11. 19:53:24

@Tomanovics Gergely:
Van 20 éves koromból tényleges "abúzus".Tettleg bántalmaztak.
Atrocitás vagy tök mindegy hogy hogy hívod.
Innen az utálat.
Megértem ha egy nő önvédelemből gyilkolja azt aki meg akarja erőszakolni.
Sőt el sem ítélem.
Én is gyilkoltam volna a "buzit" ha alkalmam lett volna.
Érthető??
Ne fussunk le köröket ki milyen jó avagy rossz ember.
Idióta avagy normális.
Van más mondandóm neked.

Tomanovics Gergely · http://tomanovicsgergely.blog.hu 2017.07.11. 20:00:46

@csakférfi: Szerinted van összefüggés a szexuális orientáció és a nemi erőszakra való hajlam között? Erősen kétlem, hiszen nőket is molesztálnak (feltehetően) hetero férfiak...

Mi a más mondandód?

2017.07.11. 20:02:51

@Tomanovics Gergely: "És mit szólsz majd, ha a fiad azzal állít haza, hogy szerelmes egy másik fiúba? Nekem ne mondd, hogy ez nevelés kérdése"

Egy szülőnek a gyereke, mindig a gyereke marad, akármi is történjen, akármit is csináljon, ez örök igazság. De semmi esetre sem lennék rá büszke, nem mesélném dagadó mellel a rokoni összejöveteleken, és őt is lebeszélném arról, hogy világraszóló büszkeség töltse el egy nyilvánvalóan defektes tulajdonság miatt. Én azt elfogadom, hogy nem lehet tenni ellene, elfogadom hogy a többség nem választotta magának ezt az életformát. De. Béküljön meg minden érintett magával, tanuljon meg együttélni vele csendben. És igen, ez elsősorban nevelés kérdése. Nagy hendikeppel indul az a fiatal, aki olyan "családban" nő fel, ahol senki sem magyarázza el, miért gáz ha két apukája van az embernek, hovatovább azt látja hogy ez a "normális".

A hozzászólásodban -bár nem nekem címezve- de használtad a "Divatbuzi" kifejezést. Ezekszerint, ez annyira menő lett, hogy egyesek már divatirányzatnak tekintik? Akkor mégiscsak hatással van a társadalomra, és megváltoztathatja a helyüket kereső egészséges fiatalokat ? Ha lehullanak az erkölcsi béklyók és nem lesz aki értéket ad a fiataloknak, növekedni fog a divatbuzik száma?

Tomanovics Gergely · http://tomanovicsgergely.blog.hu 2017.07.11. 20:04:14

@Jankove: Saját gyerekkori tapasztalatból mondom, hogy a gyerek fejlődése szempontjából a válás is káros - bár nehéz lenne választani, hogy ez a nagyobb csapás, vagy a folyamatosan durván veszekedő szülők. Ettől még senkinek nem jutna eszébe illegálissá tenni a válást, pláne a veszekedést.

csakférfi 2017.07.11. 21:20:02

@Tomanovics Gergely:
Megint ökörséget akarsz belevinni a diskurzusba.
Nincs konzekvensen értékelhető összefüggés nemi erőszak és orientáció között. Természetesen!
A szüleid sokat veszekedtek?
Mikortól?
@Jankove:
A gyerek érzelmeket másol. A szüleiét is.
Ekkor még nem is beszél csak figyel.
Kifinomultan érzékeli a szülei szeretetét avagy gyűlőletét. Hidd el mindkettőt érzékeli.
Mikorrs el kezd beszélni akkorra kész aszülői érzelmi minta amit a valósághoz lehet kötni.
Mondok egy példát.
Apukának sok a dolga küzdeni kell a megéhetésért ezért fáradt. Ha játszik is a gyerekével sokszor nem nevet és nem feszsbadult.
Ellenben anyuka mivel gyesen van és már eléggé beleszokott a gyerek nevelésébe többször jókedvüen játszi vele és felszabadultabb.
Amikor a gyerek nem látja veszekednek pénzügyeken vagy más dolgokon.
Ebből a gyerek azonosítja az anya ellenszenvét az apa iránt mint követendő érzelem mintát.
Mikorra a gyerek megérti a beszédet. Akkorra egy egy elejtett beszólás után (apád mindig csak magára gondol) igaznak véli az állítást.
"Apa rossz és nem szeret minket"
Ami pedig hamis.
Érthető?
Így ferdül el egy gyerek orientációja. Pedig csak hétköznapi eset.
Tehát az hogy mit lát idegenektől viselkedési mintákat később .......nem lényeges. Így nem káros.
Mivel súlyozottan nem lényegi kérdés az életében.

