Egy leszerelt Fidesz-pártkatona gondolatai és tervei egy racionálisan működő országról

Tomanovics Gergely

Tomanovics Gergely

Nyílt levél Bayer "szánnivaló" Zsoltnak, G "mint Geci" Fodor Gábornak és az összes többi, magát újságírónak képzelő hülyegyereknek

2017. január 28. - Tomanovics Gergely

Na, mi van, faszarcok?

Most, hogy végre már vége van a politikai korrektség nyomasztó korszakának, és végre az eddig elnyomott szegény keresztény fehér férfi is fröcsöghet alpári tahó stílusban (amit ugye eddig nem lehetett, mert Soros, Háttérhatalom, miegymás) ráadásul mindezt konzervatív újságírásnak lehet nevezni, akkor úgy érzem, egy párt megalapításáról szóló sajtóközlemény is kezdődhet "a büdös kurva úristen húzza a faszára a tetves ribanc anyátok rühes picsáját" felütéssel. Tetszik? Ezt akartátok? Legyen mostantól így? Vagy inkább üljünk már le végre, és beszéljük meg, mi a kurva kibaszott élet legyen ezzel az országgal. Én az utóbbira szavazok, úgyhogy újrakezdem.

Közlemény a Racionalista Párt megalapításáról, "B" verzió - címzett: a konzervatív és a "közszolgálati" sajtó

Kedves Bayer Zsolt, G. Fodor Gábor, Gajdics Ottó, és az összes konzervatív érzelmű médiafelületen dolgozó írástudó honfitársam!

Nem is olyan rég még egy csapatban harcoltunk. Talán abban mindannyian egyetérthetünk, hogy 2006 és 2010 között a Gyurcsány-kormány ámokfutása a legtöbb jóérzésű magyarból jogos ellenérzéseket váltott ki, és változást akartunk. A hazugságokra épülő politika után őszinte és egyenes beszédet, a korrupció és a bürokrácia helyett az állampolgárok javát szolgáló és vele partnerként működő államigazgatást, a közpénzek két kézzel való szórása helyett felelős gazdálkodást és elszámoltatást, a "következmények nélküli ország" végét.

Mindannyian a változásban reménykedtünk, és a lehetőségeinkhez mérten próbáltunk tenni is érte: ti publicistaként írásaitokkal, én pedig független civil bloggerként többszázezres-milliós nézettséget hozó internetes vírusvideókkal, melyekben a Gyurcsány-kormány ellentmondásait gyűjtöttem össze. Bizonyára mindannyian ismeritek ezeket, hiszen a néhány perces videók jobboldali körökben óriási sikert arattak, a Kuruc.infótól a Heti Válaszon át a Hír TV-ig bejárták a meghatározó jobboldali-konzervatív sajtót, ezen kívül Fidesz-gyűléseken és lakossági fórumokon is levetítették őket. E független alkotói tevékenységem által kerültem 2007-ben a Fidesz csapatába, ami az életem egy meghatározó pillanata volt, és a mai napig aranykorként tekintek a 2007-2010 közötti időszakra. Az őszödi beszéd kiszivárgásának 10. évfordulójára időzített Elmúltnyolc(tíz)év - egy leszerelt Fidesz-pártkatona őszinte vallomása című könyvemben hosszasan írtam arról, hogy honnan jöttem, és ez mit jelentett akkor nekem. Egészen röviden: mindent, és még annál is egy picivel többet.

Én korábban soha nem politizáltam, napi 14 óra kemény fizikai munka mellett energiám és időm sem volt követni a híreket, nem is igazán érdekelt ez a "cirkusz" - ahogy a magamfajta átlagos adófizető "keményen dolgozó kisember" nevezi. Azzal viszont mindannyian tisztában voltunk, hogy a "komcsiknál" bármi jobb, és hogy az 1998-2002 közötti időszakban lényegesen jobb irányba tartott az ország, mint 2002 és 2010 között. Mindannyian tudtuk, hogy a Fidesz bár bőven nem tökéletes (koronaúsztatás és más jelentéktelen hülyeségek) de egy vállalhatóbb alternatívát képvisel, és hazafias kötelességünknek tekintettük, hogy a Gyurcsány-kormány leváltásában Orbán Viktort és csapatát támogassuk. Amikor 2010-ben reálisan elérhető célnak tűnt a kétharmados felhatalmazás megszerzése is, mindannyian ebben reménykedtünk: kétharmaddal még az ellenzéki kukacoskodás sem hátráltathatja az ország gyarapításáért végzett munkát. Tavasszal rengeteg honfitársunkkal együtt álltunk csillogó szemekkel és határtalan reménnyel Orbán Viktort hallgatva a Vörösmarty téri eredményváró bulin, és az eredmény bejelentésekor együtt ünnepeltük azt, hogy új korszak indul Magyarországon. Én ugyan csak egy apró fogaskeréknek tartottam magam abban a gépezetben, de szerintem a legapróbb fogaskerék is jogosan érzi egy ici-picit magáénak is a sikert, és jó okkal büszke rá. Én is teljes mértékben az voltam, és bizonyára ti vagytok azok, akiknek a legkevésbé kell elmagyarázni ezt az érzést.

A kormányváltás után a Közigazgatási- és Igazságügyi Minisztérium Kormányzati Kommunikációs Államtitkárának videósaként vártam, hogy miként tudom majd hasznosítani és az addig folyamatosan és önszorgalomból fejlesztett tudásomat a Fidesz, és így közvetve az ország javára fordítani. Tervezgettünk mindenféle okos, modern és "lájkolható" kreatív anyagokat, amik megszerettetik az emberekkel az államot, meg ilyenek. A könyvben részletesen leírtam ezeket, és azt is, hogy hogyan esett szét ez az egész, és hogyan jutottam el végül arra a pontra 2011 végén, hogy bármi jobb ennél, még az autómosó is.

Havi nettó 261 000 forintos fizetésről beszélünk. Ennyit kerestem a KIM-ben, és ezt dobtam el 2011-ben azért, mert erkölcsileg és szakmailag is vállalhatatlanná vált az egész. 2016 végére léptem át a 15 milliós lélektani határt: 2011 óta ennyibe került nekem az, hogy tükörbe tudok nézni. Rosszabb állapotomban sokszor elgondolkodom azon, hogy megérte-e ez. Olvassátok el a könyvet, benne van ez a vívódás. 15 millió Forintból be tudnám indítani a forradalmi és sikerre ítélt vállakozás-ötletemet, tükörbenézésért viszont egy kiló kenyeret nem kapok a boltban.

2016. februárjára jutottam el oda, hogy egy fasz vagyok amiért otthagytam a KIM-et, és nincs más lehetőségem, mint elhúzni ebből az országból, mint ahogy minden értelmesen gondolkodó fiatal teszi. Akkori felfogásom szerint ebben az országban ugyanis csak úgy tudsz boldogulni, ha nyalod a hatalom seggét, vagy ha elhúzol külföldre, csinálsz egy kis pénzt, és ha van valami jó ötleted, akkor visszajössz, és vállalkozást építesz rá a kint szerzett  pénzből, aztán a vállalkozás vagy bejön, vagy nem, és ha nem, akkor mehetsz vissza a balettbe ugrálni. 

Nem akarom tovább ragozni, mert a könyvemben és ezen a blogon is sokat írtam már erről, rá kéne térni végre a lényegre, ami e levél legfontosabb gondolata is:

Nekem a Fidesz sokkal többet adott, mint amit ti el tudtok képzelni.

 

Szerintem nálatok is komolyabb haszonélvezője voltam az egésznek, és a mai napig hálás vagyok érte annak ellenére is, hogy Soros Györgynél is jobban kívánom a Fidesz bukását.

Ti ezt elintézitek azzal, hogy áruló vagyok. Csak azért, mert logikusan (liberálisan, bocsássa meg a világ) gondolkodom, és következetesen azt képviselem, amit 2010-ben fideszesként is. Fideszesként a józan ész politikájáért harcoltam (mert hittem abban, hogy a Fidesz ezt képviseli) aztán amikor a Fidesz látványosan hadat üzent a józan észnek, én pedig a józan ész pártjára álltam a Fidesz ellen, akkor a szemetekben köpönyegforgató árulóvá lettem. Pedig én vagyok az, aki akkor is voltam, amikor a Fidesz is az volt, ami nem az, ami ma. 

Ma ha nem értek egyet veletek bizonyos kérdésekben, akkor Soros-bérenc vagyok. Ellenség. Ezt pedig kikérem magamnak!

Hiszen bármennyire is szarul kormányoz Orbán és csapata, én bizony elismerem, hogy van egy kevés jó húzásuk is. A kerítés például az, írtam is erről és a bevándorlás problémájáról hosszút, kitérve benne Brüsszel felelősségére is. Ha ennek ellenére is migránssimogató libsinek neveztek, azt nem csak kikérem magamnak, de be is perelllek titeket.

Kritizálom a baloldalt is, amiért csak azért utasítják el a 2024-es budapesti olimpiát, mert "fúúúj Orbán" - ez nem vezet sehova. Egyszerű lenne mindenki számára megnyugtató kompromisszumot találni, én tettem is rá egy kísérletet a "Racionálisan a 2024-es budapesti olimpiáról" című cikkben. Igenis legyen Olimpia, ha megéri, énekeljük a körúton együtt, hogy az éjjel soha nem érhet véget, mert a népnek kell ilyen közösségi esemény. Ha még a gazdaságot is fellendíti, akkor pláne hülye az, aki kényszerellenzékiként megpróbálja megtorpedózni a tervet.

Egyetértek Orbán Viktorral, ha igaza van. Nem szégyen elismerni, és nem szégyen tanulni belőle. Például az egykulcsos adó kérdését jól látta viktor 2005-ben: a kisebb jövedelműek tényleg fizessenek arányosan kevesebbet. Menjen a picsába Gyurcsány, hogy Orbánt egykulcsos adó bevezetésének tervével vádolja, miközben Orbán soha nem mondott ilyet, sőt, kifejezetten ellenzi az egykulcsos adó ötletét. Viszont: amikor Orbán kormányra kerülve saját magának ellentmondva bevezeti az egykulcsos adót, azzal sajnos Gyurcsánynak ad igazat, és mégiscsak Orbán menjen a picsába, mert ugyanolyan hazug geci, mint Gyurcsány. Erre pedig újságíróként nektek fel kéne hívni a közvélemény figyelmét, de ezt nem teszitek, mert egybitesen gondolkodtok, és ezért sajnos mégiscsak elő kell vennem a bejegyzés elejének stílusát: a büdös kurva úristen húzza a faszára a tetves ribanc anyátok rühes picsáját. Tényleg ezt akarjátok? Én inkább azt szeretném, ha leülnénk beszélgetni, pár korsó sör mellett átbeszélnénk, hogy ki hogyan képzeli az ország jövőjét, és találnánk valami okos kompromisszumot, ami mindenkinek jó.

Ez a kulcsa az egésznek, és én készen állok rá. Nincs vesztenivalóm: vagy megcsinálom a változást a ti szempontjaitokat is figyelembe véve, vagy beledöglök abba, hogy itt minden szar, és/vagy elhúzok a gecibe és leszarom az egészet, vagy túlhajszolom magam és abba pusztulok bele, hogy változást akartam, sokat tettem érte, de minek. Sajnos túl makacs vagyok ahhoz, hogy ne az elsőt válasszam, és túlságosan szeretem ezt az országot ahhoz, hogy elmenjek, úgyhogy inkább azt választanám, hogy üljünk le egymással és dumáljuk meg, mi legyen az országgal. Ez az ország ugyanis a miénk, és a tízmillió magyart csak akkor van értelme nemzetnek nevezni, ha konzervatívak és progressziósok, jobbosok és balosok, vallásosok és nemvallásosok megpróbálják megérteni egymást, és kitalálni olyan megoldásokat, ami mindkét oldalnak jó. Ha folyamatosan ellenséget látunk a nemzetünk másképp gondolkodó tagjaiban ahelyett, hogy megértenénk őket és megpróbálnánk konszenzusra jutni, akkor nincs értelme nemzetről beszélni.

"Nem is olyan rég még egy csapatban harcoltunk" - kezdtem ezt az írást. Felfogásom szerint a normálisan gondolkódó emberek ma is ugyanabban a csapatban harcolnak: a józan ész csapatában. Én e csapat harcosa vagyok, és szerintem valahol a szívetek mélyén ti is. Mindannyian egy józan ésszel működő országot szeretnénk, és ahhoz, hogy ezt megteremtsük, ki kell egyeznünk egymással és meg kell hallgatni egymást. Én kész vagyok rá. Ezzel az írással megtettem az első lépést, most nálatok a labda.

Nagyon sokat jelentene nekem, ha bármelyikőtök válaszolna - és nem csak nekem, de az országnak is.

Baráti üdvözlettel:

Tomanovics Gergely - a Racionalista Párt alapítója, aki még mindig naivan hisz abban, hogy Magyarország akár egy jó hely is lehetne mindannyiunknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://tomanovicsgergely.blog.hu/api/trackback/id/tr8012163405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hidvégi Mihály 2017.01.29. 21:54:20

@ogli dzsí: Nem barátom, ez a szöveg amit te itt levágtál, ez a hivatalos Orbán-álláspont, de ez nem igaz. Nem vitatom, hogy van itthon most munkalehetőség, azt már annál inkább, hogy ezek a munkák olyanok lennének, amiből egy ember, egy alkalmazott, gyerekeket nevelő fiatal családos emberek meg tudnának élni.

Ez az ország élhetetlenné lett téve, kezdték ezt Gyurcsányék, s jóval túltett rajta Orbán. Amit a cikkíró leír, sajnos igaz, itthon kapaszkodni a kisembernek igen nehéz, több okból is, leginkább a rossz gazdaságvezetés miatt.

ogli dzsí 2017.01.29. 22:00:13

@Amator: És ki mondta, hogy nem az nyer aki a legjobb/legolcsóbb ajánlatot teszi?

Mert konkrétumot egyáltalán nem írtál, egyet se, de a süket demagógia az nagyon megy.

Nem mintha nem lenne valószínü, hogy aki közel van a politikához, az könnyen jut munkához, így versenyeznie sem nagyon kell, de ez a probléma messze túl van pörögve.....

1. Mo. éves GDPje 30.000 milliárd, ennyit állítanak elő a hazai vállalkozások összesen
2. Ebből legyen évente 30 milliárd amit Mészáros meg a sajtóból ismert 5 másik fidesz-közeli bizniszmen zsebre tesznek (nem a semmiért, mert valami épül belőle, még ha felesleges is nekem, mert utálom a focit).....na az már 1 ezrelék

Van még 999 másik ezrelék, amit nem ezek a vállalkozások állítanak elő.

ogli dzsí 2017.01.29. 22:03:25

@Hidvégi Mihály: Én nem nevezném rossz gazdaságvezetésnek azt, hogy 2010ben fizettem több mint 30% jövedelemadót a béremből (18as és 36os adókulcs kombinációja), most meg fizetek fele annyit.

Pont ugyanazt a szolgáltatást kapom ma is fele annyi jövedelemadóval. Szóval, szarul nem jártam. Nem lettünk Svájc, de nem is vártam ezt.

Amator 2017.01.29. 22:04:40

@Hidvégi Mihály: Öcskös, szeretném, ha a családtagjaidat becéznéd úgy, ahogy engem illettél az utolsó mondatodban. Ha gyógyszerre van szükséged, talán segíthetek.
Hogy mégis nyugodtan tudjál aludni, azért elmagyarázom a helyzetet. Talán hallottál már arról a mondásról, hogy : " Egy klubnak sem lennék a tagja, amelyik elfogadna engem tagjául ". Ezt az egyik Marx fívér mondta, már elég régen. Szóval egy bakugrással a mostani állapotokhoz érve, normális ember nem lép be egy olyan klubba, ami tele van primitív, bunkó, gengszterféle emberekkel. Ez a mai politika. Akinek normális civil élete és karrierje van, az nem fogja kockáztatni, hogy a lakájmédia már másnap - a porondra lépése után - bemocskolja. Mivel nem volt gyerekszobád - az utolsó mondatod erre utal - nem várom el hogy ezt megértsd, de hidd el, a legtöbb tisztességes ember ezért tartja magát távol a politikától.

Amator 2017.01.29. 22:16:54

@ogli dzsí: Szeretném, ha egyszer legalább próbálnál megérteni. Semmi bajom nincs a protekcionizmussal, ha az tényleg egy normális nagytőkés réteget hoz létre. Azért van szükség rájuk, mert az önálló ipar megteremtéséhez hatalmas tőkekoncentrációra van szükség. Tehát nem a kis és középvállalatok fogják megteremteni, mert ők a bedolgozóipart erősítik leginkább. Szóval szükség lenne nagytőkésekre, de egyet nem tudsz mondani manapság, aki a hazai ipar erősítésén dolgozna. És ez a baj. Mi van az Ikarus-szal, mi van a Nabi-val ? Hol vannak a komolyabb magyar termékek ?

ob.szerver 2017.01.29. 22:47:28

Nem történt semmi 2010 óta, amit nem lehetett előre tudni bárkinek, aki a rendszerváltás óta itt élt és volt egy kevés józan esze.. Sem a jogállam lebontását, sem a fékeveszett és a legfelsőbb helyről vezérelt korrupciót, sem az unortodox gazdasági ámokfutást sem a szakpolitikák dilettáns kezelését illetően. Ha te ebből semmit sem érzékeltél - márpedig a posztból ez derül ki - akkor nem biztos, hogy közéleti blogot kellene írnod és pártot kéne alapítanod. És, hogy a rezsim legaljasabb és leggátlástalanabb kiszolgálói közül kettőnek a józan eszére apellálsz, az már messze nem naivitás, hanem annál sokkal rosszabb.

Willkommenskultur 2017.01.29. 23:16:11

@ob.szerver: hahaha

Nekem van melóm, faszán élek, és leszarom a politikát. 4 évente elmegyek választani. Legközelebb Orbánra.

A jogállam lebontása, legfelsőbb korrupció, unortodoxia nevü mantrával ha szerencséd van 10% balos kisnyugdíjast tudsz megmozdítani, bár ez sem biztos. Na sok sikert!

dr. mesterséges színezék 2017.01.29. 23:34:49

Mégis miből gondoltad, hogy ha Fodornak és Tölgyessynek inkább a kilépést kellett választania, mert látták, hogy ezekkel nem lehet együtt létezni; ha '98-as ciklust de jure kezükbe tevő Torgyánt hónapok alatt kicsinálták, ahogyan később Dávid Ibolyát is - szóval miből gondoltad, hogy érdekelni fog bárkit, hogy te hogyan szeretnéd azt a változást, miután megtetted, mint a mór?

dr. mesterséges színezék 2017.01.29. 23:37:40

@Willkommenskultur: "Nekem van melóm, faszán élek,"

Csak arra vigyázz, hogy túl jól ne menjen a biznisz!
Amióta Viktor szólt Tarlósnak, hogy mondjátok meg mi kell, mi meg megcsináljuk hozzá a törvényt, azóta a fijuk feszt megmondják, és tényleg megvan a törvény.

Willkommenskultur 2017.01.29. 23:41:45

@dr. mesterséges színezék: A kormánypárti odaszól a kormánypártinak, hogy miről csináljanak törvényt, és meg is csinálják?

Hallatlan diktatúra..:)

dr. mesterséges színezék 2017.01.29. 23:45:40

@dr. mesterséges színezék: Azért gondolom jobban értetted a lényeget, amikor Lamperth Mónika nyugtatgatta az eus zsozsóért aggódó végvári emeszpéseket.

Takonygerincű-e vagy?

Willkommenskultur 2017.01.29. 23:48:52

@dr. mesterséges színezék: Nemtom mire válasz, de tobbi jó mulatást.

2017.01.29. 23:50:03

@Willkommenskultur: akkor minek olvasol ilyen cikkeket? Főleg minek kommenteled? Kit érdekel, hogy hülye vagy, mint a segg? Na menj dolgozni.

dr. mesterséges színezék 2017.01.29. 23:52:42

@Willkommenskultur: Elég szégyen, ha nem tudod. De legalább véleményed van, az is valami.

morph on deer 2017.01.30. 00:39:52

@ogli dzsí:
"NIncs mindenkinek megfelelő adórendszer" + "A választói tömegeket nem Andy Vajna meg Kóka Jani adócsalásai érdeklik,"

Ez mind igaz - de ettől még nem lesz jobb, vagy elfogadhatóbb, sem egyik, sem másik.

pamut 2017.01.30. 00:47:43

@ob.szerver:

Kb. szó szerint ezt írtam volna, úgyhogy inkább csak bemásolom, kösz hogy nem kellett begépelnem:

"Nem történt semmi 2010 óta, amit nem lehetett előre tudni bárkinek, aki a rendszerváltás óta itt élt és volt egy kevés józan esze.. Sem a jogállam lebontását, sem a fékeveszett és a legfelsőbb helyről vezérelt korrupciót, sem az unortodox gazdasági ámokfutást sem a szakpolitikák dilettáns kezelését illetően. Ha te ebből semmit sem érzékeltél - márpedig a posztból ez derül ki - akkor nem biztos, hogy közéleti blogot kellene írnod és pártot kéne alapítanod. És, hogy a rezsim legaljasabb és leggátlástalanabb kiszolgálói közül kettőnek a józan eszére apellálsz, az már messze nem naivitás, hanem annál sokkal rosszabb."

Ezeket a sorokat szó szerint veheted Gergő.

Főleg az az abszurd hogy Orbán fekete-öves, messze legelzüllöttebb, legaljasabb rohamosztagos karaktergyilkosainak meg hóhérainak írsz. Istenem, ennek mi értelme... ki csinál ilyet? Ezekből nézel ki bármit, amiért szólni érdemes hozzájuk? Eleve minek írni egy maffia verőembereinek? Ennyi év után se értesz semmit?