agarik 2017.07.12. 08:42:37

@MaxVal BircaMan HJCD:
#1 "Téves. A 4/5-ös szabály kétharmados volt, s meg lett változtatva az alkotmányozás előtt."

Áruld már el barom, hogyan változtatsz meg egy 4/5-ös törvényt 2/3-al? Sehogy. Tehát nem legitim.

"#2 "Téves. Magyarország = Magyar Köztársaság. Ez UGYANNAK a neve."

Téves. mint említettem ez egy formai követelmény. Lássuk mennyire ugyanaz a kettő:
Magyar Köztársaság: M, A, Gy, A, R, _
Magyarország: M, A, Gy, A, R, K
Ezen a ponton a formai követelmény már sérül. Tehát a kettő nem ugyanaz, tehát illegitim.

"#3 "Az egyetlen követelmény az alkotmányozáshoz a kétharmados többség. Arra nézve nincs feltétel, hogy hány párt szavazza meg."

Hazugság. Négy követelmény van:
- négyötödös parlamenti szavazattöbség
- a dokumentum fejléce "(A) Magyar Köztársaság Alkotmánya"
- megfelelés a felsőbb, nemzetközi jogforrásoknak
- és amennyiben tartalmazza a leendő törvény hogy "a hatalmatsenki nem gyakorolhatja egyszemélyben", akkor legalább egy egyéb szavazat is szükséges.
Ezek nélkül a dolog illegitim.

"#4 "Nincs az alkotmány felett álló jogforrás."

HAHAHAHA! Dehogynem.

#5 "Az MSZP ma is működik, nincs kriminalizálva. "

Ki nem szarja le hogy működik-e az MSZP? Az Alaptörvény törvényi szinten kriminalizálja. És ezért illegitim. Ennyi.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.12. 09:05:27

@agarik:

"Áruld már el barom, hogyan változtatsz meg egy 4/5-ös törvényt 2/3-al? Sehogy. Tehát nem legitim."

Úgy, majmom, hogy maga a szabály kétharmados.

"mint említettem ez egy formai követelmény"

NINCS ilyen formai követelmény. A logikád alapján az 1989-es alkotmány se legitím, mert Magyar Népköztársaságból Magyar Köztársaság lett.

"Négy követelmény van:
- négyötödös parlamenti szavazattöbség"

Nem igaz, már bizonyítottam.

"- a dokumentum fejléce "(A) Magyar Köztársaság Alkotmánya""

Ugyanaz.

"- megfelelés a felsőbb, nemzetközi jogforrásoknak"

Mire gondolsz?

"- és amennyiben tartalmazza a leendő törvény hogy "a hatalmatsenki nem gyakorolhatja egyszemélyben", akkor legalább egy egyéb szavazat is szükséges."

Nem igaz.

""#4 "Nincs az alkotmány felett álló jogforrás."
HAHAHAHA! Dehogynem."

Mi az?

"#5 "Az MSZP ma is működik, nincs kriminalizálva. "
Ki nem szarja le hogy működik-e az MSZP? Az Alaptörvény törvényi szinten kriminalizálja. És ezért illegitim. Ennyi."

Hogyan lehet valakit kriminalizálni, ha semmi baja nem esik?

wkker 2017.07.12. 16:51:59

@Tomanovics Gergely: "Viszont azt ne felejtsük el, hogy a Pride nem csak egy örömünnep az LMBT-közösségnek és támogatóinak, hanem egy társadalmi üzenettel bíró figyelemfelkeltő esemény, kvázi tüntetés, és van jelentősége annak, hogy ez a a Kossuth téren indul vagy ér véget."