És még annyit hozzáteszek, hogy te, kedves Gergely, Orbán hasznos idiótája voltál, évekig. Nem bántásnak írom, tényleg. Csak ha ezt sem érted még most sem - pedig ez első ránézésre is virít - akkor kár erőlködnöd a politikával, de még a blogolással is, mert alapfokon sem látod át a politikát.
Lépj túl rajta hogy röhögve kihasználtak, hogy senkiházi faszfejeket szolgáltál ki, hogy röhögve kihasználták a naivitásod. Ha lenyeled a békát, ha nem, ez van. Foglalkozz mással, amiben sikeres és boldog lehetsz.

Az emberileg szép s jó hogy sok év késéssel leesett 1-2 tantusz (a sokból), és a becsületet választottad a gerinced tudatos eladása helyett. Ez komolyan: nagyszerű. Alig páran voltak erre képesek. A 99% ma is vércinikus kollaboráns, de te fel tudtál állni. Kalap emel, morálból jelesre vizsgáztál. De a morál nem pótolja a képességeket, utóbbiakból pedig nem állsz olyan jól mint (megkésett) becsületből.

tantum verde 3 2017.01.30. 01:00:29

Ez az írás mi, valami elbaszott szar vicc, ami túl hosszúra és unalmasra sikerült?

tantum verde 3 2017.01.30. 01:01:48

A könyv meg gondolom, azért ingyenes, mert ingyen sem kell a kutyának sem ez szar.

V.János78 2017.01.30. 03:43:16

Tökéletes, igaz és tárgyilagos elemzés ez nálam! Ritkán olvasni ilyet a hazai médiában! Csak jobb-, vagy baloldalra elfogult fröcsögéseket. Miközben olvastam, többször úgy éreztem, ezeket a sorokat mintha én írtam volna, annyira egyezik a véleményem! Én is hasonló utat jártam be, 2010-ig nagyon hittem a Fideszben, nagyon sokat vártam tőlük. Sokakkal együtt nekem is elegem volt a 8 évnyi MSZP-SZDSZ rémuralomból, a sok korrupcióból, a dilettantizmusukból, a Kóka,-Kuncze és társai-féle nagyképű, a társadalmat magasról lenéző vérlázító szövegeikből, a Veres János-, Demszky-, Hiller-, Draskovics-féle bicskanyitogató alakokból. Erre 2010 után pont ilyenné vált sajnos a Fidesz is... Nagyon kiábrándító és fájdalmas ezt megélni. Maradt ugyan néhány korrekt politikusuk, akit a hatalom sem torzított el, de ez a ritkább. Én nem léptem be a pártba, nem jártam Fidesz-gyűlésekre, 2010 előtt viszont néhányszor segítettem őket szavazatszámlálóként, és kopogtatócédula-gyűjtőként és velük örültem 2010-ben,mikor Gyurcsányék-Bajnaiék megbuktak végre. Mikor azonban jobban be akartak szippantani pártrabszolgának, és terepre akartak küldeni pl.agresszívan kampányolni, házanként rábeszélni a szavazókat (pl. mikor Pécsen volt az időközi polgármester-választás, ahol Páva Zsolt nyert),kihátráltam tőlük és megszűnt velük minden kapcsolatom. De annyit megteszek nekik, hogy soha nem fogok erre a szánalmas baloldalra sem szavazni, de Orbánékra sem. Tomanovics úr tökéletesen leírja, hogyan változtatta, részegítette meg a hatalom a Fideszt, tette ugyanolyan arrogánssá, a népet lenézővé őket, mint a komcsikat. Fáj, hogy semmi nem lett az MSZP-SZDSZ elszámoltatásából sem. Ha csak 2 ilyen politikai oldal közül lehet választani, bármilyen fájó is, de nem tudok senkire sem szavazni, pedig szívesen élnék a választójogommal,mindig aktív szavazó voltam, már 12 évesen érdekelt a politika. Ez olyan, mintha Győzike és Ki Grófó közül lehetne csak választani...Nehéz kérdés, mit hoz a jövő, mert ha a Fidesz marad hatalmon, folytatódik, vagy fokozódik ez a korrupció, Mészáros Lőrincek, Felcsút, Andy Vajna és a holdudvar milliárdokkal tömése, de ha a baloldal nyerne, az talán még rosszabb lenne, mert ők is bizonyították, hogy hatalomban borzalmasak, gátlástalanul lopnak ők is, ráadásul ők még készségesen lefeküdnének a Nyugatnak, az EU-nak is, megint mennének az IMF karmaiba hitelekért, a magyar külpolitikai érdekeket és a határon túli magyarokat magasról lesz..nák és engednék be ezerszámra a migránsokat, köztük sok bűnözőt is Merkel-módra.... Valóban jó lenne, ha sikerülne egy párbeszéd és kiegyezés a jobboldal vezető értelmiségével, újságíróival,mint pl. Bayer, de ebben az elfogult országban, ahol szinte nincsenek tárgyilagos, középen álló, független közéleti személyiségek, ez nagyon kilátástalan álomnak tűnik...

HabonyArpad 2017.01.30. 04:30:02

Fogalmam sincs, mirol szol ez a faszsag.
Kb annyit lehet erteni, hogy valami fontoskodo idiotat kirugtak a fidesztol, mert egy idegesito faszkalap volt. Es sertodoten hulyesegeket irogat, de egyenlore meg nem akar bosszubol beallni a libsikhez, mert remenykedik hatha visszaveszik.
Nyugodtan mehetsz a libbantakhoz, hulyekre tovabbra sem tartunk igenyt.

Nzoltan 2017.01.30. 06:23:00

@Hidvégi Mihály: A blog gazdája ha tökös lenne, kereshetne egy normmális megélhetést. Mert a politikában nem osztottak neki lapot. És ezt nem tudja feldolgozni.

2017.01.30. 07:34:07

"konzervatív érzelmű írástudó"

nem kellene a neobolsevik állampárt fizetett seggnyalóit így hívni, mert még maguk is elhiszik magukról

dr. mesterséges színezék 2017.01.30. 08:01:53

@V.János78: A fideszt nem a 2/3 részegítette meg.
Arról a pártról nehezen mondható el, hogy józan, amelyik Torgyánnal összeáll; rájön, hogy a hetente az azt jelenti, hogy háromhetente; Pintér Sándort teszi belügyminiszterévé; dacára annak, hogy jogászként tudják, hogy az mekkora nonszensz, magasabb szintű jogforrást módosítanak rendelettel; a jogerőre emelkedésig nem zavarja őket a hűtlen kezelésről szóló ítélet (azóta kiderült, hogy utána sem zavarja őket); még olyan, fajsúlytalan kérdésben se képesek nem cinikusan handabandázni, mint egy tüzijáték ára; kormányülések jegyzőkönyvét titkosítják...

Egyenként nem nagy horderejűek, együtt baromira nem azt a képet festik egy pártról, ami a nagyon várt megtisztulás ígéretét hordozza - egy dologban maradtak konzekvensek: már akkor sem azt kellett nézni, amit mondanak, hanem amit tesznek.

n_dy 2017.01.30. 08:12:00

az első pár sor trágárságai után nem folytattam ...

2017.01.30. 08:16:08

A blogger tipikus fideszes, azt gondolja, hogy ha ugyanazt csinálja, mint az általa fikázottak, akkor ő jó, mert azt mondja magáról. Cserébe viszont fogalma sincs a világról, mert a saját "virtuális valósága" teljesen elfedi azt. Lásd a baloldal és az olimpia, valamint az, hogy liberálisan gondolkodónak tartja magát.
Szerintem ez a blogbejegyzés csak egy álláspályázat és vissza akar kerülni valami minisztériumba, hogy 0 munkáért ő is milliókat vehessen ki az államkincstárból.

wolves84lb 2017.01.30. 09:04:39

@ogli dzsí:
"És ki mondta, hogy nem az nyer aki a legjobb/legolcsóbb ajánlatot teszi?

Mert konkrétumot egyáltalán nem írtál, egyet se, de a süket demagógia az nagyon megy.

Nem mintha nem lenne valószínü, hogy aki közel van a politikához, az könnyen jut munkához, így versenyeznie sem nagyon kell, de ez a probléma messze túl van pörögve.....

1. Mo. éves GDPje 30.000 milliárd, ennyit állítanak elő a hazai vállalkozások összesen
2. Ebből legyen évente 30 milliárd amit Mészáros meg a sajtóból ismert 5 másik fidesz-közeli bizniszmen zsebre tesznek (nem a semmiért, mert valami épül belőle, még ha felesleges is nekem, mert utálom a focit).....na az már 1 ezrelék

Van még 999 másik ezrelék, amit nem ezek a vállalkozások állítanak elő."

Te tényleg ennyire hülye vagy?

- ha csak egy céget hívnak meg, akkor persze, nyilván a legolcsóbb pályázó nyer - ha ez a cég véletlenül a mészárosésmészáros, hát az meg isteni szerencse, ugye
- csak mészáros bőven a 30milliárd felett keres...kb 220milliárdnyi megbízást kapott, és amilyen zseni vállalkozó, tuti nem dolgozik 15%os haszonkulcs alatt. A magyar közbeszerzéseket ismerve, a 220milliárdból legalább 70-80milliárd maradt zsebben lőrinckénél.
- andypocokvajna bemondásra!! adózik, évi 6-7milliárdot keres...és ezek csak az általa bevallott számok, ami nyilván nem a valóság
- stbstb

Ezt a közel sem 1 ezreléket ezek a cégek nem előállítják, hanem ellopják. Te istenbarma, te.

high up! 2017.01.30. 09:06:33

Fideszesnek lenni nem világnézeti kérdés hanem ELMEORVOSI.

FOLYTASSUK!

wolves84lb 2017.01.30. 09:06:33

@Willkommenskultur: najó, de nem lehet mindenki hivatásos fidesztroll, mint te. Úh valami más megoldás kéne.

konrada 2017.01.30. 10:21:10

@Amator:
"mert amikor a nemzet gázszerelője több milliárdot vesz ki osztalékként, tehát kitalicskázzák a pénzt az országból, ahelyett, hogy befektetnék, akkor pont a jövőnket élik fel, mert az életben nem lesz itt viszonylag önálló magyar ipar, magyar termékekkel. "

Tényleg.
S még mit tudunk erről a nemzet gázszerelőjéről azon kívül, hogy kitalicskázza az osztalékot az országból?
Pl. hogy olyan sajtót vásárol, melyet Magyarországon szerkesztenek, állítanak elő, nyomtatnak.
...vagy azt, hogy földeket vett, és élelmiszertermelő üzemeket, amiket felfuttat...
...vagy azt, hogy kastélyékat, szállodákat vásárol újíttat fel...

...de persze mindezt azért, hogy pénzt csináljon azokból is, és legyen miből csinálni később is, ha vége a kurzusuknak...

...s ha már az udvari csókos beszállítóknál, és a pénzkitalicskázásnál tartunk: Tényleg, a Strabag, a Sodexo, a Ruhrgas, Almstrom.... stb. tulajdonosairól mit tudunk, milyen kastélyokat, szállodákat újítottak fel, milyen üzemeket futtattak fel, hová ruházták be a pénzt?
...mert azokról tényleg csak azt tudjuk, hogy kitalicskázták, meg esetleg azt, hogy volt miniszterelnök Becsület-rendet kapott, vagy hogy pártpénztárnok a "bécsi cukrászdája" hasznából vett napilapot...

...mert félreértés ne essék, ezek mind lopnak. De van akit megnyugtat az, hogy nem látják, mit vesznek a tolvajok az ellopott pénzből, de engem speciel az sokkal jobban zavar...

Ambiorix 2017.01.30. 11:08:03

Jó kis poszt ez, hatásos, így influenza idején. Nekem köptetőnek írta fel a háziorvos... :)

MACISAJT 2017.01.30. 11:09:11

"vagy beledöglök abba, hogy itt minden szar, és/vagy elhúzok a gecibe és leszarom az egészet, vagy túlhajszolom magam és abba pusztulok bele, hogy változást akartam, sokat tettem érte, de minek"

Ez az elmeroggyant most alpárian átkozódva követeli hogy álljanak már vele szóba...(Nem fognak, az árulókat az ellenség mindig kihasználta, de szintén megvetették...)

Annyi tisztesség nincs benne hogy legalább felkösse magát, iskarióti Júdás mintájára, aki áruló lett.
( Lukács evangéliuma: Amikor Júdás látta, hogy Jézust halálra ítélik, felakasztotta magát (Mt 27,3-5; ApCsel 1,17-18).

nu pagagyí 2017.01.30. 11:20:56

Egy megtévesztett ember ébredése. Sajnálom azokat a Fidesz-fanokat, akik nem veszik észre, hogy gazembert csinált belőlük a pártjukat uraló maffia.

high up! 2017.01.30. 11:27:31

@konrada: "s ha már az udvari csókos beszállítóknál, és a pénzkitalicskázásnál tartunk: Tényleg, a Strabag, a Sodexo, a Ruhrgas, Almstrom.... stb. tulajdonosairól mit tudunk, milyen kastélyokat, szállodákat újítottak fel, milyen üzemeket futtattak fel, hová ruházták be a pénzt?
...mert azokról tényleg csak azt tudjuk, hogy kitalicskázták, "

Ti fideszes birkanépség már megint annyira hülyék vagytok a világhoz, hogy az világcsúcs. A Strabag, Swietelsky, meg a többi húdegonosz multicégeknek az életben nem volt annyi árbevételük mint Orbaneszku alatt. Az életben nem csináltak annyi profitot a közbeszerzéseken mint Orbanszkuék alatt. Ti féleszü fidióta proletársereg meg itt háborogtok a ballkibsi korszak miatt, miközben Orbenszku a két kezéből eteti az összes multi céget, soha nem látott hasznot engedve nekik soha nem látott állami támogatásokat adva nekik.
Irtóra imádom, ahogy Orbanszku minden nap totálisan hülyét csinál belőletek. Mondjuk nincs nehéz dolga, mert ugye az ő hívei a funkcionális analfabéták milliós tömege.

Ammeg amúgy mit jelent hogy kitalicskázza a pénzt az országból? Hábbameg az OTP, MOL meg a többi is kitalicskázza a külföldön csinált nyereségét, nemde? Vagy azon pityeregsz, hogy Romániában, Bulgáriában, Pakisztánban kellen hagyniuk az ott megtermelt profitjukat és ott vadászkastélyt és hasonló kurtva produktív beruházásokat csinálniuk?

A nagy eszeddel azon nem szoktál gondolkodni, hogy te meg a cégedből talicskázod ki a nyereségedet (gy-k: a fizetésedet)? Pedig bennhagyhatnád a cégben további fejlesztésekre, bevásárlásokra, vagy vehetnéd az ő termékeiket, vagy csak hagyhatnád a pénzedet a cég bankszámláján. Oszt nem talicskáznád haza, amin aztán csupa külföldi terméket vásárolsz, meg külföldön nyaralsz belőle (ha még egyáltalán fussa nálatok ilyenre)

FOLYTASSUK!

Netuddki. 2017.01.30. 11:31:08

Gergőkém! 2010 után ébredtél fel a fideszdroidságodból? Akkor 1998-2002 között hol voltál? Ezüsthajó, kajaibrahim, tejeszek szétverése, csak pár dolgot említsek akkorról. Királyfi, te még hittél a mesékben? Hogy fideszes tolvajból lesz még becsületes ember? Csak magadból csinálsz hülyét a picsogásoddal.

Netuddki. 2017.01.30. 11:37:45

@MACISAJT: Tolvaj fidesztroll! Hogyan mered magatokat Jézushoz hasonlítani, a posztert meg Júdáshoz?
Tolvajbecsület mi? Tolvaj bűnözők vagytok, így aki otthagy benneteket ezért nem lehet áruló. Lehet, hogy magatok közt annak tartjátok, de ez kit érdekel?

Amator 2017.01.30. 11:38:52

@konrada: " ...mert félreértés ne essék, ezek mind lopnak. De van akit megnyugtat az, hogy nem látják, mit vesznek a tolvajok az ellopott pénzből, de engem speciel az sokkal jobban zavar... "
Remélem nem rám gondoltál. Az előző rezsim azért lett elküldve melegebb éghajlatra, mert loptak és korruptak voltak. Erre a mostaniak ott folytatják, ahol azok abbahagyták, csak még professzionálisabban. Ez aztán a progresszió.
Én nem vagyok közgazdász, de szerintem ha osztalékként kiveszek pénzt egy vállalkozásból, akkor az eltűnik a gazdaságból. Nem gondolnám, hogy abból vesznek kastélyokat, újságokat. Azt ugyanúgy valamelyik cégen belül teszik. A lényeget kerülöd, de rendesen. Olyan emberek működtetnek vagyonokat, akik érdemtelenül jutottak hozzá. Ezért azt nem is tudják hatékonyan működtetni. Egy normális országban ők pillanatok alatt tönkremennének. Azért vannak még életben, mert konkurencia nélkül, sokszor 10% haszonnal dolgoznak, amitől lényegesen drágább lesz minden közbeszerzés. A trolloknak írom: adott pénzből 5 helyett 6 stadiont is lehetne építeni, ha normálisak lennének a közbeszerzés szabályai, és az adott műszaki tartalmat független szakértők bírálnák el.

high up! 2017.01.30. 11:40:29

@MACISAJT: "Annyi tisztesség nincs benne hogy legalább felkösse magát, iskarióti Júdás mintájára, aki áruló lett. "

Na te féleszü, akkor Orbaneszku gazdid az elmúlt 30 évben 30-szor felköthette volna már magát, hiszen az egész élete az árulásról szól. Először a kommunista párt családját árulta el, majd a liberális családját, majd a (kirakat)keresztény meg az (kirakat)polgári meg az álkisgazda családját. Aztán a Fidesz munkástagozatát, oszt így tovább.

Ha meg az Evangéliummal akarsz bizonyítani te szerencsétlen hibbant, akkor abban meg az a röhej, hogy a fideszbandád már a 2. parancsolaton se jutnátok túl. a 7-nél meg már végleg bebuktok (Ne lopj!)
Mondjuk az 1. parancsolatot még betarjátok kőkeményen, ( Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!) csak teccik tudni funkcionális analfabéta fideszesnépség, eltévesztetéttek a célszemélyt, mert az Urat nem Orbaneszkunak hívják. De a parancs feltétel és gondolkodás nélküli betartása, az stimmel nálatok, azt nem lehet töletek eltagadni.

FOLYTASSUK!

MACISAJT 2017.01.30. 11:57:07

@Tibi !: " Hogyan mered magatokat Jézushoz hasonlítani, a posztert meg Júdáshoz?"

Igazad van. Az iskárióti Judás az itteni elmeroggyant árulóhoz képest maga volt az erkölcsösség,
ugyanis mielőtt felkötötte volna magát, még a pénzt is visszaadta...

Ma Baker 2017.01.30. 12:25:15

"vagy beledöglök abba, hogy itt minden szar, és/vagy elhúzok a gecibe és leszarom az egészet"

A kulcsmondat. Opportunista kis köcsög vagy te Gergő! Az állam nyalja ki a segged oszt jóvan. Te ennyit vársz a világtól, az országtól, nem kevesebbet. És ha ez nem jön össze, akkor leszarozol mindent és elmész innen máshol nyalatni a valagad. Neked tökmind1.
Csak nem biztos, hogy találsz ilyen helyet a világon, ahol a te ánuszod a közepe mindennek.

conchita wurst 2017.01.30. 12:29:07

napicsart.blog.hu/2017/01/29/tudod_mikor_fizettel_legtobbet_tojasert_emlekszel_mennyibe_kerult

Tojásinfláció ORBÁN 2010-16 = +15,6% (32-37 ft)

Tojásinfláció GYURCSÁNY 2005-10 = +60% (20-32 ft)

Köszönjük a szocialista szabaddemokrata szakértőknek! A piac majd megoldja, az állam rossz gazda!

Ma Baker 2017.01.30. 12:32:19

@nu pagagyí: "Egy megtévesztett ember ébredése. Sajnálom azokat a Fidesz-fanokat, akik nem veszik észre, hogy gazembert csinált belőlük a pártjukat uraló maffia."

És te kire szavaztál? Biztos te vagy az 1%-nyi LMP, Együtt, Külön, és a többi "ami még nem kormányzott és ezért biztosan patyolattiszta emberekből álló párt" szavazója. Az összes többi ember meg komplett idióta, hogy szavazni mert valaha is valakire.... Gondolod te.

conchita wurst 2017.01.30. 12:33:06

@Amator: 'Én nem vagyok közgazdász, de szerintem ha osztalékként kiveszek pénzt egy vállalkozásból, akkor az eltűnik a gazdaságból.'

- bizony nem vagy közgazdász, de jópofa dolgokat állítasz. Tudsz még több ilyet, mint a fenti?

Az hogy te megkapod a borítékodat a hó végén, vagy kiveszed a pénzed a bankból, az akkor eltünt a gazdaságból, vagy mégis hogy képzeled ezeket a dolgokat?....:)

high up! 2017.01.30. 12:57:33

Summa summarum, a fidesz az egy szervezett bünszövetkezet, akik tudják, hogy ha buknak, mindegyikük a börtönben fogja végezni. Emiatt kapaszkodnak körömszakadtukig Orbanszku gazdijukba, mert ha a vezír bukik, akkor az egész szervezet 1 másodperc alatt úgy csuklik össze mint a colostok.
Ezekkel a fideszes bandatagokkal nem beszélni kell, hanem ahogy a klasszikus mondta egykoron: "A betonba kell taposni őket!". A fideszes maffiagépezet ugyanis nem a párbeszédektől meg alternatív gazdasági programoktól fog majd összeomlani, hanem attól, hogy visszacsap rájuk a nép.

A mai idők tökéletesen ugyxanazok mint a 80-as évek vége: a hibbant diktátor is tudja már, hogy az ország menthetelenül leszakadt a világtól, valós gazdasági eredmény nincs, a fél ország kivándorolna, a társadalmi elégedetlenség óriási. Az elszámoltatási vágy kitörését még ideig óráig tudja ellensúlyozni rezsicsökkentéssel, egész pályás média agymosással.