Na, helyben vagyunk, ezzel nem értek egyet. Ha figyelem felhívás, ha buli mindenkinek, aminek középpontjában amúgy a homoszexualitás és annak elfogadása van, akkor OK.
Ha kvázi tüntetés, akkor azt hívják annak, legyenek megfogalmazva konkrétan a problémák, vagy amiket el akarnak érni és tüntessenek a Kossuth téren.

A kettő együtt, kicsit tüntetünk is, kicsit bulizunk is, kicsit kirekesztünk másokat, kicsit nem - na pl nekem ez nem jön be és nem is értek egyet ezzel. Ami persze nem gond, csak szerintem sokan vannak ezzel így, ha nem is fogalmazzák meg ilyen konkrétan. A tanulság az, hogy különböző célpontokra különböző fegyverrel kell lőni. Buli: városliget. Tüntetés, konkrétumokkal: Parlament..

csakférfi 2017.07.12. 18:23:36

@Tomanovics Gergely:
"Saját gyerekkori tapasztalatból mondom, hogy a gyerek fejlődése szempontjából a válás is káros "
Ez hazugság!
Akkor káros ha döntésre kényszeríti a gyereket kit szeressen és kit ne.
Konkrétan akkor káros ha apuka avagy anyuka belehúzza a gyereket a vitába Igaz fiam? anyád.......bassza meg!
Igaz fiam? apád,bassza meg!.
Tehát a válás nem káros ha a szembetűnő feszülség és egyetnemértés van a két szülő közt.
A gyerek nem hülye ...apa meg anya nem szereti egymást mert állandóan veszekednek......el kell hogy váljanak..logikus következtetés.Ez lenne a normális.
Akkor hülyül meg ......első felvetésem.

"bár nehéz lenne választani, hogy ez a nagyobb csapás,"
Ez sem felel meg a valóságnak. Nem csapás egy válás ha mérgezi a családi légkört.Így nem lehet csapás.

". Ettől még senkinek nem jutna eszébe illegálissá tenni a válást, pláne a veszekedést. "
nekem igen ! A válás illegális ugyanis ígértél valamit valakinek.
Az hogy elválsz ezen ígéret megszegése.
megint más kérdés hogy "zavart" emberek házasodnak.
Nincsenek tisztában bizonyos törvényekkel (amiket nem mi emberek hanem a természet alkotott).
Ráadásul békét kötni és a viselkedésen változtatni nem divat manapság.Ez a legnagyobb hiba amit elkövetnek.
meg sértésre még nagyobb sértés.
Elfelejtenek szeretni.Ezért van elfogadva a válás.Ne ígérj felelőtlenül akkor nem kell megszegned.

"Ne beszélj elhamarkodottan, ne hirtelenkedd el az Isten előtt kimondott szavadat, mert Isten a mennyben van, te pedig a földön, ezért kevés beszédű légy! 2Mert ahogyan a sok munka álommal jár, úgy a sok beszéd ostoba fecsegéssel. 3Ha fogadalmat teszel Istennek, ne halogasd teljesítését, mert nem telik neki kedve az ostobákban. Teljesítsd, amit megfogadtál! 4Jobb, ha nem teszel fogadalmat, mint ha fogadalmat teszel, és nem teljesíted. 5Ne engedd, hogy beszéded vétekbe ejtsen téged, és ne mondd az Isten követének, hogy az csak tévedés volt. Miért háborodjék föl Isten szavadon, és miért tegye tönkre kezed alkotásait? 6Bizony a sok álommal és a sok beszéddel együtt jár a hiábavalóság."
Salamon Pédabeszédek könyve.
Mivel isten nincs ezért ......!

Sok a téveszme a gondolkodásodban.

csakférfi 2017.07.13. 16:51:37

@Tomanovics Gergely:
"Mi a más mondandód? "
legyen még más mondandóm?
Te változást vársz a társadalomtól azaz az azt alkotó egyénektől.
". Mindenesetre sikerült készítenem egy pillanatképet arról a Magyarországról, amelyikben élni szeretnék."

Te magad azonban elzárkózol ettől.

"Egyébként nekem azzal sincs bajom, ha a a Pride-on valaki félmeztelenül táncol, ez ugyanis egy ilyen buli, akinek nem tetszik, menjen haza "
Gondolkodj el ezeken.
süti beállítások módosítása