Amint viszont összeáll egy 100 ezres, a tolvajbanda fidesz ellenő tüntető tömeg , akkor a kocka azonnal fordulni fog, a tömeg hólabdaszerüne növekszik. A téma már nem a Szulejmán lesz, meg nem Soros, meg nem a Brüsszel elleni harc. Hanem az, hogy az addig megbízható hasznos hülye Árlaghülyemagyar felébredt és vért kíván.
Ez mostanában úgy 10-15 évenként előfordul ebben az országban, még a köztudottan minimális PISA képességek ellenére is.
Ha valaki tudja, hogy hogyan kell egy 100 ezres kormány ellenes tüntetést összehozni, akkor as népnek ezt a 15 éves bambulási korszakát lényegesen le tudja csökkenteni.

FOLYTASSUK!

konrada 2017.01.30. 12:58:34

@high up!:
Kedves ...!

Már megint túl sok benned az indulat ahhoz, hogy értelmesen végig gondold azt, amit más leír.
A példákban azért szerepeltek ezek a cégek, mert alapvetően ők szerepeltek annó a hírekben, de írhattam volna Alterát, vagy egyéb olyan cégeket, melyek már nincsenek bent az országban a közbeszerzési bulikból. A közös bennük az, hogy - pont mint ahogyan említed a MOL-t, vagy az OTP-t - az adott országokban megkeresett pénzt kiviszik, de ez legyen azon országok baja. (Mint a horvátoknak is a ....)
...mert egyébként, bármilyen furcsa is számodra, van különbség egy alpokbéli vadászház, vagy egy mátraalji közt. S most egy kis gazdasági talpaló neked: Az alpokaljait osztrák anyagokból oszták munkások építik, majd annak karbantartását-üzemeltetését osztrák munkavállalók végzik, ezek után közterheket, adókat az osztrák államnak fizetik be.
...amiből így semmilyen formában nem lesz se magyar tulajdon, se nem kerül bele magyar munka, alapanyag, és persze adó sem folyik be.
Így míg az osztrák által kitalicskázott pénz az osztrák gazdaságot fűti, a magyar - ha azt itt fekteti be - legalább valamennyit visszaforgat.
...de ez már túl bonyolult lehet neked végig gondolni-megérteni: maradj meg inkább a szokásos birkázásnál, az való neked....

Zsoltbacsi 2017.01.30. 13:00:03

@Amator:

"Remélem nem rám gondoltál. Az előző rezsim azért lett elküldve melegebb éghajlatra, mert loptak és korruptak voltak. "

Ez csak feligazsag. Azert lettek elhajtva, mert loptak, korruptak voltak, es mellesleg (majdnem) csodbe vittek az orszagot

konrada 2017.01.30. 13:00:26

@Amator:
...de ez tényleg hülyeség!;)) Komolyan azt hiszed, hogy a fizetésed addig marad csak meg, míg a kezedbe nyomják, utána a zsebedben el-ég?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.01.30. 13:01:02

@conchita wurst: Nyilván nem úgy értette. Nyilván Mészáros Lőrinc költései, ha mondjuk vesz egy szállodaláncot, vagy yachtot Magyarországon, az nem tűnik el a gazdaságból. Az egy más kérdés, hogy a fideszközeli tolvajok is elég rendesen offshore-oznak. "Orbánveje" Tiborcznak már az oviban is offshore volt a jele, és az a pénz, amit svájci és dubaj-i bankokban pihentetnek az ellopott közpénzből tényleg kikerül a magyar gazdaságból.

Amator 2017.01.30. 13:01:19

@conchita wurst: Tudod nem szép dolog kiragadni egy mondatot a környezetéből, de azért válaszolok.
A nagytőkésekről beszéltünk éppen, szóval ha kiveszed a nyereséget osztalékként, és nem forgatod vissza a vállalkozásodba, akkor az jelenthet egy pár dolgot. Pl. poltikai csókos vagy, és nem 10%-os
nyereséggel dolgozol ( ahogy kevésbé korrupt országokban szokás ). Simán kapsz banki kölcsönt egy következő projektnél, tehát mégcsak félre sem kell tenned a nyereségedből. Ha egy évben kiveszel 800 milliót osztalékként (nemzeti gázszerelő), és személyes szükségleteidre mondjuk elég kb. 50 millió, akkor a különbség szerinted hol landol ? Biztos nem a gazdaságban, mert ha befektetnéd, akkor bolond lennél adózott pénzből tenni. De ezt te is tudod szerintem.

Amator 2017.01.30. 13:11:36

@Zsoltbacsi: Igen, az utolsó mondatodat is hozzávehetjük, de én azért a majdnem szót nem tenném zárójelbe, nem voltunk a görögökhöz közeli állapotban. Majd 2025-ben, az olimpia után.

conchita wurst 2017.01.30. 13:15:28

@Amator: Ne vedd sértésnek de talán jobb lenne ha visszamennél főzni.

Komolyan, most utoljára elárulok még pár titkot neked.

1. Az hogy valaki kiveszi a nyereségét osztalékként, nem jelenti azt hogy elkölti cukorkára. Csak azt jelenti ogy kivette osztalékként, kivette az adott cégéből, amiből van neki 24.

2. Ha elkölti cukorkára, az nem kerül ki a gazdaságból, hanem egy cukorkaárus bevételévé válik, és ÁFA bevételt is jelent.

3. Örülök hogy elmesélted, hogy Mészárosnak mennyi a nyereség-kulcsa, és jobban tudod hogy mit mibe kell fektetni mint ő - annak ellenére hogy inkább egy nyugdíjas konyhásnéni szintü elképzeléseid vannak a pénzről.....

Amator 2017.01.30. 13:20:14

@konrada: " ...de ez tényleg hülyeség!;)) Komolyan azt hiszed, hogy a fizetésed addig marad csak meg, míg a kezedbe nyomják, utána a zsebedben el-ég? " Nem a magánemberekről beszélgetünk, hanem a vállalkozói rétegről. Ha egy vállalkozó nem forgatja vissza szinte az összes nyereséget a vállalkozásába, hanem feléli, akkor miből lesznek új munkahelyek ? Én egy olyan nyugati tulajdonú cégnél dolgoztam a 90-es években, ahol az első évben 30-an kezdtünk, de a 8-ik év végére már átléptük az 1000 főt, köszönhetően annak, hogy a tulaj minden pénzt visszaforgatott a cégbe. Persze leírtam, hogy nem vagyok közgazdász, de azért magasan képzett műszaki értelmiségi vagyok, aki néha perverz módon ide jár kommentelni, mert a trollok a legnagyobb hülyeségeket is kimagyarázzák a tájékozatlan kommentelőknek.

Ballib cenzúrázók réme 22 2017.01.30. 13:22:05

Most tényleg...

Racionalista Párt ?

Ma már minden blogger pártot csinál ?

Miér nem mész a PKP-be, mint elkötelezett jobboldali ?

Hídvégi Misi láthatóan mélyen egyetért veled, azaz fel is vagy véve.
És a népszerűség, és ismertség is felkúszik, 3 ezredről, 3,5 ezredre.

Amator 2017.01.30. 13:25:00

@conchita wurst: Annak örülök, hogy végig civilizáltan beszélgettél velem, kicsit csípkelődve ugyyan, de ennek így semmi értelme, ha elkezdesz fölényeskedni, és lenézed az embert, miközben jóval több tapasztalatom van ezen a téren, de egyszerűen fogalmazok, mert már megtehetem. További szép napot.

Ballib cenzúrázók réme 22 2017.01.30. 13:29:39

@Amator:

Óriási tévedés.

Az előző ballib elkúrókat nem azért zavarták el, mert loptak. HAnem azért mert elkúrták, és megduplázódott a munkanélküliségi ráta, rommá adósították az országot és embereket, devizahitelben úszott a lakosság, és ország, közben minden EU-s pénzt kiutaltak a külföldi multiknak bagóért (100 millákért) cserébe.

A semmi mást nem csinál, csak ezeket az EU-s forrásokat a klientúrának utalják, nem pedig külföldi multiknak, mint a szocik..
Azaz itt végzik a munkát, itt költik el, itt adóznak utána.
Van is reálbér növekedés, alig van munkanélküliség, mérhetetlen infláció, csekély banki kamat, ...

Egyszóval minden jobb, és ezt minden választópolgár tudja.
Ami nem azt jelenti hogy nem lehet jobban csinálni.
Hogyne lehetne.
De nem a ballib elkúróknak, akik az összes EU-s pénzt, és adóforintot külföldre áramoltatták.

conchita wurst 2017.01.30. 13:33:42

@Amator: ...:)

'miközben jóval több tapasztalatom van ezen a téren, de egyszerűen fogalmazok'

- nem, nem egyszerüen fogalmazol hanem alapfogalmak terén is erős kihívásokkal küszködöl, egyszerüen szólva rémisztően buta vagy, de legalább szorgalmas.

Amator 2017.01.30. 13:48:27

@conchita wurst: Ok, ez volt az utolsó alkalom, hogy az ilyen primitív trollokkal leálltam beszélgetni.

high up! 2017.01.30. 13:55:55

@konrada:

te tényleg funkcionális analfabéta vagy barátom! Ha egyszer azt mondod, hogy a MOL meg OTP is gonosz multi aki elviszi a külföldi profitját az ottani országokból, akkor mijafasz magyarázat az, hogy ebben az esetben "legyen ez azoknak az országoknak a baja"???
Mondd má el azzal különös anyagból gyúrt fideszes agyaddal, hogy ugyanazért a dologért a magyar multi miért jó multi, a külföldi meg mitől rossz multi?

Tudod még tovább fokozni a röhejt?
Mondjuk azzal, hogy amikor a Strabag úgy és ott használja fel az általa megter,melt nyerséget ahogy akarja, az nekled miért fáj? Visszasírod a kedvenc kádári idődet, amikor is a határon motozást tartottak, oszt aki 50 dollárnál többet mert kivinni az országból, attól elvették a pénzt? Hogy nehogy má külföldre talicskázza a magyar népgazdaság vagyonát?
Hábammeg, nektek fideszkomcsiknak annyira értehtetlen az utóbbi 100 év fejlődése a világban, hogy azon már sírni se lehet.

FOLYTASSUK!

konrada 2017.01.30. 13:57:19

@Amator:
...ha feléli. A vállalkozó is csak ember. Ha minden pénzét visszaforgatja, akkor miből él meg?
Ha meg él, akkor annak költségei vannak, akár házat, vagy akármi mást is vesz, de akkor is, ha csak jobb minőségben él, többet szórakozik. (De persze az üres kenyérnek is ára van...)
Így az ezekre elköltött pénz azt a piacot fűti, melyen ezeket beszerzi, igénybe veszi.
...s erre célzunk azzal, hogy nem mindegy, hol él az a vállalkozó, hol költi el a pénzét...

conchita wurst 2017.01.30. 14:03:28

@high up!: 'Ha egyszer azt mondod, hogy a MOL meg OTP is gonosz multi aki elviszi a külföldi profitját az ottani országokból, akkor mijafasz magyarázat az, hogy ebben az esetben "legyen ez azoknak az országoknak a baja"???'

- amikor eladsz valamit, abból bevételed lesz, amikor veszel valamit, akkor kiadásod lesz, a kettő különbözetéből meg meggazdagodsz vagy elszegényedsz.

Nagyon bonyolult, mi?

Amator 2017.01.30. 14:11:18

@Ballib cenzúrázók réme 22: Vitatkoznék. Az embereket nem érdekli az államadósság, mert ők természetesnek veszik az adósságot, hiszen majd minden családnak van hitele. Sajnos ilyen szegény ország vagyunk. A többivel egyetértek.
Ja még egy dolog. Az szerinted rendben van hogy az EU-s támogatások legnagyobb része a klientúrának megy ?
Szerintem az emberek 90%-a reményekkel telve nézte 2010 után a kormányváltást. Aztán nagy része csalódott, nem tud pártot választani, mert híján vagyunk normális jobboldali pártoknak.
Ha minden jobban megy, azt hogy magyarázod, hogy a környező országok gazdasági fejlődése sokkal dinamikusabb a miénknél ? Talán mert te sem fektetnél be Magyarországon, ha mondjuk a dohányiparban vagy érdekelt.

konrada 2017.01.30. 14:15:46

@high up!:
...mondtam én, hogy joban járunk, ha maradsz a szokásos birkázásnál, mert a felfogásod...

...de azért próbálkozom: Nekem nem azzal van a bajom, hogy Theo Albrecht úgy keres pénzt, ahogyan lehet, és ahol, és ezt a pénzt ott költi el, ahol él. Azt sem róvom fel neki, hogy ebből szűkebb hazájában épít húsfeldolgozót, és azt se, hogy azt próbálja az üzleteiben minél több országban eladni.

...viszont: az így megtermelt húskészítményekhez az alapanyagot természetesen szűkebb hazája gazdáitól veszi, akik a saját termelésű takarmánnyal etetik őket, a gyárát helyi emberek alapvetően helyi anyagokból építik fel, és abban a környéken lakók dolgoznak, akik az ott megkeresett pénzt alapvetően abban a környezetben költik el. (és természetesen az összes felsorolt résztvevő ott adózik.)
...s qrvára nem érdekli Theo Albrechtet, hogy ott, ahol a boltjai vannak, a helyi gazdáknak nincs piaca, az ott élőknek nincs munkahelye, és az államnak így bevétel helyett inkább ott kiadása van.
Mert ő tudja azt, amit te nem vagy képes megérteni, ez nem az ő baja, hanem azoké...

...és pont ez alapján: nem a mi bajunk az, ha Csányi román, vagy bulgár bankjai nyereségéből épít vágóhídat, amiből majd magyar munka-alapanyag feldolgozott exportja lesz azokba az országokba. Ugyanis - bármilyen új információ lesz ez neked - nem mindegy, hogy a f.sz melyik végén állsz.
...de persze ebben lehet, tévedek...

high up! 2017.01.30. 14:18:03

@Ballib cenzúrázók réme 22:

te zúzott agyú, a ballibsiket 2010-ben egyetlen dolog miatt zavarták el: mert előkerült egy hangfelvétel, amelyen gyúrtcsány bevallotta, hogy átvágta a népet. Oszt ezt megértette a nép.

Mert a magyar nép felfogóképesége csak idáig terjed. Hogy személyesen kell neki megmondani, hogy "Átkúrtalak titeket".

Mert egyébként nem hiszi el, meg nem is érti meg. Mert a magyar ilyen, hogy bár a szeme elött lopnak, hazudnak, de fel nem fogja, hogy mik is történnek. Csak bámul ki a fejéből. Mint manapság.

Mer há nem is úgy van, hogy az Orbán lop, hiszen megmondta az M1, hogy nem lop. Meg az Eke TV is megaszonta. Mert Orbán Viktor megmondta, hogy a Soros lop. És nekünk magyaroknak ezért nem jó!!

Oszt ezért szeretem amikor a fideszkomcsi fajtátok a ballibet szidja. Két funkcionális analfabéta tömegtábor veszekszik egymással. Azokról a dolgokról, amelyekben mindkettőjük egyformán segghülye. Amelyekben mindkét tábor pont ugyanúgy át lett kúrva a vezíre által. Semmi különbség nincs a kettőtök közt.
Az egyetlen dolog amiben két tábor különbözik a másiktól, az max. az, hogy melyikőtök érte el hamarabb a totális agyhalál állapotát. Max. csak ennyi különbség van köztetetek meg a ballibek között.

Oszt a Tomanovics ezen blogbejegyzése meg arról szól, hogy ő kistabadult ebből az állapotból, már nem tartozik a segghülye agyhalott birkatáborotokba. Oszt ettől itt néhányan nagyon dühbe jöttek. Olyan fasza keresztényi módon még akasztani is akart itt egy fidióta őrült.

FOLYTASSUK!

Amator 2017.01.30. 14:21:56

@konrada: Igazad van, nem volt elég pontos a fogalmazásom. Tehát minden pénzét visszaforgatja, amit a megélhetési költségein felül marad. Így értettem.
Az utolsó mondatoddal egyetértek.

high up! 2017.01.30. 14:29:12

@konrada:

szegény eftársam, te egyre borzalmasabb állapotban vagy. Most már harmadjára hülyülsz bele abba, hogy elmagyarázd, hogy te nem mondasz ellent magadnak, hanem a világ nem akarja megérteni, hogy neked szßinztiszta valósághü elméleteid vannak, mentesek a totális önellentmondásoktól.

Na, szorozgasd még a nullát további számokkal, hátha egyszer sikerül a nullánál nagyobb számot kapnod. Ha meg nem sikerül, akkor meg majd megmagyarázod, hogy ez a szám akkor is nagyobb!
Csak a világ nem érti meg a mi sikereinket, mert utálnak minket, utálják a mi csavararos magyar észjárásunkat.
Na ettől is van a magyar mindig a törenelem szopóágán: a "csavaros" észjárása miatt. Ahelyett hogy a világot értené, majd a csavaros észjárásával megmagyarázza, hogy a világ önmagát nem érti. De a magyar az leleplezte a világot

FOLYTASSUK!

konrada 2017.01.30. 14:41:41

@high up!:
...igazad van, abba kell hagynom, hogy értelmet keressek ott, ahol nincs....
...ha ezt nem értem meg - s nem fogom fel, hogy téged a tények helyett csak az indulat hajt - akkor hozzád hülyülök. Teljesen igazad van.

folytassad úgy, ahogyan szereted: saját magaddal elbeszélgetve..

Tomanovics Gergely · http://tomanovicsgergely.blog.hu 2017.01.30. 14:49:16

@Tibi !: "Akkor 1998-2002 között hol voltál? Ezüsthajó, kajaibrahim, tejeszek szétverése, csak pár dolgot említsek akkorról. "

Ez egy fontos kérdés, és a könyvemben is írtam róla.

1998-2002 között engem egész más dolgok érdekeltek: Pentium processzor, Fasttracker zeneszerkesztő, Sound Blaster hangkártya meg persze a csajok és a buli. 2000-ben lett internetünk, és hírolvasás helyett tevét neveltem, Honfoglalóztam meg MP3-akat töltöttem le, mint minden normális tizenéves.

1998-ban ugyanis 16 éves voltam, szerinted ma egy 16 éves Mészáros Lőrinccel meg az egészségügy helyzetével foglalkozik? Ne legyél má' hülye. Utólag a számok alapján úgy tűnt, hogy ezüsthajó ide, koronaúsztatás oda, de csökkent az államadósság, és nyugalom volt az országban nem tévéostrom meg cirkusz. "Biztos azok is lopnak, de talán normálisabbak" - volt a véleményem az egészről.

Zsoltbacsi 2017.01.30. 14:57:19

@high up!:

"te zúzott agyú, a ballibsiket 2010-ben egyetlen dolog miatt zavarták el: mert előkerült egy hangfelvétel, amelyen gyúrtcsány bevallotta, hogy átvágta a népet. Oszt ezt megértette a nép. "

Neked nagyon rovid az emlekezeted, vagy csak szokas szerint hazudsz. Adnek egy hazi feladatot: legyszives nezz utana, hogy 2006ban az onkormanyzati valasztasok es az oszodi beszed kikerulese ELOTT hogy alltak a kozvelemenykutatasi adatok!

Normalisabb embernek nem volt szuksege az oszodi beszedre ahhoz, hogy tudja, hogy elkurtak es hazudtak.
Csak 3 apro teny, amivel az oszodi beszed nelkul is tarolt volna a fidesz:
- Lassan mondom, hogy mindenki megertse, NEM LESZ GAZ AR EMELES....
-Egesz europa minket irigyel, itt a pannon puma (a valasztas utan viszont rogton visszaemeltek az afat, megszuntettek a kedvezmenyes 15 %os kulcsot,stb)
- Kiderult, hogy nem 5 szazalek a hiany, hanem a duplaja (Trukkok szazai...)

Zsoltbacsi 2017.01.30. 15:13:13

@high up!:

Csak hogy lasd, milyen rendes vagyok, ravilagitok 2 grafikonnal a hazugsagodra:

Partok nepszerusege:

ufi.blog.hu/media/image/fidesz_mszp(1).gif

Miniszterelnokok nepszerusege:

ufi.blog.hu/media/image/gyurcsany_orban(1).gif

Tisztan latszik, hogy szeptemberben, amikokr kikerult a felvetel, mar fenyevekkel vezetett a fidesz. Szerintem eleg vilagos, hogy akkor indultak el a lejton, amikor kiderult az elkuras, nem pedig amikor a felvetel....

Willkommenskultur 2017.01.30. 15:19:31

@Zsoltbacsi: Persze, ezek tök barmok.

Még 2 bukó után is hiszik és vallják, hogy a korrupciózás diktatúrázás ideológiai politika most biztosan megbuktatja Orbánt (2014ben is ebben hittek).

Pedig a szimpla emberek annyit néznek, hogy van hol dolgozni kicsit a bér is emelkedik kicsit az adók is csökkennek, akkor minek szavazzanak a hőzöngőkre?

Nincs mese, a baloldal az SZDSZ útjára lépett, szélsőséges lett. Botka nem volt rossz 5let, de ha továbbra is egymást fogják fúrni 2018ban Vona minden szavazójukat elcsórja.

Ballib cenzúrázók réme 22 2017.01.30. 15:52:36

@Zsoltbacsi:

Persze hogy egyértelmű.

Csak a ballib agyhalottak próbálják az Öszödi beszédnek betudni Gyurcsány bukását.
Amit persze még ma is igazság beszédként aposztrofálnak.

Holott az csak a tüntetések kezdetének az időpontja volt leginkább, népszerűsége már akkor rég nem volt se neki, se az MSZP-SZDSZ-nek.
A tüntetések kezdete, amit Gyurcsány a 2006.10.23-i véres rendőr terrorral tetézett.

Amator 2017.01.30. 16:33:46

@Zsoltbacsi: " Normalisabb embernek nem volt szuksege az oszodi beszedre ahhoz, hogy tudja, hogy elkurtak es hazudtak. "
Igen, abszolut igazad van. Viszont a mostaniak is hazudnak, ezerrel. A kérdésem: ez miért nem probléma a rajongóknak, illetve a hívő tagozatnak ? Számtalan idézet, meg felvétel kering az interneten, ahol rövid idő alatt az ellenkezőjét mondják. Reménytelen ez az ország.

Zsoltbacsi 2017.01.30. 16:39:33

@Amator:

2vel feletted @Willkommenskultur: frappansan osszefoglalta a kulonbseget. Tobbet en se tudok hozzatenni.

Mas: nezd meg a 2010 ota grafikonokat, a Fidesz 2x is megreccsent ()

Zsoltbacsi 2017.01.30. 16:41:28

@Amator:

2vel feletted @Willkommenskultur: frappansan osszefoglalta a kulonbseget. Tobbet en se tudok hozzatenni.

Mas: nezd meg a 2010 ota grafikonokat, a Fidesz 2x is megreccsent (kitiltasi ugy, netado). Egyiknel se tudott az ellenzek profitalni belole. Tehat lehet hogy megutaljak az emberek a fideszt, de a "demokratakat" meg jobban utaljak! (mindketszer a bizonytalanok pont annyival novekedtek, amennyivel a Fidesz csokkent)

2017.01.30. 16:59:27

@Zsoltbacsi: "- Lassan mondom, hogy mindenki megertse, NEM LESZ GAZ AR EMELES....
-Egesz europa minket irigyel, itt a pannon puma (a valasztas utan viszont rogton visszaemeltek az afat, megszuntettek a kedvezmenyes 15 %os kulcsot,stb)
- Kiderult, hogy nem 5 szazalek a hiany, hanem a duplaja (Trukkok szazai...)"

- Igaz emelés nincs, de ha a világpiaci ár szerint lehetne alakítani, akkor olcsóbb lenne a gáz
- Megvédjük a magánnyugdípénztárakat
- Bár most nem pumának hívják, de állítólag világverő a gazdaságunk (kár hogy a számok mást mutatnak)
- Világrekorder ÁFA kulcs, a keveset keresők adókedvezményeinek megszüntetése, a feketén szerzett pénzek tisztára mosása 10%-os adókulccsal (még véletlenül sem legalább 16-tal, nehogy szerencsétlen tolvaj gazdag ugyanannyit adózzon, mint a csórók)
- Jelenleg csak piactorzító különadókkal lehet alacsonyan tartani a hiányszámokat.

Cserébe irdatlan pénzek mennek el Orbán hobbijára, nem is beszélve az EU-s pénzek lenyúlását, az oligarchák és strómanok hízlalását és még lehetne sorolni. Szóval ezek semmivel sem jobbak amazoknál. És lehet, hogy vannak, akiknek jobb lett, kevesebben vannak, mint azok, akiknek rosszabb 2010 óta. Nem azért, mert korábban jó volt, hanem azért, mert most még szarabb a helyzet.
És egyelőre az uniótól kapunk pénzeket. 2020 után, amikor a fidesz kilépteti az országot, már nem fogunk, jön az éhenhalás.

Zsoltbacsi 2017.01.30. 17:02:33

@Amator:

"A kérdésem: ez miért nem probléma a rajongóknak, illetve a hívő tagozatnak ?"

A masik, hogy nem mindegy, hogy valaki mondjuk trukkozik a KSH adatokkal (pl inflacio) vagy a decemberi szamlakat januarban utalja el, amit mindenki megtesz, vagypedig frontalisan szembol belehazudik a pofamba. Valahogy amikor gyurcsany megszolalt, mindig az volt az erzesem, hogy hulyenek vagyok nezve, most ennyire nem feltuno a dolog. Es nem egyedul vagyok igy

Egyebkent ez a rajongozas meg hivo tagozat is mekkora kamu... Epp az elobb emlitett statisztikabol latszik, hogy rossz dontesek eseten a fidesztol siman elpartol mondjuk 1 millio ember. Nezd meg a dk-t, Fleto akarmit csinalhat, az a 3-400 ezer ember barmikor kitart mellette... Ha megnezed a nepszeruseget a megalakulasa ota, gyakorlatilag egy vizszintes vonal

Zsoltbacsi 2017.01.30. 17:11:03

@Ylim:

Mindegyiket konnyu lenne megcafolni, most csak az elsot, nincs kedvem annyit gepelni:

"- Igaz emelés nincs, de ha a világpiaci ár szerint lehetne alakítani, akkor olcsóbb lenne a gáz"

1: Te a New Yorki vagy a Tokioi tozsdere jarsz tankolni?
2: Megjegyzem, hogy a gaz arat hosszutavu nemzetkozi szerzodes szabalyozza.Pont az a lenyege, hogy az ingazodas ne tegyen ki minket a spekulansoknak. Most peldaul 2019ig kb valtozatlan aron kapjuk. Es ez 1996 ota igy van!
3: Erdekes elmelet, de akkor magyarazd meg legyszi, hogy miert volt Fleto alatt nalunk a legdragabb az euban es miert a legolcsobb most? (pontosabban elolrol a 3.-bol lettunk hatulrol a 2.)
4: szamold ki, hogy az atlagfizetesbol mennyit kapsz most, es mennyit akkor. Benzin eseteben 2006ban 620 literrel kaptal egy havi bruttobol, most 840...

Amator 2017.01.30. 17:23:10

@Zsoltbacsi: Egyetértek, azzal a kiegészítéssel, hogy én Orbánnál is azt érzem, hogy folyamatosan hazudik, és szerintem sokan gondolják így.

Zsoltbacsi 2017.01.30. 17:29:30

@Amator:

Nincs vita, nyilvan hazudik. Lehet, hogy egyedul vagyok akkor, de nekem nem ugyanaz, hogy valaki ujsagiroi kerdesre mond valamit, vagy adatokat szepit, vagy az, amikor egy limuzin ulesen belemondja a pofamba.
De tegyuk fel, hogy ugyanaz, azert Orban legalabb eredmenyeket tud felmutatni, ami az elodeirol nem volt elmondhato. Csak az agyhalottak tudjak elhinni, hogy a tobbsegnek rosszabb lett az elete, senkit se erdekel a sajat zsebe, es csupan extrem sportbol szavaznak a fideszre.

Zsoltbacsi 2017.01.30. 17:48:25

@Zsoltbacsi:

Pontosabban az elodoknek is voltak eredmenyeik, csak hitelbol...

Amator 2017.01.30. 18:06:02

@Zsoltbacsi: Megint igazat tudok adni neked. Viszont ez a politikai vircsaft, - hogy mindent tagadunk amit az ellenfél mond - , honnan ered ? 2002 és 2010 között a Fidesz mindenbe belekötött, amit az MSZP kormány tett, függetlenül attól, hogy mi volt az. Most az ellenzék ugyanezt teszi, mert azt hiszi ezzel megint kormányra kerülhetnek. Élénk tévedés. Természetesen az is a Gyurcsány kormány gyengeségét jelzi, hogy a tényleg jó elképzeléseit , intézkedédéseit sem tudta keresztülvinni, mert Orbán mindent obstruált. Tehát csak az agyhalottak gondolhatják azt, hogy 2010 előtt minden rossz volt. Én egyébként semmilyen kvalitást nem nézek ki a mostani vezetésből, intézményesítették a mellébeszélést pl, de tényleg volt egy pár jó intézkedésük, határzár kiépítése, közmunka, ágazati adók, stb. Sokszor húztak 19-re lapot, és bejött. Viszont sok mindenben tovább kellene lépni, ahhoz viszont szakértők kellenének, nem politikai mellébeszélők.

Zsoltbacsi 2017.01.30. 18:20:51

@Amator:

"Viszont ez a politikai vircsaft, - hogy mindent tagadunk amit az ellenfél mond - , honnan ered ? 2002 és 2010 között a Fidesz mindenbe belekötött, amit az MSZP kormány tett, függetlenül attól, hogy mi volt az. "

Egyreszt nincs semmi kulonos abban, hogy az ellenzek ellentmond a kormanynak. Viszont van egy minosegi kulonbseg. Ugyanis a tenyleg fontos dolgokban Orbanek is bealltak a kormany moge. Nem mondom, hogy tul gyakran, de mondjuk evente 1x. Peldaul Paksot 98 szazalekban szavaztak meg. Ugye azt Gyurcsany targyalta vegig a ruszkikkal, meg eloszerzodest es szandeknyilatkozatot is alairt, es ezugyben vegig elvezte az ellenzek bizalmat. Persze utana mar nem tetszett neki, miota ok nem tudnak belole lopni :)

"Sokszor húztak 19-re lapot, és bejött."

Azert tettek is erte. Tudod, a lotto otost is csak az nyeri meg, aki elotte megveszi a szelvenyt es kitolti!

Es meg van egy hatalmas erv Orban mellett: ot meg lehet gyozni. Nezd meg a vasarnapi boltzart vagy a netadot. Szerinted Gyurcsanynak nem alltak a rendelkezesere ugyanazok a kozvelemenykutatasi adatok a vizitdijjal kapcsolatban? Pontosan latta, hogy orbitalis buko lesz, de azert o csak felkopott es alaallt. Meg is kapta a valaszt 85:15 aranyban :) Ja, es termeszetesen o diktaturazik a leghangosabban :)
De a migransokkal szemben ugyanez, ott is nem csak az orszaggal, hanem meg a sajat valasztoival is szembement. Mar joval a kampany elott is azt mutattak a kutatasok, hogy meg az mszp/dksok is a kormannyal ertenek egyet. Nem baj, a "demokratak" megmutattak... :)

Az irasod tobbi reszevel egyetertek

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2017.01.30. 19:58:14

Azt bírom bennetek csalódott fideszesekben, hogy nem tudom, hogy hol töltöttétek az elmúlt 20 évet.
Igen, igazad van, hogy ezek az emberek nem újságírók, nem értelmiségiek, hanem mezei talpnyalók, viszont mi az újdonság? A Fidesz karaktere nem mostanában lett ilyen, hanem a kilencvenes években. Az ideológiája az változott többször. A stílusa nem.
Ajánlanám ezt a figyelmedbe:
index.hu/velemeny/imho/mediafoleny/
Először olvasd el és csak utána nézd meg a dátumot. Azt fogod találni, hogy minden szava tökéletesen megállja a helyét a mai napig, csak hát a dátum...
Amikor te csatlakoztál a Fideszhez ez már bőven olyan volt, mint amitől most iszonyodsz, legfeljebb nem tűnt fel, mert hinni akartál benne.

A többit most inkább nem mondom...

Hidvégi Mihály 2017.01.30. 20:51:12

Nem, szép öcsém, valóban nem volt gyerekszobám... mit csináljak, ha a tehén seggéhez állítottak s pásztorkodnom kellett, mikor más gyerekek esetleg szolfézst tanultak, ugye nem várod, hogy ezért főbe lőjem magam?

De azt se várd, hogy elfogadjam a magyarázatodat. Mert ez megalkuvás, hogy nem megyek politizálni, mert a lakájmédia bemocskol. Igen? Na és, születtél volna tán te is a tehén segge mellé s nem lennél ennyire finnyás, lenne merszed harcolni, nem pedig beletörődni abba, hogy embernek alig nevezhető kis lófaszjankók uralják a magyar népet. Mennyivelis jobb arra várni, hogy hátha egyszer valaki kikaparja a gesztenyét a tűzből s eljön egy olyan lét, amikor nincs lejárató lakájmédia. De te nem, uram , te mosod kezeidet. OK, még ezt is megérteném, nem lehet mindenki egyforma. De azt már nem értem meg, hogy pl a blog íróját pedig lenézed, kioktatod s kineveted, hogy ő mer pártot alapítani. Hát ez utóbbi verte ki nálam a biztosítékot.

Amator 2017.01.30. 21:13:00

@Hidvégi Mihály: Rendben, kiderült hogy jó emberismerő vagyok.

" De azt már nem értem meg, hogy pl a blog íróját pedig lenézed, kioktatod s kineveted, hogy ő mer pártot alapítani. Hát ez utóbbi verte ki nálam a biztosítékot. "
Csak kellene az a gyógyszer, mert ilyet nem tettem. Élcelődtem egy kicsit, hogy a mostani szinvonalat a blog gazdája is tudná hozni, mert az a béka feneke alatt van. Tehát nem túl nehéz. Trágár mondatokban Bayerrel egy szinten van, az is megy neki. Szóval nem nevettem ki, nem néztem le, nem céloztam rá, hogy pártot alapít, mindössze megjegyeztem, hogy amilyen szintre a Fidesz süllyesztette a politikát, azt bárki tudná hozni, ezért jaj nekünk.
Tényleg jártam szolfézsra, honnan tudtad ?

Hidvégi Mihály 2017.01.30. 22:03:12

Ezt írtad:
"Nem véletlen, hogy a blog gazdája is beszálna a buliba, mert ezt a szintet láthatóan ő is hozza. Jaj nekünk. "

Magyarázd el nekem ha kérhetlek, hogy ez cinikus mondat-e? Mert én amennyire tudok értelmezni, nos igen, az. ...beszállna a buliba - ráadásul olyan lenéző, lekezelő stílus. Pedig jóhiszeműen éppen ellenkezőleg, bátorítólag kéne rá hatni, hogy fiatalon ekkorát csalódott, teljesen érthető és logikus és pozitív, hogy tenni igyekszik.

S hogy igen cifrán káromkodik? Hát még azt se tehesse?, tehetetlen dühében. Milyen felső parancs tilthatná meg neki, hogy édes anyanyelvünket úgy gazdagítsa, ahogyan jónak látja. Üsse kő, az én előző mondatomban is lehet cinizmus, de amikor fáj a magyar közélet, legtermészetesebb az, hogy úgy niylatkozik meg valaki, hogy az félreérthetetlen legyen. Pedig én is szeretem a nyelvünket, tisztelem is, s igen szeretném, ha csak széplelkűen kellene szólni.

Amator 2017.01.30. 22:21:38

@Hidvégi Mihály: Maradjunk abban, hogy túlreagáltad egy kicsit a dolgot, Persze, van cinizmus a mondatban, de ez leginkább a mostani rezsimnek szól, ahogy fent próbáltam magyarázni. A stílust vállalom, de messze nem voltam olyan durva, mint néhányan. Az tényleg becsülendő, hogy belátta a tévedését ilyen fiatalon, de volna még hová fejlődni. Hajrá.
Soha nem volt még ennyire trágár a közbeszéd, mint manapság, ez nem feltétlenül segíti a nyelv fejlődését, ami pedig része magyarságunknak, hiszen a világ egyik legbonyolultabb nyelvén beszélünk. Szerintem ásd el a csatabárdot, igyál meg egy kis száraz vörösbort. Jó éjszakát.

Tomanovics Gergely · http://tomanovicsgergely.blog.hu 2017.01.31. 08:31:27

@Amator: Szándékos volt, hogy Bayert a saját hangnemében szólítottam meg, utána viszont egy éles váltással áttértem arra, ahogy szerintem beszélni kéne.

Ez a bejegyzés pont arról szól, hogy hagyjuk már abba ezt az egymás kurvaanyázására épülő politikai párbeszédet, mert ez sehova nem visz.

Hidvégi Mihály 2017.01.31. 09:31:48

@Tomanovics Gergely: Hozzád csak egyetlen kérdésem lenne.

"én bizony elismerem, hogy van egy kevés jó húzásuk is."

Arra nem gondoltál még, hogy a jó, a társadalom szempontjából egészséges húzásuk csak azért van, hogy a nép szemébe port hintsenek?

Mert szerintem igen nagy esély van rá, hiszen a kapzsiságot, a hataloméhséget, az egyeduralomra törés akarnokságát s az ennek következtében alkalmazott gonoszságot el is kell adni valahogy. S erre kiváló eszköz némi koncot vetni a népnek, hadd csámcsogjon s böfögjön elégedetten, hogy igen, ez a mi kegyelmes urunk milyen nagy jó tevőnk.

Azért gondolom ezt, mert forintosítva a "jó" cselekedeteiket, az eltörpül a hiábavalóságokhoz, a magukra költéshez képest.

Amator 2017.01.31. 10:45:04

@Tomanovics Gergely: Nézd Gergely, azt a békülékeny hangnemet, amit felütsz ebben az írásban, mindenki felismeri. Még a céljával is egyet tud érteni. Azt pedig minden normális ember nagyra értékeli, hogy megtévedtél, és most szeretnél jobb irányt a dolgoknak. Elmondom a problémáimat, civilizáltan, mások nem így tették, és beszóltak neked, nem is tudom hogy viseled. Szóval, embert barátjáról. Ismered a mondást. Magyarországon normális ember nem akar leülni egy olyan emberrel sörözni, aki fehérjeszármazéknak nevezi az ellenoldali politikusokat. Ezt annak idején élő adásban hallottam Bayertől, abban az adásban, ahol Lovassal, Bencsikkel, a negyedikre szerencsére nem emlékszem, hányták az epét mindenkire akik nem az ő oldalukon álltak. Még ha szimbólikusan is értetted, jószándékod jeléül, rossz embereket neveztél meg. G Fodor egy eltorzult lelkű ember, őt számtalanszor láttam az ATV-n, detto. Ha békülékeny hangot akarsz, akkor azokkal kezd, akiket régebben megsértettél. Érted ugye a kettő közötti különbséget. Az ellenféllel ( és nem ellenséggel ) kell párbeszédet folytatni, egy normális világ így működik. A jelenlegi rezsim legnagyobb bűne, hogy az emberek gondolkodását akarják megváltoztatni, kikerülve a vitát és a párbeszédet. Elnézve az itteni beszólásokat, elég sikeres a dolog. A másik az erkölcs. A kisemberek azt látják, hogy odafent minden megengedhetnek maguknak, számtalan politikust kaptak hazugságon, és természetesen nem mondott le, vagy említhetnénk a szolnoki polgármestert is, aki ugye lekurvázott idősebb hölgyeket, és mai is ő a polgármester. ( Ha valamelyik rokonod is érintett lett volna, gondolom minimum pofán vágod ). Hadd ne soroljam a mai közállapotokat. Szóval sokan úgy látják, hogy ehhez te is hozzájárultál. Az rendben van hogy 1998 és 2002 között még gyerek voltál, de megkérdezhettél volna rokonokat, barátokat az akkori helyzetről. Ezt csak azért mondom, mert már akkor is megvoltak ezek a hatalmi törekvések, oszd meg és uralkodj, belerúgok mindenkibe, aztán békülök. Ez mind Orbán habitusából jött, mert mint vidéki egyszerű gyerek, így nőtt fel. Nem véletlen hogy utálja a pesti értelmiséget és a fővárost, nem érzi jól magát ott.
Summa summarum, jó az irány Gergely, de ne várd hogy azonnal megbocsátanak neked mindent.

Amator 2017.01.31. 20:34:14

@Magyarország erősödik úgyhogy megszoptátok lipsik: Jó, hogy írod az emberek eladósítását, a devizahitel az első Orbán kormány alatt jött ki. Államcsőd sem volt, hiába nyomta a propaganda, akkor volt majdnem, amikor 2 okostojás példálózott vele, be is döntötték a forintot. Valakik jól kerestek vele. A többivel egyetértek. Mielőtt meggyanúsítanál, nem kívánom vissza azt a korszakot, sem.

Mei Ling 2017.01.31. 20:53:23

@Hidvégi Mihály:
Ez nem gond, csak az, hogy nagyon buta vagy, és ennek ellenére folyamatosan osztanád az észt. Maradj csöndben, és kapálj tovább!

Mogyorobokor 2017.01.31. 21:02:32

Tisztelt Tomanovics Gergely!

Észrevételem az egykulcsos adóval kapcsolatban a következő:
Ennek az adónemnek a bevezetését nem önmagában kell megítélni, ugyanis több módosítás történt Magyarországon. Igaz, hogy tőlünk nyugatabbra a többkulcsos adórendszer bevált és jól működő forma, de ez nem zárja ki azt, hogy ne lehetne kiépíteni ennél jobbat, nem beszélve arról, hogy az igazán nagy jövedelműek nagy része nem fizetésből lesz gazdag, hanem például tőkejövedelemből.

A létfenntartáshoz alapvetően szükséges termékek adójának minimálisra csökkentése értelemszerűen a szegényebbeknek kedvez inkább. A minimálbér emelésként ismert változtatás szintén az alacsonyabb jövedelműeknek kedvez. Emellett a munkaerőpiac gatyába rázása minden fizetésből élőnek kedvez az országban.
Mindezek mellett az egykulcsos adó számomra elfogadhatónak tűnik és láthatóan jól működnek az elmúlt években bevezetett változtatások.

Persze lehetne mondani, hogy "akkor miért emelték fel 25%-ról 27%- ra az ÁFÁT?" Erre hosszú választ is lehetne adni, de a jövő az, hogy ez az ÁFAkulcs csak a luxustermékekre fog vonatkozni.

Tisztelettel,
Mogyoróbokor

hoplita 2017.03.17. 16:07:59

@Balt:
Megvagy még te kis köcsög?
Szopjátok le egymást mutyisajttal.:)

hoplita 2017.03.17. 16:17:42

@Tibi !:
Mutyisajt gyakorló elmeroggyant és hivatásos geciputtony, köpésre érdemes annak, aki nem sajnálja a nyálát.

Ugyanakkor itt és most megragadom az alkalmat és 10 liter Popcorn Sutton-féle whiskyt ajánlok fel annak, aki megmondja-megküldi nekem ennek a köcsögnek a nevét, címét.
Információkat várok a hastatus65kukacgémélpontcomra.
Előre is köszönöm, a jutalom átadása április végén esedékes, akár házhoz szállítva is.

Az ajánlat teljesen komoly.

Balt 2017.03.17. 16:21:21

@hoplita: Hahahaha, azt hiszem megint te állsz a rúd rossz végén, priuszos Simicska csicska. :)))

hoplita 2017.03.17. 16:36:51

@Balt:
Simicska csicska???????????????

Pont te mondod ezt, basszam anyád csücsöri száját keményhabosra.:DDDDDD
A G nap előtt még a seggéből ettél, te kis gerinctelen, fosos majom.:DDDDDDDD

Uraim, erre a köcsög Baltra is áll az ajánlatom.

10 lityi jóféle piáért már anyád is elad kilóra, én meg addig foglak verni, amíg meleg vagy, kisköcsög.

Ja, mentesítve vagyok, milyen priuszról ugatsz?
süti beállítások módosítása